صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۲۱۴۷۹
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۵
رئیس جامعةالمصطفی العالمیه:

گروه حوزه‌های علمیه ــ رئیس جامعةالمصطفی العالمیه با تأکید بر این‌که علوم انسانی به عنوان مبنای علوم دیگر، به عرصه‌های فرهنگی و تمدنی جهت می‌دهد، گفت: جامعةالمصطفی با هدف بازتولید و احیای تمدن نوین اسلامی، توجه ویژه‌ای به حوزه علوم انسانی دارد.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین علی عباسی امروز یکم تیرماه در نخستین هم‌اندیشی «اندیشه‌های راهبردی فضلا و اندیشه‌ورزان المصطفی» که در سالن اجتماعات پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی برگزار شد، اظهارکرد: ایده‌های مطرح‌شده در این هم‌اندیشی، بی‌شک برای آینده روشن‌تر و پویاتر جامعة‌المصطفی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی افزود: نگاه تمدنی جامعة‌المصطفی، نگاه انقلاب اسلامی است که در این رسالت مهم، با همه شمول و کثرت زیرشاخه‌های علمی، آفاق روشنی را پیش روی خود ترسیم کرده است.
عباسی با بیان این‌که جامعة‌المصطفی به دنبال بازسازی علوم انسانی با نگاه معرفتی است، ادامه داد: جامعة‌المصطفی در گام نخست، ضمن تعریف نگاه راهبردی، جهت‌گیری خاص مبتنی بر تمدن و نگاه جهان‌شناسانه را در دستور کار خود قرار داده است.
وی بیان کرد: با توجه به نگاه ویژه جامعةالمصطفی به تربیت انسان‌های کارآمد و صاحب‌نظر و لزوم حضور ایشان در عرصه‌های علمی دنیا و انتشار گفتمان پایا، نیازمند دانش‌های مکمل کاربردی هستیم و گام‌های خوبی در این زمینه برداشته شده است.
وی با بیان این که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ضمن حرکت به سوی آرمان‌های گفتمان اسلامی، تربیت نیرو سرعت چشم‌گیری داشته است، اظهارکرد: در چهل سال اخیر، نسل پاسخ‌گو به نیازهای متنوع اجتماعی تربیت شده است، ولی باید به روند تربیت نیروهای انسانی توانمند در نقش استاد و پژوهشگر سرعت بخشیم تا پیشگامی حوزه و المصطفی را به دنبال داشته باشد.
عباسی با تأکید بر این‌که جامعة‌المصطفی به عنوان نهاد پیشتاز تلاش کرده است با گشودن راه‌ها و عرصه‌های جدید و ایجاد گرایش‌های نو، گام‌های بزرگی در تربیت نسل بردارد، اظهار کرد: این پیشتازی باید راهبرد طراحان و برنامه‌ریزان باشد.
رئیس جامعةالمصطفی با بیان این‌که نهاد علمی باید هدفمندی را معیار و شاخص ارزیابی‌ تولیدات و فعالیت‌های علمی خود بداند، خاطرنشان کرد: در تعریف شاخص‌ها و معیارهای ارزیابی، هنوز به نقطه آرمانی و مطلوب دست نیافته‌ایم؛ امیدواریم در این اندیشکده‌ها، راهکارهای جدیدی برای برنامه‌ریزی‌های جامعةالمصطفی ارائه شود.
وی، در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر این‌که بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مسیر رسیدن به آرمان‌های بلند را برای تمام اجزای نظام اسلامی ترسیم کرده است، خاطرنشان کرد: دست‌یابی به تمدن نوین اسلامی به عنوان ظرفیت بزرگ جهان اسلام، از مهم‌ترین تأکیداتی است که در ترازی تازه و مطابق با اقتضائات جدید و نیاز بشریت به نوسازی تمدن، ارائه شده است.
عباسی افزود: تمدن جدید با همه ویژگی‌ها، توانایی‌ها و همه دست‌آوردهایی که برای بشر در ابعادی از زندگی ایجاد نموده، نابسامانی، کمبود و پریشانی‌هایی برای بشر امروز به ارمغان آورده است. قدرت‌هایی که در سایه این تمدن بر عالم سیطره دارند، حضور رقیب جدید را نمی‌پسندند.
رئیس جامعةالمصطفی با تأکید بر این‌که تمدن بریده از معنویت نمی‌تواند دوام و پایداری داشته باشد، خاطرنشان کرد: تمدن بریده از معنویت، از همراهی با ظالم هیچ ابایی ندارد.
سخنران این نشست علمی با تأکید بر این‌که جامعة‌المصطفی هیچ گاه خود را محصور در مرزها نمی‌داند، بیان کرد: پیام الهی و معنوی انقلاب اسلامی در خدمت همه انسان‌ها و فراتر از همه مرزها، نژادها و اقوام بوده، جامعةالمصطفی داعیه‌دار ارائه پیام جهانی و تمدنی معارف ناب الهی به بشریت است.
وی به ظرفیت‌های تمدن‌ساز اندیشه پویای اسلام اشاره و خاطرنشان کرد: داشتن سرزمین، جمعیت گسترده، برخورداری از چارچوب معرفتی، نگاه ویژه به انسان و الگوی حیات آن، فرهنگ علم‌آموزی و کار و تلاش از پیش‌نیازهای اساسی تمدن‌سازی به شمار می‌رود.
عباسی با تأکید بر این‌که به جز اندیشه اسلامی، هیچ اندیشه دیگری در دنیا، ادعایی در خصوص ارائه الگوی حیات‌آفرین مطرح نکرده، اظهارکرد: اسلام از فرهنگی برخوردار است که شکافتن رازهای هستی و دست‌یابی به مکاشفات را توصیه نموده، علم‌خواهی و تلاش در جای جای آن موج می‌زند.
وی با بیان این‌که ایده‌های مطرح‌شده در این هم‌اندیشی، بی‌شک برای آینده روشن‌تر و پویاتر جامعة‌المصطفی مورد استفاده قرار خواهد گرفت، گفت: امیدواریم در این اندیشکده‌ها، راهکارهای جدیدی برای برنامه‌ریزی‌های جامعةالمصطفی ارائه شود.
وی در ادامه، با بیان این‌که جامعة‌المصطفی در فضای علمی، پژوهشی و فرهنگی عالم، نهاد شناخته‌شده‌ای است، خاطرنشان کرد: جامعة‌المصطفی در کنار دانشگاه‌هایی که نماد گفتمان اسلامی هستند تعریف و شناخته می‌شود.
رئیس جامعةالمصطفی به گستره تأثیرگذاری، توانایی و قابلیت‌های نهاد فاخر المصطفی در عرصه بین‌الملل اشاره نمود و اظهار کرد: در اسناد بالادستی، براساس نگاه و تفکر راهبردی، قلمرو دانشی جامعةالمصطفی علوم اسلامی و علوم انسانی در نظر گرفته شده است.
عباسی، مقوله علوم اسلامیِ متکی بر میراث اندیشه‌ای را به عنوان رسالت مهم المصطفی عنوان کرد و گفت: عرضه علوم اسلامی به عرصه‌های جهانی و پاسخ‌گویی به نیازهای کنونی بشر، نوعی بازآفرینی و نوسازی را می‌طلبد که همواره مورد توجه جامعةالمصطفی است.
وی ضمن تأکید بر این که آفاق بسیار گسترده‌ای فراروی جامعة‌المصطفی و حوزه‌های علمیه وجود دارد، به نوآوری‌ها و ابداعات نظام علمی المصطفی اشاره کرد و گفت: جامعه‌المصطفی با هدف ورود به علوم فرهنگی و تمدنی به علوم انسانی پرداخته است.
رئیس جامعةالمصطفی اظهارکرد: علوم انسانی، علوم مبتنی بر جهان‌بینی و انسان‌شناسی است که فرهنگ و تمدن امروز عالم را رقم زده است، این علوم با بازتولید تمدن جدید، در فرهنگ و تمدن‌ها تأثیرات زیادی ایجاد کرده است.
انتهای پیام