به گزارش خبرنگار ایکنا؛ انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران در ششمین همایش شورای فرهنگ عمومی استان تهران با بیان اینکه فرهنگ عمومی یک فصل مشترک از فرهنگها و ارزشها است، اظهار کرد: به تعبیر دیگر فرهنگ عمومی، شبکه اشتراکات ملی و یک شبکه در هم تنیده است.
وی اظهار کرد: ظاهر فرهنگ عمومی در تعاملات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تأثیرگذار است، به همین دلیل ما با یک شبکه در هم تنیده از ارزشها، منشها و خلقیات سر و کار داریم.
استاندار تهران ادامه داد: بخشی از فرهنگ عمومی، اخلاقیات، خلقیات و ارتباطات فردی، میان فردی و اجتماعی گفت ما در مسئولیتهای اجتماعی ضعف داریم. باید نسبت به جامعه احساس مسئولیت را تقویت کنیم و حفظ محیط زیست و تابآوری جامعه را ارتقا بخشیم.
وی با بیان اینکه 45 درصد از طلاقها در 5 سال اول زندگی رخ میدهند، گفت: این نشان میدهد که ما در حوزه مدارا و نقدپذیری کار کمی انجام دادهایم.
محسنی بندپی یادآور شد: مراقبت از سالمندان و مشارکت اجتماعی از جمله سایر حوزههای مسئولیت اجتماعی است که میتوان جلوهگری و اثرگذاری آن را در فرهنگ عمومی دید.
استاندار تهران با بیان اینکه ما نیازمند چند کلیدواژه در تألیف فرهنگ عمومی هستیم، گفت: گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی چیزی است که پیش از هر چیزی امروز به آن نیاز داریم. اقتصاد مقاومتی با نگاه به علم و فناوری، برگ برنده ما در برابر تهیدات بیرونی است که امروزه دشمنان جمهوری اسلامی و ملت ایران در حال تحمیل کردن آن به ما هستند.
وی با تأکید بر اینکه باید سرمایه اجتماعی را تقویت کنیم، گفت: امروزه متأسفانه این سرمایه کاهش پیدا کرده، باید در پی ترمیم آن باشیم و آن را دوباره افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه مهمترین و راهبردیترین شورا در هر استان شورای فرهنگ عمومی است، گفت: اهمیت این شورا آنچنان است که نماینده ولی فقیه ریاست آن را عهدهدار است و استاندار نیز دبیر آن به شمار میآید.
استاندار تهران در ادامه با اشاره به آسیبپذیری تهران نسبت به سایر استانهای کشور اظهار کرد: به لحاظ محیط زیستی و آسیب اجتماعی، آسیبهای زیادی را داریم، چرا که سرریز آسیبهای کشور در تهران و آلودگیهای محیط زیستی از سوی دیگر به همراه استقرار این استان در منطقه نیمهخشک، ما را با کمبود منابع مواجه کرده است. به همین دلیل نیاز به تلاش بیشتری در این استان وجود دارد.
محسنی بندپی با بیان اینکه آنچه در این استان میتواند ما را از معضلهای اجتماعی برهاند، مطالبهگری در حوزه فرهنگ عمومی است، یادآور شد: تقویت اقدامات پیشگیرانه چیزی است که بیش از هر چیزی ما به آن نیاز داریم.
وی با اشاره به قانون برنامه ششم توسعه اظهار کرد: در ماده 80، نقشه راه خوبی برای فرهنگ عمومی تدوین شده است که به بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی میپردازد که از جمله آنها ارتقای مهارتهای زندگی از طریق متون درسی در تمامی سطوح تحصیلی است که نتایج آن قابل لمس است.
استاندار تهران یاد آور شد: رسالت و هدفی که شوراهای فرهنگ عمومی پیشبینی کرده، رصد آسیبها است و اطلس آن است که از این طریق بتوانیم به کنترل آسیبهای موجود پرداخته و از آسیبهای اجتماعی جلوگیری کنیم.
بندپی ادامه داد: ما این قدرت را داریم که با نقشه راهی علمی و کارشناسیشده، با بهره گیری از اندوختههای معنوی به سراغ فرهنگ عمومی برویم و شرایطی را به وجود آوریم که اثر خود را نشان دهد.
وی تأکید کرد: تقویت گفتمان اقتصاد مقاومتی، تسریع اشتغال و حفاظت از شغلهای موجود، ارتقای مهارت زندگی، حفاظت و تقویت نظام مراقبتهای دانشآموزی و شناسایی و کنترل عوامل و مصوبههای آسیبها از جمله این نقشهراههای علمی است.
محسنی بندپی یادآور شد: در استان تهران ظرفیتهای خوبی برای تقویت فرهنگ عمومی وجود دارد که با پای کار آمدن دستگاهای مرتبط و تقویت مسئولیت اجتماعی و افزایش مشارکت اجتماعی به وجود میآید.
انتهای پیام