به گزارش خبرنگار ایکنا، محمدعلی مجاهدی، شاعر پیشکسوت آیینی، عصر امروز، ۲۷ آذرماه، در آیین گشایش محفل ادبی فیض گفت: در تاریخ گرانسنگ شیعه بسیاری از بزرگان و علمای شیعه را داشتیم که ناشناخته بودند و پس از انقلاب نیز انتظار میرفت این چهرهها شناخته شوند، اما این مسئله نیز محقق نشد. در این راستا سه جلد از تذکره روحانیان شاعر را تدوین کردم که فیض کاشانی یکی از آنهاست.
وی افزود: ملامحمد محسن فیض کاشانی ملقب به فیض از علما و عرفای قرن یازدهم هجری است. وی بعد از مجلسی اول شاید پراثرترین عالم باشد که برخی آن را ۲۰۰ اثر تخمین زدهاند.
مجاهدی ادامه داد: فیض هم عارف و هم حکیم بوده و اهل فقر را بسیار دوست داشت و به همین دلیل مورد طعن علمای قشری زمان خود بود. فیض نسبت به چند شخصیت ادبی از جمله لسانالغیب حافظ شیرازی، مولوی، حکیم نظامی و سعدی علاقهمند بود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم او را با ملاعبدالرزاق مقایسه کنیم چند سرو گردن از او بالاتر بوده و در شعرسرایی بسیار پختهتر و سختهتر است.
مجاهدی در پایان سخنرانی خود بخشی از شعر فیض را خواند.
در ادامه این محفل ادبی قاسم صرافان یک قطعه شعر درباره «فیض چند قطعه شعر عاشقانه»، سارا جلوداریان درباره ایران و فریبا یوسفی درباره باران شعرخوانی کردند.
محمدرضا اصلانی، نویسنده، درباره کتابی که درباره فیض کاشانی نوشته است، گفت: اگر بتوانیم ابعاد بیشتری از زندگی بزرگان علمی و ادبی را بیان کنیم بیشتر مورد علاقه مخاطبان قرار خواهند گرفت، از این رو در کتاب فیض گل سعی کردم نحوه رفتار فیض کاشانی با شاگردان و خانوادهاش را بیان کنم.
محمود اکرامیفر در ادامه بیان کرد: اشکال ما مخاطبنشناسی است. ما برای چه کسی شعر میگوییم و با کتاب مینویسیم. برای اینکه ما برای دل خودمان شعر میگوییم و کتاب مینویسیم. چندین سال معلم دبستان بودم و وقتی کتاب برای کتابخانه میآمد، دوره ۱۵ جلدی تفسیر المیزان میآمد. این کتاب بسیار خوب است، اما جای آن در مدرسه دبستان نیست. برای یک بار هم که شده مخاطب خود را بشناسیم. همان گونه که فیض کاشانی به این مسئله آشنا بود.
وی در ادامه ابیاتی از شعر خود را خواند.
حجتالاسلام حمیدرضا سبحانی صدر نیز درباره فیض کاشانی گفت: ملافیض کاشانی علاوه بر خدمات بسیاری که داشت، فارسینویسی، خلاصهنویسی، ابداعات عجیب و غریب در نگارش همچون رساله مشواح را انجام داد و از جوانی به شعر علاقهمند بود و رساله شوق مهدی نیز در باب شعرهایی است که برای امام زمان نوشته است.
وی در ادامه درباره کتاب حدیث فیض توضیحاتی ارائه کرد و این اثر رونمایی شد.
یادآور میشود، این محفل ادبی با حضور علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، برگزار شد.
انتهای پیام