وی با بیان اینکه بحث اختلاف در ماه را میتوان با استناد به آیات قرآن و اجتهاد قرآنی برطرف کرد، افزود: کتب فقهی قدیمی گویا رسمشان این بود که آیات قرآن را ذکر نمیکردند در حالی که باید آیات ذکر شود و درآن تدبر کنیم؛ نباید آیات قرآن صرفاً برای تبرک و تیمن باشد، زیرا کتاب خداست و تبیان برای همه چیز است.
نوری همدانی با بیان حرمت شدید ربا و آیه صریح قرآن در این زمینه گفت: ربا دارای مفاسد زیادی است و مسائل اجتهادی که برخی برای فرار از آن درست کردهاند، مورد قبول نیست.
این مرجع تقلید بیان کرد: یکی از اهالی لرستان برای بنده نامهای نوشته است که تسهیلات 315 میلیون تومان در سال 1386 از محل وام بنگاه زدوبازده با نرخ سود 12 درصد دریافت کردهام و تاکنون 864 میلیون تومان پرداختهام و باز هم بدهی دارم؛ بانک برای بنده قید کرده مبلغ زیاد دیگری بپردازم که مجموعاً نزدیک به یک میلیارد و 200 میلیون تومان بابت جریمه دیرکرد و سود می شود که کاملاً ربوی و حرام است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه براساس برخی روایات ربا همانند زنا کردن با محارم است، تصریح کرد: برخی فقها راههایی برای حلال کردن ربا بیان کردهاند و در برخی کتب فقهی و رسالهها زمینه این حلیت دیده میشود، در حالی که ربا، حرام است.
انتهای پیام