صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۸۳۸۸۲
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۱
استاد دانشگاه علم و صنعت تشریح کرد؛

استاد دانشگاه علم و صنعت گفت: کسی نمی‌تواند بگوید ما چون در دوره مدرن و پست‌مدرنیم نیازی به دستورات دینی و سخنان ائمه اطهار(ع) نداریم؛ از دو منظر به امام علی(ع) نیاز داریم: یکی برای دستیابی به کمال و هدایت اخروی و دیگری برای الهام و هدایت دنیوی.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی نصیری، استاد دانشگاه علم و صنعت، در گفت‌وگو با ایکنا، ضمن تبریک میلاد باسعادت امام علی(ع)، گفت: در قرآن کریم در مورد آفرینش دو مطلب مهم بیان شده که در تفاسیر گاهی مورد توجه لازم قرار نمی‌گیرند. وقتی هبوط انسان مطرح شد قرآن فرمود که برخی از شما به دیگران عداوت خواهید داشت. «قُلْنَا اهْبِطُوا مِنْهَا جَمِیعًا فَإِمَّا یَأْتِیَنَّکُمْ مِنِّی هُدًى فَمَنْ تَبِعَ هُدَایَ فَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ» (بقره، ۳۸) اشاره شده که اهل تبعیت از دستورات خدا بیم و خوفی نخواهند داشت. لذا برنامه هدایتی و تربیتی از آغاز توسط خداوند به انبیا و اوصیا و در ادامه به علمای ربانی واگذار شد.

استاد دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: وقتی آدم به زمین هبوط کرد و میان فرزندانش اختلاف رخ داد و قابیل، هابیل را کشت؛ قابیل نمی‌دانست که با جسد هابیل چه کند تا اینکه براساس آیه «فَبَعَثَ اللَّهُ غُرَابًا یَبْحَثُ فِی الْأَرْضِ لِیُرِیَهُ کَیْفَ یُوَارِی سَوْءَةَ أَخِیهِ قَالَ یَا وَیْلَتَا أَعَجَزْتُ أَنْ أَکُونَ مِثْلَ هَذَا الْغُرَابِ فَأُوَارِیَ سَوْءَةَ أَخِی فَأَصْبَحَ مِنَ النَّادِمِینَ» (مائده، ۳۱) خداوند کلاغی فرستاد تا به هابیل نشان دهد که با جسد قابیل چه کار کند.

نصیری ابراز کرد: این آیه پیام مهمی در ارتباط با آیه قبل دارد؛ یعنی وقتی جای تربیت و هدایت است این کار را به واسطه انبیا، اولیا و الهام الهی انجام می‌دهیم و این کارِ شما نیست؛ یعنی اگر آسمان را درنوردید و بگویید ما متمدن شده‌ایم. پیام آیات این است که بشر پیوسته به راهنما و هدایت نیاز دارد؛ روزی بشر نمی‌دانست با جسد همنوعش چه کند و امروز هم می‌خواهد از سیارات گوناگون، مبارزه با بیماری‌ها و درمان آن‌ها و ... سر در بیاورد اما در همه حال نیازمند راهنماست. پیام دیگر آیات این است که برای این‌ کارها (نشان دادن اموری مانند بحث کلاغ و قابیل) نیازی به انبیا نیست.
 
 
علوم بشری در اختیار انبیاست
 
 
وی بیان کرد: بخش کوچکی از کار در این مسائل یعنی اکتشافات بر عهده بشر است و بخش اصلی همان الهام الهی است، یعنی اگر انبیا برای هدایت و تربیت انسان آمده‌اند از باب این نبوده که برای هدایت دنیای مردم برنامه نداشتند. تمام علوم بشری در حیطه دانش انبیا و اوصیاست، یعنی همه آن چه در دانشگاه‌ها به نام صنعت و هنر و ریاضی، فناوری و علوم مختلف تدریس می‌کنند در حیطه دانش انبیا و ائمه هست، ولی مهم این است که انبیاء می‌گویند ما برای آموزش این‌ها نیامده‌ایم، زیرا اگر این طور بود باید کار بشر و علم آموزی تعطیل می‌شد.

نصیری به ذکر دو مثال قرآنی برای اثبات موضوع پرداخت و تصریح کرد: در ماجرای قحطی در مصر حضرت یوسف(ع) مردم مصر را نجات داد که پیامبر بود؛ ایشان فرمود گندم‌ها را در سنبله بگذارید و با این دانش الهی، مردم را از قحطی نجات داد؛ یا وقتی بنی‌اسرائیل در نیل دچار تشنگی در حد مرگ شد، موسی با عصا بر سنگ زد و ۱۲ چشمه جوشان جاری شد و یا من و سلوی بر پیروان موسی نازل شد؛ این‌ها نشان می‌دهد در مقطعی که انبیا و اوصیای آنان می‌خواستند دانش به راحتی در دسترس آنان بود، ولی کار آنان هدایت و راهنمایی بشر برای اهداف متعالی‌تر است.
 

آگاهی امام علی (ع) از حوادث آینده
 
 
وی افزود: اوصیای الهی هم این طورند، مثلاً اگر از امام علی(ع) بخواهیم برای کرونا و بیماری‌های دیگر امروزی نسخه بپیچند، صد درصد آگاه هستند. در یک خطبه نهج‌البلاغه ۱۴ اخبار غیب را از امام بیان فرموده است که یکی پیش‌بینی دقیق حمله مغول در ۶۰۰ سال قبل از وقوع است؛ امامی که می‌تواند ۶۰۰ سال بعد را پیش‌بینی کند و در جایی فرمودند که می‌توانم همه واقعه و حوادث آینده را بگویم ولو اینکه سه نفر در آن نقش‌آفرین باشند نشان از تسلط آنان بر علوم مختلف است.

نصیری تأکید کرد: ایشان سوگند خورد که جزئیات همه مردم دنیا را تا قیامت می‌دانم؛ یعنی امام از وضعیت هشت میلیارد نفر انسان امروز آگاه است، اما وقت و عمر خود را در این حوزه صرف نکردند، زیرا  وظیفه و رسالت ایشان نبود. لذا طب امروز و آینده در حیطه دانش انبیاست و آن‌ها نقش تربیتی و هدایتی دارند و وظیفه درمان برعهده مردم است.
 

رسالت دین دانش‌آموزی نیست

 
استاد دانشگاه علم و صنعت بیان کرد: آن مقدار از آموزه‌هایی که می‌تواند انسان را سلامت نگه دارد در دین بیان شده، ولی نظام سلامت در دین بیان نشده و خود بشر با الهام الهی آن را به دست می‌آورد؛ زیرا انبیا و اوصیا اگر قرار بود وارد این کار شوند مسیر هدایت مردم عوض می‌شد و در این صورت آنان به جای ارائه نسخه هدایت و سعادت اخروی باید برای بیماری مردم نسخه می‌پیچیدند و این با حکمت خدا سازگار نیست.

وی افزود: بنابراین کسی نگوید ما چون در دوره مدرن و پست‌مدرن هستیم نیازی به سخنان ائمه اطهار و دین نداریم؛ از دو منظر به امام علی(ع) نیاز داریم: اول اینکه نفسانیات انسان هیچ وقت تا قیامت تغییر نمی‌کند و همیشه به هادی، راهنما و امام نیاز داریم و این نقش را انبیا و اوصیا بازی می‌کنند.

استاد دانشگاه علم و صنعت ابراز کرد: نیاز دیگر این است که اگر در همین بیماری اخیر بشر درمانده شود و به بن‌بست برسد و بگوید دیگر هیچ راهی برای رهایی از این مسئله ندارم و مردم مانند برگ درخت بر زمین بریزند، در صورتی که بتوانیم به محضر حضرت ولیعصر(عج) مشرف شویم، ایشان نسخه درمان را دارند و علوم را بلدند، ولی رسالت ایشان این نیست.
انتهای پیام