صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۰۳۸۴۳
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۵
در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد؛

گروه بین‌الملل - اکرم بن زکریا البقلوطی، نماینده تونس در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران، جلسات قرآنی مساجد را از ارکان مهم آموزش قرآن در این کشور دانست و گفت: اشتیاق مردم تونس برای حفظ قرآن بی‌نظیر است.

أکرم بن زکریا البقلوطی، حافظ کل قرآن و نماینده تونس در سی و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران بود که در رشته حفظ کل حائز رتبه پنجم شد.
وی در گفت‌وگو با ایکنا به شیوه برگزاری این دوره از مسابقات اشاره کرد و گفت: برپایی مرحله مقدماتی مسابقات به صورت اینترنتی وغیرحضوری و اجرای مرحله نیمه‌نهایی در هتل سبب شد که فقط افراد دارای سطح بالا به مرحله نهایی این رقابت‌ها در سالن مسابقات راه پیدا کنند و مرحله نهایی رقابت‌ها از سطح کیفی خوبی برخوردار باشد.
وی افزود: گاهی در مسابقات برخی کشورها شرکت‌کنندگانی را می‌بینم که در سطح مسابقات بین‌المللی نیستند و حضور آن‌ها فقط موجب تنزل سطح مسابقات می‌شود.
 
حضور در مسابقات بین‌المللی قرآن
 
وی در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون در مسابقات بین‌المللی قرآن شرکت کرده است؟ گفت: تاکنون در 6 یا 7 مسابقه بین‌المللی قرآن از جمله در مسابقات بین‌المللی حفظ قرآن در عربستان، بحرین و موریتانی نماینده کشور تونس بوده‌ام.

اکرم البقلوطی در مقایسه مسابقات ایران با سایر مسابقاتی که تاکنون شرکت کرده است، اظهار کرد: مسابقات در رشته حفظ قرآن در همه کشورها تقریباً سطح مشابهی دارند؛ با این تفاوت که در سایر کشورها جوایز بسیار ارزنده‌ای به متسابقان اهدا می‌شود و به نظر من ارزش جوایز فقط تفاوت میان مسابقات حفظ قرآن در کشورهای اسلامی است.
 
آموزش قرآن در تونس
 
حافظ تونسی کل قرآن درباره شیوه آموزش قرآن در کشورش و اینکه چگونه حافظ کل قرآن شده، گفت: قرآن را در جلسات آموزش حفظ قرآنی، که معمولاً در مساجد و مراکز قرآنی برگزار می‌شود، حفظ کردم.
 
وی با اشاره به اینکه جلسات قرآنی در تونس با عنوان «الحلقات القرآنية» در مساجد برگزار می‌شود، گفت: افراد به صورت داوطلبانه در این جلسات شرکت می‌کنند و قرآن را فرامی‌گیرند. افرادی که قرآن را حفظ می‌کنند و محفوظات خود را نزد یک «استاد» قرائت می‌کنند، می‌توانند از او تأییدیه یا مدرک حفظ بگیرند. در واقع در جلسات قرآنی به شرکت‌کنندگان مدرک داده نمی‌شود و افرادی که نیازمند مدرک‌اند می‌توانند در خارج از آن جلسات اقدام کنند.
 
اشتیاق برای حفظ قرآن

أکرم البقلوطی درباره استقبال از حفظ قرآن در تونس گفت: مردم تونس علاقه زیادی به حفظ قرآن دارند و فراتر از تصورتان از دوره‌های آموزش حفظ قرآن استقبال می‌کنند. برای مثال من در شهر کوچکی در شمال تونس زندگی می‌کنم و حداقل دو هفته یک بار فارغ‌التحصیلی یک حافظ کل را جشن می‌گیریم.

یادآور می‌شود أکرم بن زکریا البلقوطی 24 ساله و دانشجوی رشته مهندسی دانشگاه تونس است که به‌ عنوان نماینده کشورش در رشته حفظ کل سی و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی ایران در تهران حضور داشت و توانست حائز رتبه پنجم این رشته شود.
 
آیین تجلیل از نفرات برتر مسابقات بین‌المللی قرآن ایران در بخش‌های مختلف آقایان، بانوان، روشندلان و دانش‌آموزان، 25 فروردین‌ماه  در مصلای امام خمینی(ره) در تهران برگزار شد. محمدجواد مرادی از ایران رتبه نخست رشته حفظ کل قرآن بزرگسالان را کسب کرد.
 
گفت‌وگو از سیدیاسر موسوی
 
انتهای پیام