صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۱۸۴۵۲
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۱
پژوهشگر طب ایرانی:

گروه سلامت ــ یک متخصص و پژوهشگر طب ایرانی با انتقاد از وضعیت کنونی تدوین مستندات علمی در زمینه طب ایرانی، گفت: با این شرایط و منابع انسانی اندک، توسعه طب ایرانی با سرعت بسیار اندکی پیش‌ می‌رود و به حمایت‌ مدیران ارشد وزارت بهداشت نیاز است.

مرتضی مجاهدی، متخصص و پژوهشگر طب ایرانی، در گفت‌وگو با ایکنا؛ با بیان اینکه بخش عظیمی از راهکار‌های پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر در جهان مربوط به مسائل سبک زندگی است، اظهار کرد: طب ایرانی با توجه به راهکار‌های خودمراقبتی که دارد می‌تواند کمک شایانی به این حوزه کند.
 
وی تأکید کرد: اگر بخش زیادی از خدمات طب ایرانی در خدمات پزشکی نوین و نظام شبکه ادغام شود و اثرهای آن با روش‌های علمی پایش شود، می‌تواند به نحو چشمگیری هم به کاهش هزینه‌های بهداشت و درمان و هم ارتقای سطح سلامت مردم بینجامد.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل در ادامه با انتقاد از وضعیت کنونی طب ایرانی، تصریح کرد: اگر وضعیت طب ایرانی را بسنجیم، درمی‌یابیم که حال طب ایرانی نامطلوب است؛ چراکه بزرگان این حوزه آنچنان که باید و شاید به مستند کردن این طب و بررسی کارآمدی و استانداردسازی خدمات تشخیصی و درمانی آن توجه نمی‌کنند.
 
وی با بیان اینکه انتظارات بیش از حد برخی از مسئولان در مجلس و وزارت بهداشت از مجموعه طب ایرانی برای حوزه آکادمیک آن کمرشکن است، گفت: بسیاری از توقعات از طب ایرانی بسیار بیشتر از کارآمدی آن است، در حالی‌ که نخست باید این مجموعه را کارآمد و سپس خدمات تشخیصی آن را استاندارد کرد.

مجاهدی تأکید کرد: طب ایرانی نیاز به پشتیبانی همه‌جانبه پژوهش و اصلاح آموزش و یکسان‌سازی آن و تولید مستندات علمی دارد تا براساس شواهد علمی توانمندی طب ایرانی را ثابت کنیم.

وی در ادامه با انتقاد از عملکرد صداوسیما و برخی رسانه‌های دیگر در مورد حضور افراد غیرموجه برای ابراز نظر در مورد طب ایرانی، تصریح کرد: متأسفانه برخی افراد در صداوسیما به عنوان مدعی طب ایرانی حاضر می‌شوند که تحصیلات مرتبط و تخصصی این حوزه را ندارند و ادعا‌های زیادی را مطرح می‌کنند که موجب افزایش توقعات مردم و مسئولان می‌شود. برخی از مسئولان، عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها هستند و می‌دانند که هر ادعایی باید مستندات علمی داشته باشد.
 
این متخصص طب ایرانی ادامه داد: در حال حاضر مستنداتی که بخواهیم این همه ادعا را با آن ثابت کنیم بسیار کم هستند. این مستندسازی را باید جامعه آکادمیک طب ایرانی و با حمایت از وزارت بهداشت انجام دهد و بدون این حمایت‌ها، نیرو و منابع انسانی برای انجام این پژوهش‌ها بسیار کم است؛ در حال حاضر با این منابع انسانی اندک، توسعه طب ایرانی با کندی پیش می‌رود و امکان مستندسازی همه‌جانبه منابع و ادعا‌های طب ایرانی وجود ندارد و هیچ کشوری نیز این کار را برای ما انجام نمی‌دهد و خودمان باید این کار را انجام دهیم.

مجاهدی در پایان گفت: اگر بخواهیم به صورت کلی وضعیت طب ایرانی را بسنجیم، باید بگوییم حال طب سنتی برای تولید مستندات علمی و اثبات کارآمدی آن بسیار بد بوده و به حمایت همه‌جانبه مسئولان و مدیران ارشد وزارتخانه در سطح وزیر بهداشت و سایر مجموعه‌ها نیاز دارد.

انتهای پیام