صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۳۷۹۳۹
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۳
از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛

گروه حوزه‌های علمیه ــ صدوششمین کتاب گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با عنوان «زنان خاندان عصر تیموری» تابستان 98 به جامعه علمی و دانشگاهی ارائه می‌شود.

به گزارش ایکنا، کتاب «زنان خاندان عصر تیموری» بعد از گذراندن مراحل پایانی آماده‌سازی و چاپ به زودی روانه بازار نشر خواهد شد. این کتاب حاصل تلاش علمی لیلا محمدی، پژوهشگر گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه است.
 
کتاب حاضر درصدد است جایگاه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زنان خاندان تیموری را مورد ارزیابی قرار داده و ضمن شناسایی و معرفی زنان مهم درباری، تصویری از پایگاه آنان را ارائه دهد.
 
تیموریان با ماهیتی ایلیاتی از میان قبایل ترک آسیای میانه بر آمدند و طی قرن نهم هجری بر ماوراءالنهر و بخش عمده ای از ایران، تحت تأثیر فرهنگ ایرانی – اسلامی به  حکومت پرداختند. از این نظر، نوع رفتار تیموریان با زنان بر مبنای مجموعه‌ای از سنتهای ترکی- مغولی و ایرانی – اسلامی شکل گرفت.
 
دامنه نفوذ زنان در زمان تیمور که اجازه دخالت در سیاست را به کسی نمی‌داد کمتر و در زمان جانشینان وی که خلق و خوی مستبدانه تیمور را نداشتند بیشتر است از این رو زنان با آگاهی سیاسی و توان مدیریتی بالای خود به دخالت در امور مهم سلطنت پرداختند. این امر موجب فراهم شدن شرایط و امکانات لازم برای حضور اجتماعی زنان در مراسم و مجالس، تربیت شاهزادگان و فعالیتهای فرهنگی و مذهبی چون: احداث بناهای مذهبی و عام‌المنفعه  و توسعه مراکز فرهنگی، آموزشی و پرداختن به امور اقتصادی شد.
 
این کتاب یکصدوششمین کتاب گروه تاریخ اسلام است که در تابستان ۹۸ به جامعه علمی و دانشگاهی ارائه خواهد شد.
 
انتهای پیام