صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۶۳۷۳۹
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۹

گروه سلامت ــ وجود قرص در کیک‌، ویفر و شکلات طی چند روز گذشته نگرانی‌های زیادی را بین خانواده‌ها به وجود آورد، به طوری که ابتدا با تکذیب وزارت بهداشت و سپس تأیید آن مواجه شدیم، اما مشخص نیست هدف عاملان حمله سازمان یافته به صنایع غذایی کشور است یا بدنام کردن رقبا.

به گزارش ایکنا؛ طی روزهای گذشته قرص‌های مشکوکی در کیک‌های خوراکی محصول ایران در چند استان شمالی و غربی مشاهده و موجب نگرانی برای خانواده‌های مختلف شده است.

این کیک‌ها در استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، آذربایجان غربی و کرمانشاه مشاهده شده است. انتشار تصاویر کیک‌های دارای قرص در وهله نخست با تکذیب وزارت بهداشت مواجه شد، اما پس از فراگیر شدن تصاویر و ازدیاد استان‌های درگیر این موضوع، کیانوش جهانپور واکنش نشان داد و این موضوع را تأیید کرد.

یوسف دهبانپور، عضو انجمن تحقیقات تغذیه ایران در گفت وگو با ایکنا؛ در رابطه با وجود قرص‌ها یا هر مواد دیگری در محصولات بسته‌بندی خوراکی گفت: به لحاظ فرآیندی این‌کار به هیچ عنوان از طریق کارخانه‌های تولید این محصول نمی‌تواند انجام گیرد بلکه امکان دارد از سوی رقبا برای کنار زدن یا بدنام کردن آن کارخانه انجام شود.

وی بیان کرد: این امکان وجود دارد، که توسط اشخاص یا گروهی در بیرون از کارخانه و شرکت‌های توزیع، پس از تولید انجام شده و با بسته بندی مجدد توزیع‌ شده باشد.

جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با ایکنا از فروشگاه‌های مواد غذایی درخواست کرد، تا تمامی فرآورده‌های غذایی را از فروشگاه‌ها و شرکت‌های پخش رسمی تحویل گیرند و افزود: گزارش‌ همکاران ما حاکی از آن است که این محصولات به هیچ وجه در سطح کلان تولید و پخش نشده و موارد مشکوک در برخی بسته‌ها، در سطح عرضه مشاهده و جمع‌آوری شده‌اند.

جهانپور یادآور شد: به نظر می‌رسد این موضوع فراتر از سلامت بوده و ابعاد انتظامی، امنیتی و سیاسی دارد و به احتمال قوی افرادی با انگیزه‌های خاص در عرضه مداخلاتی داشته‌اند.

در همین حال جهانپور، دقایقی قبل نیز در پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت از حمله سازمان یافته و هدف‌دار به صنایع غذایی کشور خبر داد.
 
وی تصریح کرد: آنچه مشخص است قرص و کپسول بعد از خط تولید و در سطح عرضه و در اقدامی خرابکارانه، هدفمند و سازمان یافته به بسته‌بندی تعدادی از محصولات وارد شده و مشکلی در سطح خطوط تولید و بسته بندی و حتی عرضه کلان از مسیر شرکت‌های پخش مجاز و رسمی مشاهده نشده است.

وی افزود: تنها مرجع اظهار نظر در مورد محتوای این قرص و کپسول‌ها، آزمایشگاه سازمان غذا و داروست و تا این لحظه گزارشی از وجود دارو‌های مخدر یا قرص برنج در نمونه‌های ارسالی نداریم. دارو‌های بررسی شده اغلب دارو‌های خانگی از جمله استامینوفن، بروفن، ستیریزین، هیدروکسی زین، متوکلوپرامید و حتی بلیستر خالی بوده و به نظر می‌رسد ایجاد رعب و وحشت و تخریب وجهه صنایع غذایی به طور عام مورد هدف بوده است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، گفت: وجود قرص و کپسول کاملا سالم و دست نخورده و بدون تغییر رنگ یا تغییر در قوام آن در محصولات مورد اشاره، نشان می‌دهد که این موارد تعمدا و بعد از تولید، در سطح عرضه به انحای مختلف در برخی بسته‌ها قرار گرفته و شرکت تولیدی خاصی هم هدف این اقدام خرابکارانه قرار نگرفته، بلکه تخریب وجهه کل صنعت غذا و شکلات کشور به عنوان یک صنعت پیشرو هدف‌گذاری شده است.

جهانپور افزود: تاکنون گزارشی از شناسایی و بازداشت عاملان این اقدام در دسترس نیست ولی موضوع فراتر از مأموریت حوزه سلامت بوده و ابعاد امنیتی و سیاسی داشته و دستگاه‌های مسئول جهت روشن شدن ابعاد آن به موضوع ورود پیدا کرده‌اند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: فروشگاه‌های مواد غذایی مکلف به تأمین فرآورده‌ها از شرکت‌های پخش معتبر و مجاز در قبال فاکتور رسمی فروش هستند و در صورت خرید از توزیع کننده‌های غیرمجاز در قبال پیامد‌های آن پاسخگو خواهند بود. محصولات عرضه شده توسط شرکت‌های پخش مجاز قابل رهگیری و پیگیری است، ولی متأسفانه برخی فروشگاه‌ها و محل‌های عرضه، محصولات غذایی را از توزیع کننده‌های غیرمجاز و بدون شناسنامه به قیمت‌هایی پایین تر تهیه می‌کنند و این مسیر دقیقا مدخل کالا‌ها و فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی غیرمجاز، جعلی و تقلبی است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو در پایان از اولیای مدارس و دانش آموزان و مصرف کنندگان خواست محصولات غذایی را صرفا از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنند و هنگام خرید به سالم بودن بسته بندی و دستکاری نشدن بسته‌های محصولات دقت کرده و در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک، در سراسر کشور مراتب را به سامانه تلفنی ۱۹۰ گزارش کنند.
انتهای پیام