متن زیر گفتوگوی خبرنگار ایکنا خوزستان با تعدادی از خیران است.
حجتالاسلام محمود دزفولینسب طلبهای است که برای کمک به مردم با تعدادی از همدرسانش از مدرسه فقهی امیرالمؤمنین قم تحت اشراف آیتالله فرحانی به مناطق سیلزده آمده است. درباره این حضور به خبرنگار ایکنا گفت: «دوستان ما در قالب گروههای کمکرسان به مناطق مختلفی مثل جنگیه، اطراف عین 2، کوت سید نعیم، روستاهای آبادان رفتند و با همکاری مواکب در مساجد به کارهای کمکدهنده میپردازند.
قبل از اینجا، لرستان بودیم و رفت و آمد گروههای طلبه به استان همچنان ادامه دارد و تا زمانی که این قضیه هست ما هم برنامهریزی کردیم که بتوانیم بیاییم و برویم و خدمترسانی کنیم».
بحرانها به گونهای هستند که روزانه نیازها در آن تغییر میکند و ما به مرور نوع کمکهایمان هم تغییر میکند. بحران هیچ زیبایی ندارد اما احساس آرامش داریم که میتوانیم به هموطنانمان کمک کنیم و کمکهای مردم را به دستشان برسانیم. ما مردم خیلی خوبی داریم، با اینکه خودشان سیل زده هستند اما برای روستاهای لرستان کمک ارسال میکنند».
امین، کارمند شرکت صنایع فولاد است و با همکارانش به حمیدیه آمده تا برای سیلزدگان سرویس بهداشتی بسازد. میگوید: «خودمان خودجوش تصمیم گرفتیم بیاییم و به مردم کمک کنیم. دیدیم که اینجا خداراشکر از لحاظ خوردوخوراک مردم تأمین هستند و نیازهایشان برطرف شده اما سرویس بهداشتی میخواهند و لباس. مردم ما در مواقع بحران به هم خیلی کمک میکنند، اگر این طور نبود و هرکسی گوشهای از کار را نمیگرفت معلوم نبود چه اتفاقی میافتاد ما از این لحلاظ واقعاً بینظیریم.»
مردم ما همواره در بحرانها کنشگر بودهاند و این همان طبیعت خدایی انسان است که همواره در دین هم به آن تأکید شده است. این گونه رفتارهای انساندوستانه ایرانیان در مواقع نیاز نه در ذهن، نه در فرضیهها و نه در چارچوب نظری بلکه در طبیعت فردی انسانها نهفته است. مبانی اخلاقی آنهایی نیستند که در کتابهای جامعهشناسی با واژگان پرطمطراق آمده بلکه ارزشهای اخلاقی همان است که در کنش مردم در مواقع بحرانها به دور از کینهتوزی، اختلافات قومیتی، تفاوتهای مذهبی، فاصله طبقاتی با هماهنگی و همبستگی انجام میشود.
گزارش از سیما محسنی
انتهای پیام