صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۸۴۷۳۹
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۸

مؤسسه فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران متن کامل نسخه نفیس و ارزشمند خمسه نظامی معروف به شاه‌طهماسبی را، که در کتابخانه بریتانیا نگهداری می‌شود، برای اولین بار چاپ و منتشر کرده است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، نسخه نفیس خمسه که قرار بود همزمان با همایش «خمسه‌نگاری؛ بازنمود خمسه نظامی در هنر» رونمایی شود با تعویق این همایش به دلیل شیوع ویروس کرونا، در سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت. این نسخه در سال جاری با حمایت شهرداری تهران به چاپ رسیده است.
 
خمسه نظامی گنجوی به کتابت شاه محمود نیشابوری، استاد نستعلیق و نگارگری استادانی بی‌بدیل چون سلطان محمد، میرک اصفهانی، میرزا علی، میرسید علی، مظفرعلی و محمد زمان یکی از نفیس‌ترین و مهمترین نسخ خطی محسوب می‌شود که از خمسه نظامی در تاریخ هنر ایران کتابت و تصویرگری شده است.
 
این نسخه که هر پنج مثنوی نظامی گنجوی را کامل دربردارد، مشتمل بر ۴۰۴ ورق (۸۰۸ صفحه) و ۱۷ نگاره، از جمله نگاره معروف معراج حضرت رسول(ص) اثر سلطان محمد است. تاریخ انجامه این نسخه سال ۹۴۶ هجری را نشان می‌دهد و یکی از ویژگی‌های مهم آن تشعیر و حل‌کاری، یعنی تزیین حواشی صفحات متن با نقوش گیاهی و حیوانی مطلاست که سابقه‌ای طولانی در هنر ایرانی دارد و در این نسخه به اوج می‌رسد. هر صفحه از ۸۰۸ صفحه این نسخه تشعیری یگانه دارد که اغلب مناظر طبیعی و نقوش حیوانی را به تصویر می‌کشد.
 
یادآور می‌شود؛ نظامی گنجوی بزرگ‌ترین و نامدارترین سراینده منظومه‌های عاشقانه و شعر تمثیلی در زبان فارسی شمرده می‌شود و خمسه شامل پنج منظومه مخزن‌ا‌لاسرار، خسرو و شیرین، لیلی و مجنون، هفت پیکر و اسکندرنامه است.
 
قیمت این نسخه نفیس ۲ میلیون تومان است و علاقه‌مندان می‌توانند به‌ منظور پیش‌خرید آن را با ۲۰ درصد تخفیف به قیمت ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان خریداری کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۴۱۱۰۱۶ ـ ۰۲۱ تماس بگیرند یا با نشانی الکترونیکی publishing@honar.ac.ir مکاتبه کنند.
انتهای پیام