صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۹۵۹۵۱
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۴

گروه جلسات و محافل – مسجد امام حسن مجتبی(ع) واقع در محله دردشت تهران که از مساجد فعال قرآنی است، این مسجد میزبان جلسه عمومی آموزش قرائت قرآن با رویکرد تربیت نوجوانان قرآنی شده است.

به گزارش ایکنا؛ با فعال شدن برنامه‌های قرآنی مساجد منطقه هشت تهران، مسجد امام حسن مجتبی(ع) واقع در محله دردشت، میزبان جلسه عمومی آموزش قرائت قرآن با رویکرد تربیت نوجوانان قرآنی شده است.
در این جلسه که بلافاصله بعد از نماز عشاء و با تلاوت ترتیل یک صفحه از قرآن مسجد آغاز می‌شود، محمدرضا رجبی، مدرس و قاری به تلاوت آیاتی از قرآن می‌پردازد. سپس نکات آموزشی برای تقویت روخوانی و روان‌خوانی اهالی مسجد و اصلاح قرائت نماز آن‌ها توسط رجبی بیان می‌شود و اعضای جلسه به ترتیب، آیات و سوره‌های آموزش داده شده را تلاوت می‌کنند.
در ادامه، استاد جلسه از نوجوانان حاضر می‌خواهد تا هر کدام با توجه به نکات آموزشی که در ابتدای جلسه گفته شد، سوره‌هایی را که از حفظ هستند، بخوانند و جایزه دریافت کنند.
با تلاوت سوره فلق توسط یکی از نوجوانان، رجبی یک نکته مقدماتی روخوانی بیان کرد و گفت: کار‌های کوچکی در تلاوت قرآن وجود دارد که با انجام آن‌ها می‌توان بر زیبایی تلاوت اضافه کرد، این کار‌ها خواندن ما را فصیح‌تر و نزدیک‌تر به لهجه عربی جلوه خواهد داد، یکی از ساده‌ترین این کار‌ها این است که ما تمامی کسره‌هایی را که در قرآن مشاهده می‌کنیم با صدای (ای) بخوانیم، البته باید توجه کنیم که حرکات کوتاه ما به حرکت کشیده تبدیل نشوند و همان یک حرکت کشش را برای آن‌ها لحاظ کنیم، با این تفاوت که به‌جای تلفظ «اِ»، آن را «ای» تلفظ می‌کنیم.
رجبی بعد از تلاوت نوجوانان حاضر در جلسه به ارائه یک نکته قرآنی پیرامون آیه ۶۸ سوره مائده پرداخت و گفت: خداوند در آیه «قُلْ یا أَهْلَ الْکِتابِ لَسْتُمْ عَلى شَیْء حَتّى تُقیمُوا التَّوْراةَ وَ الإِنْجیلَ وَ ما أُنْزِلَ إِلَیْکُمْ مِنْ رَبِّکُمْ». این انذار را به ما داده که تا وقتی به کتب آسمانی عمل نکنیم، هیچ اعتباری نداریم، این موضوع را می‌توان به کار‌های فرهنگی نیز تعمیم داد و گفت: اگر نتیجه کار فرهنگی، اقامه قرآن نباشد، کار‌های ما بیهوده و پوچ است.

وی افزود: اخلاقی نشدن جامعه به معنای واقعی برای همین فاصله بین قرآن و کار‌های فرهنگی است که در بسیاری از نهاد‌ها و ادارات وجود دارد، اما رنگ و بوی قرآن ندارد و گذراست. باید قرآن را از حالت زینةالمجلس بودن و مختص ختم و همایش بودن به بطن زندگی مردم بیاوریم، باید ببینیم اگر الان قرآن را از زندگی ما بگیرند به حال و روز ما فرقی می‌کند یا خیر؟ اگر نه که فاصله زیادی با آن جامعه آرمانی قرآنی داریم، بعضاَ حتی نمی‌توانیم تعریف درستی از قرآن ارائه کنیم و نمی‌دانیم کاربرد قرآن برای زندگی ما چیست و صرفا یک نگاه سطحی به این کتاب عظیم آسمانی داریم، در حالی که جهان بینی و بصیرتی که قرآن به ما می‌دهد، می‌تواند ما را در دنیا و آخرت عاقبت بخیر کند.
در انتهای جلسه با هم‌خوانی آیات و دعای ختم قرآن این جلسه آموزشی به پایان رسید.
یادآور می‌شود، جلسات قرآن محمدرضا رجبی، روز‌های چهارشنبه بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد امام حسن مجتبی(ع) واقع در نارمک، خیابان دردشت، ابتدای خیابان عابدی برگزار می‌شود.
انتهای پیام