صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۶۱۰۳۲
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۵

گروه ادب ــ اثر داستانی «برجام» ویژه جوانان به همت مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ جدیدترین اثر از منشورات مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی در قالب دانستنی‌های انقلاب اسلامی برای جوانان با عنوان «برجام» روانه بازار نشر شد.

این اثر به منظور معرفی و تقریر ساده و در عین حال مستند از پیشینه فعالیت‌های هسته‌ای ایران، ارزش و اهمیت آن، نگاه غرب و سازمان‌های جهانی نسبت به فعالیت‌ها و در نهایت فضای انعقاد برجام با هدف آشنایی بهتر و بیشتر جوانان و نوجوانان با این مقوله نگاشته شده است.

در بخشی از پیشگفتار این کتاب می‌خوانیم: «در اثر حاضر تلاش شده با بررسی اهمیت فناوری هسته‌ای برای ایران، به مذاکرات هسته‌ای، توافق هسته‌ای و در نهایت به جنبه‌های مثبت و منفی توافق هسته‌ای اشاره شود.»

کتاب «برجام» مشتمل بر پنج فصل است. فصل اول را کلیات پژوهش تشکیل می‌دهد. در این فصل به منظور آشنایی و تعمیق شناخت مخاطب، مفاهیم کلیدی پژوهش تعریف می‌شود. «پیشینه فعالیت هسته‌ای ایران و مناقشه با غرب» عنوان فصل دوم است. در این فصل اطلاعات سودمندی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ارائه شده است. همکاری هسته‌ای آمریکا با رژیم پهلوی در این دوره مسئله مهمی است که در فصل دوم کتاب درباره آن صحبت می‌شود.

فصل سوم به بررسی موضوع توافق هسته‌ای و انعقاد برجام اختصاص دارد. در این فصل مذاکرات نیویورک، ژنو ۴ و ۵ و ۶، وین ۱ و ۲ و ۳ و مذاکرات لوزان واکاوی می‌شود. فصل چهارم به بازه زمانی پسابرجام اختصاص دارد. همین فصل به بدعهدی آمریکا و خروج از برجام می‌پردازد. واکاوی لوایح FATF و CFT ، پالرمو و سند فرهنگی ۲۰۳۰ از دیگر بخش‌های فصل چهارم کتاب است. فصل پنجم و آخر نیز به جمع‌بندی بحث اختصاص دارد.

در صفحات پایانی کتاب آمده است: «هدف آمریکا از فشار و تهدید و تحریم ایران همواره تغییر رفتار ایران است. پس می‌توان گفت بعد از توافق هسته‌ای موضع‌گیری آمریکا در برابر قدرت ایران در منطقه و جهان هیچ تغییری نخواهد کرد. ولی آنچه اهمیت دارد پایبندی آمریکا و یارانش به تعهدات توافق است. وگرنه حل مسئله‌ای همچون مناقشه هسته‌ای به معنای نزدیک شدن انگاره‌های هویتی دو کشور نیست. در واقع مناقشه هسته‌ای سهم اندکی در رفع تعارضات ایران و آمریکا داشته است. چیزی که حتی خود طرف‌های مذاکره هم به آن اذعان داشته‌اند و معتقد بودند مذاکرات هسته‌ای صرفاً در جهت حل مسئله هسته‌ای ایران است و نه چیز دیگر.»

کتاب «برجام» به قلم زهرا صادقی نقدعلی، در قطع پالتویی و ۲۱۲ صفحه، با قیمت ۱۴ هزار تومان به همت مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است.

علاقه‌مندان می‌توانند به منظور تهیه این کتاب به صفحه منشورات پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی مراجعه کنند.

انتهای پیام