وی با اعلام اینکه پرفروش و پرطرفدارترین کتب، متعلق به ژانر عاشقانه است، افزود: سال اول این جایزه کم و کاستیهایی دارد که امیدواریم در سالهای بعد رفع شود.
حمزهلو درباره کم و کیف آثار ارسال شده به این جشنواره ادامه داد: نزدیک به ۲۵۰ اثر از نویسندهها به دست ما رسید و این آثار در سال ۹۷ منتشر شده بود.
این نویسنده سطح کیفی آثار دریافتی برای این جشنواره را شامل طیف ضعیف، متوسط و خوب توصیف کرد و گفت: در مرحله داوری تنها ۲۰ کتاب به بخش بعدی راه یافت و در مرحله نیمه نهایی ۱۰ کتاب و در مرحله نهایی نیز یک کتاب در بخش حرفهای و کتابی دیگر در بخش نوقلم و کتاب سوم نیز به انتخاب مخاطبان مورد تقدیر قرار گرفت.
حمزهلو در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفتوگو با بیان اینکه با تقبیح و تقدیر نمیتوان کاری برای ژانر عامهپسند و عاشقانه انجام داد، افزود: وقتی ما این ژانر را به رسمیت نشناسیم، برای نواقص و کاستیهای آن کاری از پیش نمیبریم.
وی همچنین این حوزه را مانند سایر سطوح ادبی دارای نقصانهایی دانست و بیان کرد: این ژانر پرفروش و پرطرفدار است و بهتر است به رسمیت شناخته شود تا نویسندهها معیاری برای نوشتن اصولی و درست در اختیار داشته باشند و کاستیها باید در سطح ادبیات عامه پسند رفع شود و این وظیفه را بر عهده ادبیات ژانرِ سنگین نگذارند.
وی در ادامه گفت: در هر کشوری مردم در کنار دریا و مترو و ... کتاب میخوانند و مسلماً این کتب جدی و فلسفی نیست، بلکه رمانهای پرکشش و ماجرای هیجان انگیزی دارد. همچنین ژانر عامهپسند متفاوت با کتب عوامپسند است و کتب پرفروش اغلب متعلق به ژانر عامهپسند است. عدهای نیز به آن ژانرهای محبوب مردم یا پرفروش میگویند و در حقیقت واژه عامه، طیف گوناگونی از مردم را در بر میگیرد.
وی ادامه داد: آنچه منتقدان به عنوان ضعف از ژانر عامهپسند بر آن تکیه دارند، متعلق به کتب دهه ۶۰ است و این افراد مصداقی از ادبیات امروز در ذهن ندارند. من ناشر هستم و ضمن بررسی کتب، اثرانگشت نویسندههای خلاق و باهوش را در این داستانها میبینم که اصلاً قابل مقایسه با ادبیات دهه ۶۰ نیست.
انتهای پیام