صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۲۶۵۶۸
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۸

گروه اقتصاد ــ شماره هفتاد و چهارم فصلنامه علمی پژوهشی «اقتصاد اسلامی» از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و انجمن اقتصاد اسلامی ایران منتشر شد.

به گزارش ایکنا، این شماره از فصلنامه اقتصاد اسلامی حاوی 9 مقاله است که از جمله آنها «درآمدی بر شاخص ترکیبی عدالت اقتصادی با رویکردی اسلامی» به قلم عباس شاکری؛ فرشاد مؤمنی، امیر خادم‌علیزاده و سیدهادی مخزن موسوی «الگوی انسان اقتصادی از دیدگاه اسلام» نوشته علی اصغر هادوی‌نیا «معیار اخلاقی تولید در نظام اقتصادی اسلام» به قلم محمد جداری عالی «معیارهای تشخیص شروط خلاف مقتضای عقد در عقود مشارکتی» نوشته فرشته ملاکریمی و محمدعلی راغبی است.

دیگر مقالات این شماره شامل «ارائه الگوی شاخص‌های سلامت بانکی با تأکید بر بانکداری اسلامی» به قلم سید احمد سیدی، محمد رضا عبدلی و مهدی جباری نوقابی «ارزیابی ریسک‌پذیری در بانکداری بدون ربا و نقش کفایت سرمایه» نوشته ابوالقاسم توحیدی‌نیا، حمید ابریشمی و حمید نصیری «رهیافتی ریاضی بر استراتژی خروج در الگوی سرمایه‌گذاری خطرپذیر اسلامی» به قلم حسین امیری و وهاب قلیچ «مطالعه تطبیقی اوراق سلف با اوراق بهادار با پشتوانه دارایی» نوشته عبدالحسین شیروی و هادی رحمانی و «تأثیر ساعت کار انعطاف‌پذیر زنان بر ایفای مسئولیت‌های خانوادگی با رویکرد اسلامی» به قلم المیرا اشکان، محمد علی متفکرآزاد، محمدرضا سلمانی بی‌شک، رضا رنج پور و پرویز محمدزاده هستند.

در چکیده مقاله «ارزیابی ریسک‌پذیری در بانکداری بدون ربا و نقش کفایت سرمایه» آمده است: یکی از مهم­ترین موضوعاتی که در نظام بانکی مطرح است و می​تواند کارکرد این نظام را به اختلال بکشاند، ریسک است. ازآنجایی‌که حجم منابع سرمایه​ای معتبر موجب کاهش ریسک​ ورشکستگی بانک​ها می​گردد؛ لذا یکی از شاخص​های مهم ارزیابی عملکرد و سلامت بانک​ها، نسبت کفایت سرمایه است.
در این پژوهش پس از بررسی مبانی نظری نسبت کفایت سرمایه در بانکداری متعارف و تبیین ماهیت بانکداری بدون ربا (مدل قراردادهای موازی) و اصول حاکم بر آن در گام نخست، با روش تحلیلی ـ توصیفی به تبیین ریسک‌های مورد ابتلای چنین بانکداری پرداخته و سپس نقش نسبت کفایت سرمایه در مدیریت ریسک آن بررسی خواهد شد. در گام بعد یافته‌­های نظری تحقیق به روش پیمایشی مورد ارزیابی و اعتبارسنجی خبرگان قرار می‌­گیرد. نتیجه پژوهش حاکی از آن است که نوعاً میزان ریسک‌پذیری در نظام بانکی بدون ربا نسبت به بانکداری متعارف کمتر است که دلالت بر کاهش اهمیت نسبت کفایت سرمایه برای مدیریت ریسک در چنین بانکداری در مقایسه با بانکداری متعارف می‌​کند.

برای مشاهده متن کامل مقالات این شماره از فصلنامه اقتصاد اسلامی اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام