صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۵۳۶۲۸
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۷
حجت‌الاسلام قرائتی بیان کرد:

گروه اجتماعی ـ رئیس ستاد اقامه نماز كشور خواستار توجه به آموزه‌های قرآنی برای تدریس علوم دانشگاهی شد و گفت: 2 هزار و 600 نكته حقوقی در قرآن وجود دارد كه این‌ها باید استخراج شده و در دانشكده حقوق تدریس شوند؛ همچنین حدود 500 آیه سیاسی داریم كه باید در دانشكده سیاسی تدریس شوند.

به گزارش ایكنا از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز كشور امروز، 9 آبان‌ماه در پنجمین اجلاس نماز استان فارس كه در تالار فرهنگیان شیراز برگزار شد، با بیان اینكه قرآن در کشور غریب است، گفت: 20 سال است كه قاریان بین‌المللی به ایران آمده‌اند و با الحان مختلف قرآن را قرائت كرده‌اند در صورتی كه بازی درآورده‌ایم، قبلا فکر می‌کردم تفسیر مستحب است اما واجب است چون خدا دو توبیخ می‌کند، یکی می‌فرماید «أَفَلَا یتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ...؛ آیا به آیات قرآن نمى‏ اندیشند...» و دیگر اینكه می‌گوید «... أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا؛ ... یا [مگر] بر دلهایشان قفلهایى نهاده شده است» (هر دو آیه 24 سوره محمد).

وی خطاب به روحانیان گفت: باید جلسات تفسیر راه‌اندازی كنید و طلاب از اساتید خود بخواهند تا تفسیر را برای آن‌ها بیان كنند و باید با قرآن مأنوس شده و آن را درسی جدی بگیریم.

قرائتی در ادامه با یادآوری این حدیث كه اگر نماز پذیرفته شود، مابقی اعمال قبول خواهد شد، گفت: وضع نماز در کشور نسبت به گذشته خیلی خوب است اما نسبت به آنچه باید باشیم خوب نیست.

وی افزود: در جامعه اسلامی هر كسی كه قدرت دارد، مسئول نماز است زیرا قرآن می‌فرماید «الَّذِینَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ...؛ همان كسانى كه چون در زمین به آنان توانایى دهیم نماز برپا مى‌دارند...» (آیه 41 سوره حج)، افزود: امكانات دست استاندار، مدیركل و امام جمعه است كه اینان در اقامه نماز مسئول هستند و قبل از همه این‌ها رهبری و قبل از آن هم پیامبر خدا(ص) مسئول است.

از مدار قرآن دور شده‌ایم

قرائتی با بیان اینكه از مدار قرآن پرت شده‌ایم و دست و پا می‌زنیم اما به جایی نمی‌رسیم، گفت: اولین ساختمانی كه در عالم ساخته شد، كعبه و مسجد بود اما امروز ما شهرك می‌سازیم و بعد از 40 سال متوجه می‌شویم كه مسجد ندارد.

رئیس ستاد اقامه نماز كشور از بی‌توجهی به امر نماز انتقاد كرد و گفت: امروز نماز دغدغه ما نیست به عنوان مثال وقتی صبح از خواب بیدار می‌شویم به فرزندان خود می‌گوییم مدرسه‌ات دیر شد اما نمی‌گوییم نمازت قضا شد.

وی یادآور شد: ظهر عاشورا امام حسین(ع) و امام زمان (عج) سر نماز بوده و هستند اما امروز ما هنگام ظهر عاشورا داریم سینه می‌زنیم در صورتی كه صاحب عزا نماز می‌خواند.

عباد صالحین چه كسانی هستند؟

قرائتی با بیان اینكه امروز ده‌ها هزار نماز جماعت در آموزش و پرورش و آموزشگاه‌ها اقامه می‌شود اما باز هم خیلی كار دارد، گفت: در سلام نماز می‌گوییم السلام علینا و علی‌ عبادالله الصالحین و باید بدانیم این عباد صالحین چه كسانی هستند. قرآن می‌گوید عباد صالحین یاران امام زمان(عج) هستند و امروز باید بدانیم عباد صالحین كسانی هستند كه در ازدواج به داماد سخت نمی‌گیرند.

هر كاری كه دشمن را عصبانی كند، كار صالح است

این مفسر قرآن كریم تأكید كرد: تمام حرکت‌هایی كه دشمن را عصبانی می‌کند کار صالح است. قرآن می‌گوید اگر کاری کردید که کفار عصبانی شدند عمل صالح برایت می‌نویسند و در این صورت عباد صالحین می‌شوید به عنوان مثال جوان ورزشكار ما با ورزشكار اسرائیلی كشتی نمی‌گیرد و این دشمن را عصبانی می‌كند همچنین حضور در راهپیمایی 22 بهمن، آمریكا را اذیت می‌كند لذا هر كاری كه جبهه‌گیری ما را نشان دهد، عمل صالح است.

وی با تأكید بر اینكه تمام كمالات در نماز وجود دارد، به برشمردن بركات نماز جماعت پرداخت و گفت: اگر زن و شوهر به همدیگر نیش می‌زنند(با كنایه صحبت می‌كنند) نماز هیچکدامشان قبول نیست، صحیح است ولی قبول نیست.

قرائتی با یادآوری اینكه عاشورا و شب قدر و راهپیمایی اربعین تمام می‌شود اما آن چیزی که ما را دائماً نگه داشته نماز است، گفت: نماز نباید دولتی باشد و باید خودمان خودجوش برای نماز کار کنیم.

وی همچنین بر لزوم مطالعه عموم مردم در حوزه نماز تأكید كرد و گفت:‌ چه کسی در عمرش 50 صفحه درباره نماز مطالعه کرده است و در کدام خانه‌ها، کتاب نماز وجود دارد و كدام یك از ما برای تشویق فرزندانمان شرط درست بودن نماز می‌گذاریم؛ کدام مدیر و رئیس دانشگاه در حضور دانش‌آموزان و دانشجویان نماز می‌خواند در صورتی كه نماز خواندن را نشان دهیم و نگوییم ریا می‌شود.

رئیس ستاد اقامه نماز كشور با بیان اینكه هر ریایی، حرام نیست به عنوان مثال زن و شوهری که خود را برای همدیگر آرایش می‌کنند که ریا نمی‌کنند، گفت: یكی از چیزهایی كه باید نشان دهیم اقامه عزاست؛ اقامه عزاداری یعنی نشان دهیم كه عزاداری می‌كنیم وگرنه عزاداری در خانه كه اقامه عزا نمی‌شود و نماز هم چنین است.

از پول زكات برای نماز هزینه كنیم

وی با تصریح اینكه در 27 جای قرآن نماز و زکات در کنار هم بیان شده است و این مسئله یعنی باید از پول زکات برای اقامه نماز هزینه کرد، گفت: برای ترویج فرهنگ نماز تنها سخنرانی عمومی كافی نیست. گاهی افراد نماز نمی‌خوانند زیرا عملكرد مسئولان را دیده‌اند لذا باید با این افراد به صورت رو در رو صحبت كرد.

قرائتی با تأكید بر اینكه اگر نماز قطع شود کارهای دیگر هم قطع می‌شوند، گفت: نماز مکان خاصی نمی‌خواهد و زمانش هم توسعه است؛ اقامه روزه، حج، خمس و زکات سخت است اما نماز ارزان‌ترین عبادت است که اگر از دست دهیم رابطه با خدا را از دست خواهیم داد.

رئیس بنیاد مهدی موعود(عج) كشور با یادآوری اینكه چند صد آیه درباره نماز در قرآن كریم آمده است، گفت:‌ نماز تنها مربوط به اسلام نیست و در سایر ادیان هم وجود دارد.  

وی از ستاد اقامه نماز فارس خواست تا برنامه‌ریزی لازم برای اینكه در هر خانه‌ای یك كتاب نماز وجود داشته باشد،‌ انجام دهد و گفت: میزان مطالعه علمای دانشگاه‌ها باید از میزان مطالعه دانشجویان باشد وگرنه نمی‌تواند رهبر آنان باشد.

قرائتی گفت: برخی چیزها باید کارشناسی شود از جمله اینكه پیش‌نمازان باید دوره ببینند زیرا یکسری حرف‌ها را در مسجد می‌توان گفت اما در مدرسه نمی‌توان بیان كرد.

لزوم توجه به آموزه‌های قرآن در دانشگاه‌ها

این مفسر قرآن كریم خواستار توجه به آموزه‌های قرآنی برای تدریس علوم دانشگاهی شد و گفت: 2 هزار و 600 نكته حقوقی در قرآن وجود دارد كه این‌ها باید استخراج شده و در دانشكده حقوق تدریس شوند؛ همچنین حدود 500 آیه سیاسی داریم كه باید در دانشكده سیاسی تدریس شوند.

وی با بیان اینكه راجع به حضرت مهدی(عج) و حقوق زن باید طلاب مطالعه جدی كنند، گفت: درس‌هایی كه دانشگاه‌ها تدریس می‌شوند لازم است اما كافی نیست و اگر علم می‌خواهیم باید به‌صورت هفتگی یكی از كتب شهید مطهری را مطالعه كنیم.

قرائتی توصیه كرد كه هر كسی شماره تلفن یك اسلام‌شناس را در جیب خود داشته باشند تا بتواند پاسخگوی سؤالات شرعی و شبهات باشد و ادامه داد: اقامه نماز به تنهایی هم نشانه ایمان نیست. شب‌ها اگر صدای اذان شنیدید و به مسجد رفتید این نشانه دینتان است.

ثمره علم، شناخت خداوند است

رئیس ستاد اقامه نماز كشور، ثمره علم را شناخت خداوند دانست و گفت: بسیاری از درس‌هایی كه می‌خوانیم خیلی فایده ندارد و باید در دروس آموزش و پرورش و دانشگاه‌ و حوزه تجدیدنظر كنیم زیرا هر چه برای مردم می‌گوییم یا می‌خوانیم باید 4 شرط داشته باشد، یا واجب یا مستحب بوده و یا اینكه مشكل جامعه یا مشكل یك فرد را حل كند.

وی با تأكید بر اینكه نباید هیچگاه خود را فارغ‌التحصیل بدانیم، گفت: امروز 3 میلیون نفر از لیسانسه‌های كشورمان بیكار هستند و 3 میلیون اتباع بیگانه در كشورمان مشغول به كارند یعنی اینكه ما مدرك گرفته‌ایم اما نمی‌خواهیم كار كنیم و كار را ننگ و كارگر را بدبخت می‌دانیم.

قرائتی در ادامه خواستار توجه به مردم شد و گفت: قرآن به پیامبر(ص) می‌گوید اگر می‌خواهید رشد کنید، از مردم بوده، در میان آنان و با مردم باشید لذا باید با نسل نو رفیق شد و مشکل نماز را حل کرد. در طول تاریخ نسل در نسل نمازخوان بوده‌اند اما در زمان ما بی‌نمازی رونق یافت.

رئیس ستاد اقامه نماز كشور با تأكید لزوم توجه مسئولان به اقامه نماز گفت: وقتی مسئول هستیم بودجه را خرج چیزهایی می‌کنیم که حتی یک درصد هم نیاز نیست كه در این زمینه یا خوابیم یا خائن و ان‌شاءالله که خائن نیستیم پس معلوم شد خوابیم.

انتقاد از تعطیلی روزهای پنج‌شنبه

وی با بیان اینكه كسی با مطالعه روزی نیم ساعت دانشمند نمی‌‌شود و باید یك دور تفسیر قرآن را آموزش ببینیم، گفت: یک قانون غلط در حوزه و دانشگاه این است که پنجشنبه‌ها تعطیل است در صورتی كه قرآن می‌گوید در روز جمعه فقط نیم ساعت برای اقامه نماز جمعه تعطیل كنید پس چرا پنج‌شنبه‌ها تعطیل است و عمرمان را ضایع می‌كنیم.

قرائتی با یادآوری اینكه خداوند به پیامبر(ص) می‌فرماید هم خط شكن هم خط‌ پذیر باشد یعنی از سنت‌های خوب نیاکان پیروی کن و در جاهایی خط شکن باش، گفت: یکسری قانون‌ها را باید بشکنیم. لذا باید هم کار خوب پیشینیان را ببینم و تقلید کنیم و هم باید خودمان اهل ابتکار باشیم و قائل به درس‌های حوزه و دانشگاه نباشیم.

مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) كشور با تأكید بر اینكه تمام روحانیان شیراز زیر نظر امام جمعه باید دوره ببینید كه چگونه حدیث بگویند، باز هم مبحث نماز را یادآور شد و گفت: تاكنون مؤذنان تشویق شده‌اند و مسجدها هم تمیز است و یكسری كارها انجام شده ولی كمبودهایی هم وجود دارد.

رئیس ستاد اقامه نماز كشور گفت: در آموزش و پرورش یكی دو سالی است كه هزینه ایاب و ذهاب طلاب پرداخت نمی‌شود اما طلاب برای اقامه نماز در مدارس حضور می‌یابند.

وی با بیان اینكه آموزش و پرورش 300 مسجد دارد كه طلبه ندارد چون پول نداده است،‌ یعنی در جمهوری اسلامی همه جا پول هست جز نماز چرا هزینه‌ها را از نماز کم کردید، گفت:‌ طلابی كه در ادارات نماز اقامه می‌كنند هفته‌ای یك روز به مدارس كنار اداره خود رفته و نماز اقامه كنند.

انتهای پیام