صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۶۰۵۵۷
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۹
اختصاصی ایکنا/

گروه اقتصاد ــ كتاب «شاخص تولید طیب» که با استفاده از مفهوم قرآنی «طیب» به بحث تولید در اقتصاد پرداخته است، به قلم محمدجواد توكلی و عباس شفیعی‌نژاد از سوی انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) منتشر شد.

محمد‌جواد توکلی، عضو هیئت‌علمی گروه اقتصاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با ایکنا، با اعلام این خبر اظهار کرد: كتاب «شاخص تولید طیب» با استفاده از مفهوم قرآنی طیب تلاش كرده تا رهیافتی اسلامی نسبت به حسابداری تولید ملی و محاسبه تولید ناخالص ملی داشته باشد. ایده مطرح شده در این كتاب می‌تواند باعث تحولی اساسی در حسابداری تولید ملی بار رویكرد اسلامی شود.

نگاه قرآنی به تولید طیب

وی ادامه داد: بر اساس ایده مطرح شده در این كتاب، هر نوع تولیدی در جامعه اسلامی مطلوب نیست و به تبع هر نوع رشد اقتصادی نیز مورد قبول اسلام نیست. بلكه تولیدی مورد قبول اسلام تولیدی طیب است كه هیچ‌گونه ضرری برای انسان و محیط پیرامون آن نداشته باشد.

توکلی یادآور شد: تولید طیب، ایده‌ای بدیعی نسبت به تولید است كه بیش از 1400 سال پیش در قرآن مجید مطرح شده است. در نگاه قرآنی، تولید طیب، تولیدی پاكیزه و عاری از هر نوع آلودگی است؛ تولیدی كه نه تنها برای محیط‌ زیست زیان‌بخش نیست، بلكه هیچ آسیبی به محیط سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی جامعه وارد نمی‌كند.

مفهوم شاخص تولید طیب در اقتصاد کلان

این کارشناس مسائل اقتصادی تأکید کرد: این مفهوم والا، زمینه‌ساز معرفی «شاخص تولید طیب» به عنوان یك شاخص كلان اقتصادی در این اثر شده است. شاخص پیشنهادی نه تنها از شاخص متعارف تولید ناخالص ملی متمایز است، بلكه نسبت به شاخص تولید سبز، كه تنها ملاحظات زیست‌محیطی را وارد حسابداری تولید ملی می‌كند، نیز برتری دارد. استفاده از این شاخص می‌تواند زمینه تحول در حسابداری تولید ملی با رویكرد اسلامی و حتی بهبود سیاستگذاری‌های تولیدی را فراهم كند.

عضو هیئت‌علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: یكی از رهیافت‌های این كتاب، آن است كه تولید محصولات مضر از جمله محصولات تراریخته و همچنین محصولات مضر فرهنگی را نباید وارد محاسبات تولید ملی كرد. بر همین اساس، این محصولات نباید در هنگام محاسبه نرخ رشد اقتصادی نیز لحاظ شوند. بر اساس فرمول محاسباتی پیشنهادی در كتاب، تمامی كالاها و خدمات مضر برای انسان و هزینه‌های ناشی از مصرف آن‌ها از ارزش كالاها و خدمات تولیدی كشور حذف می‌شود.

توکلی ادامه داد: این روش محاسباتی می‌تواند در به سیاستگذاران كمك كند تا با شناسایی كالاها و خدمات مضر، مانع از تولید آنها شده و بدین وسیله از از وارد شدن ضرر به محیط طبیعی، اجتماعی و فرهنگی انسان جلوگیری كنند.

وی در پایان گفت: كتاب «شاخص تولید طیب» به قلم محمدجواد توکلی و عباس شفیعی‌نژاد نگاشته شده و توسط انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) منتشر و با قیمت 23 هزار تومان به علاقه‌مندان به كتاب عرضه شده است.

جهت تهیه این کتاب اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام