صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۲۱۴۶۹
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۰

گروه سلامت ــ وزیر بهداشت در حکمی، محمدرضا شمس اردکانی را به عنوان مشاور خود و مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت منصوب کرد.

به گزارش ایکنا به نقل از وبدا، سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکمی، محمدرضا شمس اردکانی را جایگزین محمود خدادوست و به عنوان مشاور و مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت منصوب کرد.
نمکی در این حکم تکالیف و انتظاراتی از شمس اردکانی مطرح کرده که مهمترین آن‌ها عبارت‌اند از تشکیل کمیته‌ای ملی با حضور صاحب نظران این حوزه و تهیه و تدوین نقشه راه مناسبی جهت احیای جنبه‌های علمی طب سنتی و راهکار‌های خردمندانه در استفاده آن در نظام سلامت، افزایش آگاهی دانشجویان با تعریف واحد‌های آموزشی جهت آشنائی آن‌ها با مکتوبات بازمانده از دانشمندان گذشته علوم پزشکی کشور، حذف جنبه‌های خرافی و غیر علمی بهره‌برداری از موارد تاثیرگذار و عالمانه طب سنتی، ادغام موارد موثر و تائید شده طب سنتی در نظام ارائه خدمت و همچنین ساماندهی وضع موجود طب سنتی، تعیین استاندارد و تائید صلاحیت دست اندرکاران این حوزه‌ها.
متن این حکم به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر محمدرضا شمس اردکانی
با توجه به سوابق علمی و اجرایی ارزنده جنابعالی در حوزه طب سنتی، بدینوسیله به عنوان مشاور اینجانب و مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منصوب می‌شوید.
امید است با اتکا به خداوند بزرگ و بهره‌گیری از تجربه و دانش اندیشمندان در دانشگاه‌های علوم پزشکی و دیگر مراکز علمی و سازمان‌های دولتی و غیر دولتی، همچنین تجربه و راهکار‌های دیگر کشور‌های موفق در بهره‌مندی از طب سنتی خویش و پیروی از مشی اعتدال دولت تدبیر و امید در این مسئولیت خطیر موید باشد.
اهم مواردی که انتظار می‌رود بدان بپردازیم به‌شرح زیر است:
۱-علیرغم دیرینه عالمانه طب سنتی کشورمان و جایگاه شامخی که در کلیه اعصار به خصوص در دوران طلایی تمدن اسلامی در عرصه جهانی داشته‌ایم امروزه در تقابل و کشمکش متعصبانه میان خرافه‌گرایی، کج سلیقگی و پیروان واپس‌گرایی از یک‌سو و متجددین منکر علم و تمدن ارزشمند سرزمین‌شان از سوی دیگر این گوهر نفیس لگدمال و کم ارزش شده است. بزرگترین هنر خردمندانه ما در این عصر، آشتی بین اندیشمندان کشور و تفاهم و وفاق ملی در استفاده عالمانه و حکیمانه از این ابزار ارزشمند است؛ لذا ضروری است تا با تشکیل کمیته‌ای ملی با حضور صاحب نظران این حوزه نقشه راه مناسبی جهت احیای جنبه‌های علمی طب سنتی و راهکار‌های خردمندانه در استفاده آن در نظام سلامت تهیه و اجرا کنیم.
۲-آشنایی دانشجویان رشته‌های مختلف علوم پزشکی کشور با دیرینه گرانسنگ و دانشمندان صاحب نام گذشته این سرزمین ضروری است. تعریف واحد‌های آموزشی جهت آشنایی دانشجویان با مکتوبات بازمانده از دانشمندان گذشته علوم پزشکی کشور و با استفاده از ظرفیت اساتید برجسته در این راستا می‌تواند علاوه بر افزایش آگاهی دانشجویان در تقویت غرور ملی و تاب‌آوری در برابر هجمه‌های فرهنگی و بی خویشتنی نسل نو نیز موثر باشد.
۳-لازم است در ساختار بودجه‌ریزی دانشگاه‌ها منابعی جهت پژوهش در جنبه‌های مختلف طب سنتی کشور در نظر گرفته شود تا با بررسی عمیق و با تکیه بر دستاورد‌های علمی و تحقیقاتی قابل قبول برای متخصصین و اعضاء هیئت علمی دانشگاه‌ها و قابل ارائه به مدیران کشور جنبه‌های خرافی و غیر علمی حذف و موارد تاثیرگذار و عالمانه مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
۴- با کاهش تاثیر پذیری شیوه‌ها و درمان‌های مدرن در بیماری‌های صعب العلاج و بعضا علاج ناپذیر و مأیوس شدن بیماران مبتلا به این بیماری‌ها، گرایش جامعه به طب سنتی و طب جایگزین رو به افزایش است؛ لذا ادغام موارد موثر و تائید شده طب سنتی در نظام ارائه خدمت از خانه بهداشت به عنوان سطح اول تا کلینیک‌های تخصصی و مراکز بیمارستانی به عنوان سطوح دوم و سوم و اختصاص فضا‌های مناسب برای این خدمات تحت نظر افراد مجرب و دوره دیده دانشگاهی علاوه بر کاهش بار مالی نظام سلامت در درمان‌های گران قیمت و بعضا بی تاثیر از افتادن دردمندان نا آشنا به دام سودجویان حرفه‌ای نیز جلوگیری خواهد کرد.
۵- ازآنجا که علاوه بر طب سنتی کشورمان راه‌هایی برای ورود طب جایگزین Alternative medicine از دیگر کشور‌ها همچون طب سوزنی، رایحه درمانی، ماساژ درمانی و. نیز فراهم شده و هر روز دکان تازه‌ای در سودجویی غیر عالمانه باز می‌شود، ضروری است هرچه زودتر در کنار طب سنتی، این موارد نیز ساماندهی شود. این فعالیت مهم، همکاری معاونت‌های مختلف آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و درمانی را می‌طلبد تا ضمن ساماندهی وضع موجود، تعیین استاندارد و تائید صلاحیت دست اندرکاران این حوزه‌ها در مورد آموزش دوره‌های تخصصی با همکاری دانشگاه‌های معتبر جهان نیز برنامه‌ریزی و تقاضای مردم توسط افراد ذیصلاح پاسخ داده شود. شاید راه‌اندازی دانشگاه طب سنتی و مکمل با جمع‌آوری کلیه اساتید صاحب نظر کشور راهکاری اساسی برای رسیدن به این هدف مهم آموزشی باشد.
توفیق آن برادر ارجمند را از خداوند بزرگ مسئلت دارم.
به گزارش ایکنا، پیش از شمس اردکانی، محمود خدادوست چندین سال به عنوان معاون طب سنتی وزیر بهداشت و سپس مدیر کل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت عهده‌دار این سمت بود، شمس اردکانی مؤسس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران و از پیشگامان احیای این طب در ایران است.
انتهای پیام