صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۴۵۹۶۵
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۴
رئیس جامعةالمصطفی(ص) العالمیة بیان کرد:

گروه حوزه‌های علمیه ــ رئیس جامعةالمصطفی(ص) العالمیه با اشاره به فقه‌های تخصصی، پرداختن به فقه مقارن بین مذاهب و بین‌الادیانی، پژوهش‌محوری و توجه ویژه به نظام سطوح حوزه را از الزامات پیشرفت و شکوفایی روزافزون علم فقه برشمرد و تصریح کرد: شرط توفیق در این مسیر آن است که سیره تربیتی و تاریخی حوزه‌های علمیه توجه به اخلاق و معنویت بین طلاب، استادان و مسئولان جاری باشد.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعةالمصطفی(ص)، در جمع مدیران، اساتید و طلاب مجتمع آموزش عالی فقه اظهار کرد: در نبرد فعلی و در این صحنه حساس، نقش مراکز علمی، حوزه‌های علمیه و جامعةالمصطفی(ص) العالمیة، که رسالت خود را بر تربیت عالمان، فقیهان و دین‌شناسان برجسته و بصیر قرار داده است، تعیین‌کننده خواهد بود.

وی احیای تمدن بزرگ اسلامی و برخورداری از اقتدار علمی را لازمه عبور از چالش‌های جهانی دانست و گفت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم تمدن‌سازی را آرمان و هدف بزرگ این مرحله از انقلاب اسلامی بیان کردند و تمدن‌سازی عرصه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و علمی را دربرمی‌گیرد و ما به عنوان مشارکت‌کننده در این حرکت بزرگ، مسئولیت مهمی در گسترش علمی جهان اسلام برعهده داریم.

فقه؛ دانش سرآمد در تمدن نوین اسلامی

رئیس جامعةالمصطفی(ص) با اشاره به کلام نورانی امیرمؤمنان(ع)، علم را موجب اقتدار و قدرت خواند و ابراز کرد: امروز دشمنان ما از قدرت علم استفاده می‌کنند و ضرورت دارد ما نیز با نگاه جهانی و بین‌المللی به اقتدار و پیشرفت علمی دست یابیم. جامعةالمصطفی(ص) به عنوان نهاد علمی و بین‌المللی، خود را در این زمینه مسئول می‌داند.

عباسی نقش علوم انسانی را در گسترش و پیشرفت علمی برجسته دانست و گفت: بسیاری از علوم حوزوی و اسلامی که امروزه در حوزه علوم انسانی دسته‌بندی می‌شود، علوم تمدنی و مدیریتی است که با تربیت انسان و هدف‌گذاری برای جهان سر و کار دارد. یکی از مهم‌ترین این علوم، فقه است و مجتمع آموزش عالی فقه یکی از مأموریت‌های اساسی جامعةالمصطفی(ص) را در مسیر توسعه علمی در حوزه فقه و دانش‌های پیرامونی آن برعهده دارد.

آمیختگی فقه با معنویت، معارف و قداست

وی فقه را علمی تعیین‌کننده و سرآمد در مسیر ظهور تمدن نوین اسلامی خواند و تصریح کرد: فقه علم تنظیم زندگی انسان در حوزه فردی، اجتماعی، روابط مدنی و بین‌المللی است و به مسیر زندگی براساس نگاه معنوی و الهی جهت می‌دهد. مبنای این علم با معنویت، معارف الهی، اخلاق و قداست درهم آمیخته است.

معاون پژوهشی مجمع عالی حکمت اسلامی با اشاره به فرصت­‌های جدیدی که به برکت انقلاب اسلامی پیش روی علوم اسلامی، به ویژه علم فقه، قرار گرفته است، اظهار کرد: فقه خانواده، محیط زیست، بین‌الملل و... عرصه‌های جدید و آفاق تازه‌ای است که در این عرصه گشوده شده و جامعةالمصطفی(ص) و مجتمع آموزش عالی فقه در بسیاری از این عرصه‌ها پیشگام بوده است.

وی توجه به فقه‌های تخصصی، پرداختن به فقه مقارن بین مذاهب و بین‌الادیانی، پژوهش‌محوری و توجه ویژه به نظام سطوح حوزه را از الزامات پیشرفت و شکوفایی روزافزون علم فقه برشمرد و ابراز کرد: شرط توفیق در این مسیر آن است که سیره تربیتی و تاریخی حوزه‌های علمیه بین طلاب، استادان و مسئولان جاری باشد. توجه به اخلاق و معنویت، به ویژه در ارتباط استادان و طلاب، که از نوعی قداست و معنویت برخوردار بوده، قابل مقایسه با دیگر مراکز علمی نیست و روزبه‌روز باید تقویت شود.

عباسی با تأکید بر اینکه مسئولان جامعةالمصطفی(ص) باید مفتخر و شاکر توفیق و نعمت الهی خدمت به طلاب غیرایرانی باشند، بیان کرد: همان گونه که همواره همه انسان­‌های آزادی­‌خواه و حقیقت‌طلب بهای ایستادگی را در مسیر حق پرداخته‌اند، شرایط امروز نیز تنگناها و مشکلاتی به وجود آورده است که ان‌شاءالله با صبر، استقامت، امید به تحقق وعده الهی، مدیریت درست و همراهی همه عزیزان، آثار این فشارها و تنگنا‌ها به حداقل خواهد رسید.

انتهای پیام