صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۰۷۹۰۴
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۲

گروه جامعه ــ مدیرکل اداره فعالیت‎های دینی و قرآنی وزارت علوم با بیان اینکه بنیاد مطهری امسال همایشی را با عنوان شهید مطهری و مطالعات قرآنی معاصر برگزار خواهد کرد، گفت: این همایش که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار خواهد شد، قطعاً نتایج و پژوهش‌هایی را در اختیار ما قرار خواهد داد که همه آن‌ها بازخوانی جدی و جدیدی در مورد شخصیت قرآنی شهید مطهری و آثار ایشان ارائه خواهد کرد.

رشید جعفرپور، مدیرکل اداره فعالیت‎های دینی و قرآنی وزارت علوم، در گفت‎وگو با ایکنا؛ با اشاره به شخصیت قرآنی شهید مطهری گفت: شهید مطهری شخصیتی قرآنی است چرا که اگر در آثار ایشان هم نگاه کنیم، چه آثار مذهبی و چه غیر آن، آیات قرآنی و تفسیر کاملاً مشخص است و اگر کسی بیاید و این موارد را احصا کند که چه میزان به قرآن توجه کرده و به آن اهمیت داده آشکار می‌شود که ایشان  جزو شخصیت‌ها و نویسندگانی محسوب می‌شود که بیشترین ارجاعات را به قرآن داده است.
 
وی با تأکید بر اینکه شهید مطهری فعالیت خاص قرآنی هم داشته‌اند، افزود: در واقع شهید مطهری از برجسته‌ترین اندیشمندان تاریخ تشیع محسوب می‌شوند که در طول حیات پربار خود موفق شدند مکتب اعتقادی ویژه‌ای را تنظیم کنند که مبانی هستی‌شناسانه و روش‌شناسی خاص خودش را دارد. در این مکتب می‌بینیم که آثار قرآنی استاد برجسته است و علاوه بر آثار قرآنی، کل آثار استاد مبتنی بر آموزه‌های قرآنی است.

مدیرکل اداره فعالیت‎های دینی و قرآنی وزارت علوم تصریح کرد: اگر آثار ایشان را تقسیم‌بندی کنیم، می‌بینیم که ایشان سایه به سایه دغدغه‌های زمان خودش را دارد و در مسیر آنها حرکت می‌کند و سعی می‌کند با آن جامعیت و مراتب علمی و تزکیه‌ای که داشت، در این مسیر گام بردارد. وی برای اینکه به این دغدغه‌ جامه عمل بپوشاند، هزینه‌های زیادی را پرداخت کرد و هنر مسئله‌شناسی، نیازشناسی و توجه به مقتضیات زمان و یافتن پاسخ سؤالات از دل دین با زبان ساده باعث شد که در جامعه عزیز شود.

جعفری در ادامه با اشاره به بخش‌هایی از شخصیت قرآنی و سبک زندگی شهید مطهری، گفت: ایشان بسیار متعبد بود و نظر قرآن و روایات را اصل می‌دانست و طبق گفته‎ شاگردانش، هیچ وقت حاضر نمی‌‏شد در نوشته، درس و یا سخنرانی خود از احکام شرعی تجاوز کند. در مجموع باید گفت شهید مطهری نمونه و الگوی بسیار مناسبی برای جامعه علمی و جوانان است و دانش و منش اخلاقی این استاد بزرگ باعث شد او به عنوان الگو معرفی و شناخته شود.

وی با بیان اینکه بنیاد مطهری امسال همایشی را با عنوان شهید مطهری و مطالعات قرآنی معاصر برگزار خواهد کرد، افزود: شخصیت‌های قرآنی ایشان را به عنوان مفسر قرآن می‌پذیرند، اما درباره مباحثی که ایشان مطرح کرده دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد و این همایش که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار خواهد شد، قطعاً نتایج و پژوهش‌هایی را در اختیار ما قرار خواهد داد که همه آن‌ها بازخوانی جدی و جدیدی در مورد شخصیت قرآنی شهید مطهری و آثار ایشان ارائه خواهد کرد.

وی در خصوص امروزی کردن آثار شهید مطهری هم گفت: امسال ۲۵ عنوان کتاب ۱۰۰ صفحه‌ای در مورد شهید مطهری نوشته می‌شود. دلیل این تعداد صفحه هم به خاطر موضوعی بودن این آثار است. به این معنی که در تمامی ابعاد شخصیتی و آثار شهید مطهری از جمله قرآن، معنویت، فطرت، زن و اقتصاد موارد موضوعی استخراج شده و به صورت مجزا و اختصاصی به آن‌ها پرداخته خواهد شد. همه این موارد به گونه‌ای است که مسائل روز هم در آن‌ها مورد توجه قرار گرفته است. این آثار می‌تواند در همه حوزه‌های دینی، اجتماعی و سیاسی بازخوانی خوبی را از آثار ایشان ارائه و برای نسل جوان بیان کند.
انتهای پیام