این داور مسابقات قرآن ادامه داد: متولیان و مسئولان برگزاری این دور از جشنواره جهت اسکان و تأمین شرایط رفاه دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاههای علوم پزشکی کشور و همچنین انتخاب، ساماندهی و نظارت خوب کمیته فنی مسابقات، داوران و رئیس هیئت داوران زحمات بسیاری متقبل شدهاند.
وی با بیان اینکه مسابقات وزارت بهداشت پیش از مسابقات ملی قرآن است، اضافه کرد: وزارت بهداشت با برگزاری این مسابقات شرایط خوبی را برای حضور دانشجویان، اساتید و کارکنان خود و ترویج فرهنگ غنی قرآن و سیره اهل بیت(ع) فراهم آورده است.
عقبایی با ذکر اینکه سطح شرکتکنندگان در این دور از مسابقات خوب است، ادامه داد: دانشجویان این مجموعه با آنکه در رشتههای پزشکی و غیرمرتبط با بخشهای جشنواره مشغول به تحصیل هستند، در رشتههای قرآنی نیز تخصص خوبی دارند. شرکتکنندگان بخش دانشجویی جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت در قیاس با دانشجویان دانشگاههای دیگر، که در رشتههای مرتبط با جشنواره مشغول به تحصیل هستند، توانستند بسیار خوب از عهده کار برآیند و خوش بدرخشند.
وی با بیان اینکه جوانان به مسابقات قرآن گرایش دارند، گفت: حضور دانشجویان در چنین مسابقاتی نشان از آن دارد که بسیاری از جوانان حتی با مشغلههای زیاد و تحصیل در رشتههای غیرمرتبط با رشتههای قرآنی، به این کتاب آسمانی گرایش دارند. استقبال دانشجویان از مسابقات قرآن خوب است اما انتظار بیشتری میرود. البته شاید رغبت کم جوانان به قرآن به عملکرد ما بازگردد.
این داور وقف و ابتدا افزود: اگر قرآن را فقط به تلاوت و روخوانی از آیات محصور نکنیم و حقایق و آموزههای آن را به معنای واقعی در زندگی خود اجرا کنیم، گرایش جوانان به فعالیتهای قرآنی بیشتر میشود. جوانان با مشاهده عملکرد نادرست برخی قرآنیان در سطح جامعه آن خطا را به کل اسلام بسط میدهند و از آنان و هر آنچه به این حوزه بازمیگردد دلزده میشوند، حال آنکه شاید آن فرد نتوانسته اسلام را به درستی اجرا کند.
عقبایی ادامه داد: اگر انسان بتواند هر آنچه را اسلام دستور داده به درستی در زندگی فردی و اجتماعی خود اجرا کند، گرایش جوانان به فعالیتهای قرآنی و اسلامی نیز بیشتر خواهد شد، اما این دیدگاه درستی نیست که گرایش جوانان به قرآن، کم است. در یک جامعه اسلامی انتظار میرود که افراد به ویژه جوانان به قرآن و رشتههای مختلف قرآنی تمایل و رغبت داشته باشند و این امر به عملکرد قرآنیان و مسئولان و فعالان این حوزه بازمیگردد.
وی با پرداختن به اینکه باید برای قرآن تبلیغات بیشتری صورت گیرد، بیان کرد: باید نقاط مثبت و شاخصههای ارزشی قرآن در سطح جامعه معرفی شود، بهگونهای که فعالان قرآنی در اصناف و حوزه های مختلف و حتی غیر مرتبط با قرآن به مردم معرفی شود تا این تفکر نادرست را که تنها رشتههای مرتبط با قرآن میتوانند در این عرصه وارد شوند از بین برود.
عقبایی ابراز کرد: مسابقات و سایر فعالیتهایی از این قبیل وسیلهای است تا افراد به خودسازی و اخلاقالله دست یابند و سبک زندگی اسلامی را در زندگی فردی و اجتماعی خود اجرا کنند، به گونهای که قرآن در وجود آنان شکل بگیرد و نهادینه شود.
وی برگزاری مسابقات قرآن را امری خوب و ارزشمند دانست و افزود: همین که جوانان ما حتی در یک بازه زمانی کوتاه (زمان برگزاری مسابقه) به قرآن میل و رغبت یافته و این کتاب آسمانی را باز کرده و حتی به روخوانی ساده آیات نیز بپردازند خود مفید و ارزشمند است.
عقبایی اشارهای به کارنامه کاری خود داشت و گفت: 25 سال است که در مقام داوری به ارزیابی شرکتکنندگان در مسابقات قرآن نهادهای مختلف بهویژه اوقاف میپردازم. اکنون دانشجوی دکترا و در مرحله تألیف رساله هستم و در چهل و دومین دوره مسابقات قرآن کریم سازمان اوقاف نیز به عنوان رئیس هیئت داوران مسابقات و خادم قرآن مشغول وظیفه هستم.
انتهای پیام