به گزارش خبرنگار ایکنا، حمیدرضا جمشیدی، دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا، در نشست خبری مشترک با نمایندگان سازمان بهداشت جهانی با تأکید بر لزوم بهرهبرداری از تجربیات این نهاد در کشور، اظهار کرد: ایران امروز یکی از توسعهیافتهترین نظامهای مراقبت سلامت را دارد و بیش از ۹۵ درصد از پوشش واکسیناسیون را داریم.
وی با بیان اینکه امروز تمامی بیمارستانهای کشور بیش از ظرفیت لازم در آمادهباش هستند، اظهار کرد: طبیعتاً مانند کشورهای دیگر اشکالاتی داشته و سعی داریم در روزهای آینده این نقصان را برطرف کنیم.
ریچارد برنان، مدیر فوریتهای سازمان بهداشت جهانی در مدیترانه شرقی با بیان اینکه امروز ۸۰ کشور جهان به این ویروس مبتلا هستند، گفت: اطلاعات زیادی در مورد کرونا داریم و همچنین هنوز بسیاری از اطلاعات را در مورد آن نداریم.
برنان با بیان اینکه برای مقابله با این ویروس همه باید دست به دست هم دهیم، گفت: بسیار لازم است که اطلاعات درست را به دست مردم برسانیم، چرا که اطلاعات غلط هم موجب مشکل شدن کار پزشکان و کادر درمان میشود.
وی با اشاره به تلاشهای سیستم بهداشت و درمان ایران برای مقابلا با کرونا گفت: باید از پزشکان و پرستاران تقدیر کرد؛ همه ما در کنار شما هستیم.
برنان با بیان اینکه تبادل تجارب اهمیت حیاتی دارد، گفت: این تبادل باید از ایران با کشورهای دیگر و بالعکس باشد.
وی تأکید کرد: در سطح بینالملل باید به مقابله با اطلاعات غلط برویم.
برنان اظهار کرد: اخبار کذب بیشترین تأثیر خود را بر روی جامعه میگذرد، الان خانوادهها به اطلاعات درست برای محافظت از یکدیگر نیاز دارند.
وی با بیان اینکه علت حضور ما در ایران، واکنش به شیوع این بیماری نبوده، بلکه همانطور که گفته شد، هدف ما بهرهگیری از تجارب و پیشرفتهای ایران در مقابله با این بیماری است.
مقابله با کرونا در ایران به درستی پیش میرود
برنان با بیان اینکه در این بازه زمانی کوتاه، از شروع کرونا، وزارت بهداشت ایران پیشرفتهای خوبی داشته است، گفت: پیشرفتهای شگفتانگیزی در زمینه درمان و آزمایشگاه تشخیصی ویروس کرونا و اطلاعرسانی در ایران اتفاق افتاده است و مسیر به درستی پیش میرود.
برنان در رابطه با وضعیت کنونی ایران در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه نیز اظهار کرد: تنوع کشورها در منطقه مدیترانه شرقی زیاد است و ایران یکی از قویترین سیستمهای بهداشتی را در منطقه دارد. پیشرفتهای ایران در زمینه مبارزه با کرونا خوب بوده و انتظار میرود کشورهایی که توسعه یافتهتر هستند، واکنش قویتری در برابر کرونا داشته باشند و به همین دلیل نمیتوان کشورها را با هم مقایسه کرد.
وی ادامه داد: بقیه کشورها در منطقه و دنیا میتوانند از تجربه ایران در مبارزه با ویروس کرونا استفاده کنند و کارهایی که در ایران انجام شده را در کشور خود اجرایی کنند. سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر هیئتهایی را به همه کشورها اعزام میکند و امیدواریم کارشناسانی از ایران هم بتوانند این هیئتها را همراهی کنند تا از اطلاعات و دانش ایران هم استفاده کنیم.
رئیس هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت به ایران در رابطه با تأثیر تحریمها بر کنترل کرونا در ایران گفت: تاریخ تجربه بیماریهای واگیر در حوزه سلامت نشان میدهد در زمان شیوع بیماریهای عفونی برخی اقدامات و قوانین رعایت نمیشوند. در مورد تأمین مایحتاج بهداشتی کشور چه در زمینه کیتهای تشخیصی و اقلام بهداشتی و ماسک و ابزار آزمایشگاهی و داروها، تمام حمایت و پشتیبانی خود را میکنیم تا این موارد را برای جمهوری اسلامی ایران تأمین کنیم.
وی با بیان اینکه به عنوان نماینده سازمان جهانی بهداشت چند ماهی هست که با وزارت بهداشت ایران همکاری میکند، گفت: با همکاری ایران از سلامت مردم صیانت میکنیم و اقداماتی برای کاهش تحریمهای یک جانبه از جمله حوزه دارو اقداماتی انجام دادهایم.
اهمیت کنترل، غربالگری و محدودیتهای تردد
برنان در رابطه با اهمیت کنترل، غربالگری و محدودیتهای تردد در شهرها نیز گفت: پیش از اینکه درباره قرنطینه یا محدودیت تردد صحبت کنیم، باید درباره بهداشت فردی صحبت کنیم. راههای متفاوتی برای اعمال قرنطینه وجود دارد و این میتواند یکی از راههای مؤثر برای جلوگیری از گسترش بیماری باشد. در عین حال اقداماتی که در مرزها انجام میشود، هم میتواند به جلوگیری از گسترش بیماری کمک کند. محدودیت در تردد و قرنطینه باید بر اساس مستندات و شواهد علمی باشد. بنابراین اگر به صورت مفرد، محدودیت تردد و قرنطینه انجام شود، تأثیرات منفی روی زندگی اجتماعی و اقتصادی افراد خواهد داشت و با ضررهایی همراه خواهد بود.
برنان همچنین درباره زمان عبور از کرونا در جهان گفت: در هیچ جای دنیا نمیتوانیم روند پیشرفت بیماری را پیشبینی کنیم. البته مواردی مانند رعایت اقدامات پیشگیری در این زمینه را میدانیم. اگر اصول بهداشتی رعایت شود، میتوان کرونا را کنترل کرد. در حال حاضر کشورهای زیادی با این بیماری درگیر هستند و نمیتوان زمان مشخصی برای عبور از این بیماری اعلام کرد.
رئیس هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت یادآور شد: در بحثهای اطلاعاتی و علمی میدانیم که با چه نوع ویروسی در ارتباط هستیم و ویروسهای هم خانواده آن چیست. در حال حاضر به دنبال این هستیم که چطور جلوی شیوع آن را بگیریم و چه اقدامات شخصی میتوانیم به کار بگیریم. مورد بعدی، شناسایی سریع بیماران احتمالی بعدی است.
تستهای جدید آزمایشگاهی
برنان درباره واکسن این بیماری نیز گفت: در حال حاضر تحقیقات زیادی در حال انجام است. تستهای جدید آزمایشگاهی نیز انجام شده و این در حالی است که فقط ۶۷ روز از شناسایی بیماری میگذرد. تحقیقاتی در مورد داروهای موجود در حال انجام است تا ببینیم چه اندازه میتوانند موثر باشند.
وی ادامه داد: در مورد کرونا تحقیقات را شتاب دادهایم از الان تا حدود ۹ یا ۱۲ ماه دیگر طول میکشد تا به واکسن آن دست پیدا کنیم. البته تلاش کردیم که از همکاران ایرانی خود هم برای تولید واکسن استفاده کنیم.
وی تأکید کرد: ابزار شکست این ویروس را در اختیار داریم. دولت و مردم این تعهد و عزم را برای شکست کرونا دارند. بخشهای مختلفی مثل حمل و نقل و کسب و کار باید نقش خود را برای شکست کرونا انجام دهد. در نتیجه ابزار را در اختیار داریم و باید نقش خودمان را اجرا کنیم تا کرونا شکست بخورد.
وی یادآورشد: سازمان جهانی بهداشت به طور مستمر اطلاعرسانی انجام میدهد و اگر دانش جدیدی به دست ما برسد، حتماً در مورد آن اطلاعرسانی میکنیم.
کمبود جهانی برای لوازم مراقبتهای بهداشتی
رئیس هیئت اعزامی سازمان جهانی بهداشت در رابطه با کمک آمریکا برای مبارزه با کرونا در ایران بیان کرد: مایل هستیم که همه کمکها را از طرف همه کشورها بپذیریم، اما در حال حاضر هیچ گفتوگویی مبنی بر دریافت کمک از ایالات متحده آمریکا انجام نشده است و اگر چنین موردی باشد، باید دو طرف تمایل به دریافت کمک داشته باشند.
برنان درباره مراقبت از کادر بهداشتی و درمانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند نیز گفت: در بازدیدهایی که انجام شده، از یک بیمارستان و یک کلینیک بازدید کردیم. در مورد هر ویروس این نگرانی را داریم که در محیطهای درمانی شیوع پیدا کند. اقدامات ایران برای مقابله با این ویروس در مراکز درمانی، شگفتانگیز است. حمایت از کادر بهداشتی و درمانی یکی از اولویتهای وزارت بهداشت ایران است. در حال حاضر در کل دنیا در مورد لوازم مراقبتهای بهداشتی دچار کمبود هستیم.
وی ادامه داد: مصمم هستیم که با دولت ایران همکاری کنیم تا مطمئن شویم به صورت مستمر و مداوم، این لوازم به دست مردم ایران و به خصوص کادر بهداشتی و درمانی میرسد.
همکاری مناسب ایران با سازمان جهانی بهداشت
کریستف هملمن، نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران نیز در رابطه با وضعیت بیمارستانهای ایران در مقابله با کرونا گفت: امروز در هر شهر و استان، چندین بیمارستان و پایگاه سلامت برای مراقبت از بیماران مبتلا به ویروس کرونا اختصاص داده شده است. این هیئت در سفر بعدی به قم خواهد رفت. از شرایط بالینی بیماران اطلاعات بسیار خوبی داریم و به طور مداوم از طرف پزشکان و پرستاران ایمیل دریافت میکنیم و از شرایط بیمارستانها آگاه هستیم. سازمان جهانی بهداشت نیز همکاری کامل با وزارت بهداشت انجام میدهد.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیتهای جهانی، تأمین اقلام بهداشتی در حال حاضر دشوار است. البته سازمان جهانی بهداشت نهایت تلاش خود را برای تامین این اقلام انجام میدهد.
هاملمان نیز بیان کرد: من هم در تهران زندگی میکنم و ۱۰ همکار ما از خارج از کشور آمدند و وزارت بهداشت ایران همکاری مناسبی با هیئت اعزامی سازمان جهانی بهداشت داشته است. ما از بیمارستانها بازدید کرده و با کادر پزشکی مستقیم صحبت کردیم و هرجا که خواستیم سر زدیم. البته سوالات زیادی وجود دارد. پویش ملی برای شکست کرونا نیز بسیار مطلوب است.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران ادامه داد: در وزارت بهداشت و خطوط مقدم افراد زیادی با ویروس کرونا مبارزه میکنند و اگر شبکهسازی با سازمان جهانی بهداشت وجود داشته باشد، میتوان تجربه ایران را به سایر کشورها منتقل کرد.
انتهای پیام