صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۰۹۱۶۶
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۵
محمد گلریز:

گروه هنر ــ یک خواننده سرودهای انقلابی با تأکید بر اینکه قرآن می‌تواند الهام‌بخش موسیقی ایرانی باشد، گفت: موسیقی سخیف طی دو دهه گذشته در هنر این سرزمین ریشه دوانده و در این میان صداوسیما نیز از هر گونه کمکی دریغ نکرده است.

محمد گلریز، خواننده سرود‌های انقلابی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا؛ با بیان اینکه موسیقی انقلابی دیگر وجود عینی ندارد، اظهار کرد: در دهه شصت موسیقی انقلابی بهترین دوره خود را سپری کرد، چون به‌ جای زمزمه آهنگ‌هایی که نه به لحاظ معنا و کیفیت ارزشی ندارند، مردم در آن روز‌ها ترانه‌ها و سرود‌های انقلابی را زیر لب نجوا می‌کردند. در آن دوره موسیقی تنها ابزاری برای سرگرمی نبود، بلکه از آن برای تهییج مردم نیز استفاده می‌شد. این اتفاق باعث شد در هشت سال دفاع مقدس آثار خوبی در این زمینه تولید شود.
 
وی افزود: بعد از پشت سر گذاشتن دهه شصت، دشمنان انقلاب و مردم دریافتند یکی از راه‌هایی که می‌توان به‌ واسطه آن در بین مردم نفوذ کرد موسیقی است به‌ ویژه که جوانان به این حوزه بسیار مشتاق هستند. با این توضیح روی جوانانی که علاقه‌مند به موسیقی هستند و علاوه بر صدای زیبا، چهره خوبی هم دارند، سرمایه‌گذاری کردند تا موسیقی سخیف را وارد فرهنگ این مرزوبوم کنند. در چنین شرایطی صداوسیما هم به یاری آن‌ها آمد و با حمایت‌ از آن‌ها به فراگیر شدن موسیقی سخیف کمک کرد.

این خواننده تأکید کرد: حرف‌هایی که درباره موسیقی فعلی کم‌ارزش کشورمان می‌زنم تنها شنیده‌هایی نیست که از راه دور بیان‌ شده باشد، بلکه با برخی آن‌ها (خوانندگان جوان پاپ) حرف زده‌ام. همچنین، حمایت‌ مالی از برخی خواننده‌ها عجیب است! چرا باید آن‌ها هزینه کنند تا یک سبک موسیقی در کشور رواج پیدا کند. وقتی این علامت سؤال‌ها در ذهن شکل می‌گیرد پاسخ دادن به خیلی از سؤالات دشوار نیست.

خواننده سرود «خجسته باد» درباره پول‌هایی که از راه کنسرت گذاری حاصل می‌شود نیز چنین گفت: چندی پیش تحقیقی درباره کنسرت‌های خواننده‌های نوظهور داشتم و متوجه شدم که ۲۶۰ میلیارد تومان درآمد از این طریق (برگزاری کنسرت) حاصل‌ شده است. این پول‌ها در نهایت سودی است که به آن مشکوکم و سرنخ برخی را هم در خارج از کشور می‌بینم. با این توضیح قابل حدس است که سرمایه‌ای از آن‌ سوی مرز‌ها برای رشد موسیقی خاص در نظر گرفته شده است که نهایتاً با سودی بیشتر به آن‌ها بازگردانده می‌شود، یعنی هم توانسته‌اند فرهنگ موسیقایی کشور را تحت تأثیر خود قرار دهند و هم درآمد اقتصادی کسب کنند.

وی متذکر شد: تأثیر موسیقی سخیف این روز‌ها تنها به حیطه هنر خلاصه نمی‌شود، بلکه در ادامه جامعه را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد، چون خواننده‌ها یا ورزشکاران جزء الگو‌هایی هستند که جوانان آن‌ها را بسیار دوست دارند. برای همین وقتی جوانان جامعه الگوی بدی داشته باشند، نباید انتظار داشت اتفاقات خوبی در کشور رخ دهد، حتی در ادامه تأثیر سیاسی را هم از این بابت شاهد خواهیم بود. این نکته را نیز بار‌ها در تاریخ شاهدش بوده‌ایم که کشور استعمارگری نتوانسته سرزمینی را اشغال کند، اما در نهایت با کمک فرهنگ و هنر آن‌ها به خواسته‌شان دست‌یافته‌اند.

خواننده سرود «ای بسیج» با بیان اینکه مسائل فرهنگی در کشور ما اولویت چندم است، تأکید کرد: چندی پیش مقام معظم رهبری بیان کرد که مسائل اقتصادی را به‌ هرحال می‌توان حل کرد، اما وقتی در حوزه فرهنگ اتفاق بدی رخ دهد، دیگر اصلاح آن بسیار سخت و گاه غیرممکن می‌شود. سؤالم این است که وقتی نهاد‌های انقلابی موظف هستند در حوزه فرهنگ و هنر شاغل باشند، چرا درباره دغدغه‌های رهبری و افراد دغدغه‌مند کشور بی‌توجه‌اند؟

وی با بیان اینکه مردم به موضوعات انقلابی علاقه‌مندند، بیان کرد: تصوری اشتباه بین مسئولان وجود دارد. آن‌ها متصورند که موضوعات انقلابی دیگر مخاطبی ندارد، درصورتی‌که تجربه شخصی من خلاف چنین امری را نشان می‌دهد، چراکه مردم بار‌ها در اظهارنظر‌های خود به من گفته‌اند که چرا دیگر درباره امام یا شهدا نمی‌خوانم؟ جواب من نیز به آن‌ها این است که من دوست دارم در این حوزه کار کنم، اما وقتی هیچ بخشی حاضر نیست در این باره سرمایه‌گذاری کند دیگر چه‌ کاری از دست من برمی‌آید؟

گلریز به مسئولان هنری ارشاد پیشنهاد کرد: توصیه‌ای به مدیران هنری دارم. آن‌ هم اینکه شرایطی را فراهم آورند تا امکان برگزاری کنسرت برای خواننده‌های انقلابی هم فراهم باشد، چون مطمئنم اگر چنین اتفاقی رخ دهد، استقبال از آن خیره‌کننده خواهد بود. دلیلم این است که هم‌اکنون فقط بخش خاصی از کشور مخاطب کنسرت‌ها هستند، چون اقشار مذهبی و انقلابی به این موسیقی علاقه‌مند نیستند، اگر موسیقی مورد پسند خود را در دسترس ببینند از آن استقبال خواهند کرد.

وی در پاسخ به این سؤال که وی به عنوانی یکی از هنرمندان انقلابی برای بهبود وضعیت موسیقی ارزشی چه قدمی برداشته است، گفت: به‌هرحال من به‌ عنوان یک نفر چند آهنگ می‌توانم بخوانم که جریان‌سازی کند. البته در حد توان کارم را انجام می‌دهم، اما برای رونق موسیقی انقلابی نیاز است تا حرکتی جمعی و مداوم انجام شود تا به جواب لازم دست یابیم، چون نفوذ فرهنگی دشمن هم در یک سال یا دو سال فراگیر نشده است، بلکه روی آن‌وقت و سرمایه کافی صرف شد.

وی در پایان این گفت‌وگو به موسیقی آئینی اشاره کرد و گفت: جدا از موسیقی انقلابی، در حوزه موسیقی آئینی نیز به‌ شدت کم‌کار شده‌ایم، در حالی که مناسبت‌های دینی بسیاری داریم که قادریم از آن در موسیقی بهره ببریم. برای مثال در ایام ماه مبارک اتفاقات خوبی می‌تواند رخ دهد، اما چند آهنگ را هم‌اکنون سراغ دارید که با محوریت ماه رمضان ساخته‌ شده است؟ نکته پایانی اینکه باید خود را به قرآن نزدیک‌تر کنیم، به‌نحوی‌که اشعار ما بر پایه آیات قرآن شکل گیرد، همان‌گونه که حافظ در سخنان خود چنین کرده است و این اتفاق می‌تواند باز هم رخ دهد.

گفت‌وگو از داود کنشلو

انتهای پیام