صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۸۸۵۵۱
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۸

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند بر اساس ارزیابی خطر اجرا می‌شود، اظهار کرد: این طرح تا بیست فروردین اجرا می‌شود و بر این اساس تردد افراد مبتلا و مشکوک رصد می‌شود و بر این اساس می‌توانیم کاهش برخی محدودیت‌ها را ابلاغ کنیم.

به گزارش ایکنا؛ کیانوش جهانپور در ویدیوکنفرانسی با خبرنگاران، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، با اشاره به اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند بر اساس ارزیابی خطر، گفت: این طرح تا بیست فروردین اجرا می‌شود و بر این اساس تردد افراد مبتلا و مشکوک رصد می‌شود و بر این اساس می‌توانیم کاهش برخی محدودیت‌ها را ابلاغ کنیم، فناوری و تکنولوژی آن فراهم است و سامانه‌های هدایت و راهبری آن هم آمادگی کامل دارند.

وی با بیان اینکه از هفته اول شناسایی بیماری کووید ۱۹ در کشور، فاصله گذاری اجتماعی در کشور اجرا شد، گفت: در مرحله اول که فاصله‌گذاری اجتماعی معتدل اجرا شد، بخش عمده به صورت داوطلبانه بود که تا به تبیین و قانع کردن عمومی بپردازد، در مرحله دوم و در آغاز سال جدید، اجبارهایی به آن اضافه شد. در مرحله بعد بر اساس ارزیابی خطر، اگر به سمتی رفته باشیم که مدیریت بیماری اتفاق افتاده باشد می‌توانیم وارد مرحله فاصله گذاری اجتماعی هوشمند شویم. در این مرحله هم فناوری اطلاعات مبنا خواهد بود و هم برخی محدودیت‌ها کاهش خواهد یافت.

وی با اشاره با همراهی مردم با طرح فاصله‌گذاری اجتماعی گفت: بر اساس آخرین گزارش‌ها حضور مردم تقریبا در همه شهرها در خارج از منازل محدود بوده و انتظار هم همین بود. با توجه به تشدید محدودیت‌ها، نوعی استقبال عمومی را هم شاهد بودیم. در این زمینه باید گزارش‌ها را دریافت کنیم، کمترین برخورد قانونی با افرادی که تخطی کرده‌اند را در سراسر کشور شاهد بودیم.

جهانپور ادامه داد: راهبرد اتخاذ شده در وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا نشان داد که موضوع فاصله‌گذاری اجتماعی یا فاصله‌گذاری فیزیکی می‌تواند با جلب مشارکت اجتماعی خوب مردم و حمایت بین بخشی تاثیرگذاری بیشتری نسبت به قرنطینه اجباری یا حکومت نظامی در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ داشته باشد. در مرحله بعدی که فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند اجرا می‌شود، امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و همزمان با در نظر گرفتن الگوهای فرهنگی و ساختار اجتماعی و مباحث ویژه کشوری به شکلی مدیریت شود که در هفته‌های بعد شاهد مهار بیماری باشیم.

وی تأکید کرد: همچنان اعتقاد داریم که با وجود مشارکت عمومی و اقدامات انجام شده، خروج از این بحران زمانی اتفاق می‌افتد که این اقدام به عنوان یک مسئولیت اجتماعی انجام شود. در غیر این صورت اگر هر کشوری از این بحران خارج شود هم ممکن است که به خاطر ابتلای سایر نقاط جهان به این بیماری، باز هم با طغیان بیماری روبه‌رو شویم. همه اقدامات باید با اقدام مشترک بین‌المللی انجام شود تا بتوانیم از این پاندمی خارج شویم.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت بیان کرد: مقررات و آیین نامه‌های حاکم بر ورود یک دارو به فهرست دارویی کشور و مطالعات لازم مشخص است. نظام دارویی و درمانی در کشور وجود دارد. در نتیجه کسی که هیئت علمی یک دانشگاه هست هم با این قوانین آشنایی دارد. در هیچ جای دنیا به صورت زنده اینستاگرام یک دارو را تجویز نکرده و درخواست ورود دارو به فهرست دارویی را انجام نمی‌دهند. این رفتار در هر جای دنیا اتفاق بیفتد، غیر حرفه‌ای است. برخی از این رفتارها به خاطر فشارهای کاری اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: دارویی که یکی از اعضای هیئت علمی مطرح کرده جدید نیست. این دارو قبلا برای برخی بیماری‌های ویروسی در کشورهای دیگر تجویز شده است. این دارو در ایران هم در کنار سایر داروها مورد بررسی قرار گرفت و تعدادی از داروی مطرح شده برای تحقیقات بالینی وارد شد. اگر دارو هزینه اثربخشی مطلوب داشته باشد، کمیته درمان این دارو را وارد پروتکل می‌کند. برای تولید هم تمهیداتی اندیشیده شده است. همه این موارد منوط به مطالعات حوزه بالینی است. ارائه گزارش یا روال منطقی آن قطعا در اینستاگرام مطرح نمی‌شود. هیچ پزشک متخصصی دارو را با فریاد زدن در اینستاگرام وارد پروتکل دارویی نکرده است.

جهانپور همچنین درباره طب سنتی گفت: طب سنتی در ایران تحت عنوان طب ایرانی جزو محافل آکادمیک است و اگر طب مکمل توصیه‌هایی برای درمان بیماری کووید ۱۹ داشته باشد باید در کارآزمایی بالینی، سودمندی خود را نشان بدهد و پس از آن تجویزش بلامانع خواهد بود.

وی با بیان اینکه در یک سال اخیر هدف گذاری اصلی وزارت بهداشت این بوده که موارد بر جای مانده در زمینه نظام الکترونیک سلامت محقق شود. این کار در گام اول با استقرار پرونده الکترونیک سلامت اجرا شد و گام‌های بعدی شامل نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک و نظام ارجاع الکترونیک است. البته در بحران کرونا فعلا این موارد محوریت ندارد، هرچند در شرایط فعلی هم این موارد مورد نیاز است و اگر زودتر محقق شده بود، می‌توانست کمک بیشتری کند، امیدواریم در ماه‌های باقی مانده از دولت بتوانیم این موارد را محقق کنیم.

وی بیان کرد: نظام آزمایشگاهی برای تشخیص کووید ۱۹ از ابتدای بهمن‌ماه مورد مطالعه قرار گرفت و در حال حاضر بیش از ۶۰ آزمایشگاه تأیید شده برای انجام آزمایش داریم که به زودی به ۹۰ آزمایشگاه خواهد رسید. تعداد تست روزانه نیز در حال حاضر ظرفیت ۱۰ هزار تست را دارد و ممکن است به زودی به ۲۰ هزار تست برسد. همزمان تولید کیت آزمایشگاهی نیز در کشور آغاز شده است. از طرفی کیت‌های آزمایشگاهی که از سازمان جهانی بهداشت اهدا شده یا خودمان خریدیم نیز وجود دارد. این نظام تشخیصی آزمایشگاهی تقریبا در منطقه خودمان مثل و مانند ندارد. به زودی به عنوان کشور صادر کننده کیت تشخیصی کووید ۱۹ هم تبدیل می‌شویم.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت گفت: برنامه اجباری برای مراجعه پزشکان به منزل به طور عام وجود ندارد. پزشکانی که به صورت آنلاین ویزیت می‌کنند در قالب موسسه‌های متولی این کار ساماندهی شده بود و به جز این مورد، موضوع اعزام پزشک متخصص به منزل مطرح نیست. اگر کسی به اقدام فوری به بیماری به جز کووید ۱۹ نیاز دارد باید با ۱۱۵ تماس بگیرد که اورژانس مراجعه کند. اگر به اقدام غیر فوریتی نیاز دارد که فعلا می‌تواند از آن عبور کند. اگر نیمه فوریتی باشد هم می‌توانند با بخش درمان سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت تماس بگیرند تا اطلاعات لازم را دریافت کنند.

جهانپور در رابطه با برخی گزارش‌ها مبنی بر ممانعت اورژانس از انتقال بیمار با علائم کرونا اظهار کرد: اگر وضعیت بیمار اورژانسی باشد باید توسط اورژانس منتقل شود. با توجه به این‌که در محل‌های تب سنجی هم نیروی انتظامی و هم نیروی مقاومت بسیج حضور دارد، تخلفی نباید اتفاق بیفتد و باید بیمار بدحال به بیمارستان یا پزشک ارجاع شود و اگر شرایط بیمار اورژانسی باشد باید این کار اتفاق بیفتد.

وی صریح کرد: این‌که بیماری حال عمومی مساعدی داشته باشد و افراد بخواهند که توسط اورژانس منتقل شود، درگیر کردن اورژانس در اقدام غیرفوریتی است و اقدام صحیحی نیست.

انتهای پیام