وی درباره مشکلاتی که در تدوین این کتاب داشت اظهار کرد: مشکلات من برای تدوین کتاب مربوط به فضایابی نبود و بیشتر به گردآوری منابع اختصاص داشت. برای اینکه صحنهها فراموش نشود، آنها را یادداشت و سعی میکردم گزارش بگیرم و گزارشها در مستندات آمده است. یکی از اساسیترین مشکلات این بود که افراد را راضی کنیم که صحبت کنند و برخی کملطفی کردند که این گفتگوها را انجام دادند. برخی دوستان هم ترجیح دادند، خاطراتشان را به صورت جداگانه تبدیل به کتاب کنند که امیدوارم این اتفاق بیفتد.
صابری افزود: برای نوشتن این اثر من مرتب یادداشتبرداری میکردم و بعضی یادداشتها را هم به صورت فیلم مستند و حتی نمایش درآوردهام. با سی نفری نیز گفتگو کردم که هرکدام حتی اشارهای میکردند که کافی بود تا آن حادثه را احیا و موضوع را با جزئیات بیان کنم.
وی درباره اینکه اسناد رادیو و تلویزیون چه کمکی به روایت درست تاریخ جنگ میکند، گفت: اگر به اسناد اصلی رادیو و تلویزیون دست بیابیم بهتر میتوانیم به اصل موضوع برسیم. ما حتی با دسترسی به این اسناد میتوانیم به رفتار خودمان در جنگ نقب بزنیم و حتی بگوییم در جایی شاید تصمیم اشتباه گرفتهایم و آن تصمیم منجر به اشغال مکانی شده است. گاهی متأسفانه در رادیو آبادان از فضای عقلانی فاصله گرفتهایم و وارد فضای احساسی شدیم که شاید بهتر بود به مصالح کشور برمیگشتیم. اصل آرشیوها و منابع و مآخذ اگر نوارهای اصلی باشد و یا آرشیوی که خود صدا و سیما از آن استفاده میکند را در اختیار نویسندگان قرار دهد بخشهایی از تاریخ را بیان میکند که بسیار شنیدنی، خواندنی و دیدنی خواهد شد.
وی درباره زمانی که صرف تدوین و نوشتن این کتاب کرده، گفت: هفت سال برای نوشتن این کتاب زمان صرف شده و هماکنون سریالی هم بر اساس این کتاب در حال تهیه است. مهرداد خوشبخت تدوینگر فیلم «به وقت شام» با من تماس گرفت و قرار است با همین عنوان کتاب سریال «فرکانس ۱۱۶۰» تولید شود.
انتهای پیام