صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۸۹۷۱۷
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۲

جمعی از دیپلمات‌های سابق آمریکایی و اروپایی با امضای بیانیه‌ای خواستار کاهش تحریم‌های ضد ایرانی دولت ترامپ در شرایط همه‌گیری کرونا شدند.

به گزارش ایکنا به نقل از واشنگتن پست، در این بیانیه تأکید شده که رفع تحریم‌ها در بحبوحه بحران کرونا، به صورت بالقوه می‌تواند جان هزاران تن از ایرانیان را نجات داده و به کاهش شیوع سریع ویروس در مرزهای کشور و سرایت آن به سایر کشورهای همسایه کمک کند.

نویسندگان این بیانیه تأکید کرده‌اند که نجات جان افراد خارج از مرز کشورهای آمریکا برای امنیت تمام جهان حائز اهمیت است و در این زمینه باید اختلافات سیاسی را کنار گذاشت.

این بیانیه را شخصیت‌هایی همچون «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی سابق اتحادیه اروپا، «مادلین آلبرایت» و «چاک هیگل»، وزرای دفاع اسبق آمریکا و گرو هارلم برونتلند، مدیر کل پیشین سازمان بهداشت جهانی، چهار نفر از دبیران کل پیشین ناتو و برخی دیپلمات‌های بلند پایه در دولت‌های بوش، کلینتون و اوباما امضاء کرده‌اند‌.

در ادامه این بیانیه آمده است که سیاست فشار حداکثری آمریکا عملکرد نظام بهداشتی ایران را در حالی تحت تأثیر قرار داده که این کشور وارد دومین ماه دوم شیوع ویروس کرونا می‌شود.

نویسندگان این بیانیه یادآور شدند که به رغم معافیت‌های ادعایی بشردوستانه آمریکا و قوانین بین‌المللی، اما تحریم‌ها کار واردات دارو، تجهیزات پزشکی و کالاهای مورد نیاز برای تولید اقلام پزشکی را کند، گران و پیچیده کرده است.

در این بیانیه همچنین از آمریکا خواسته شده تا از حق وتوی خود برای مخالفت با درخواست تسهیلات ۵ میلیارد دلاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از صندوق بین‌المللی پول استفاده نکرده و در عین حال از سازوکار مالی اروپا و ایران که هفته گذشته اولین عملیات مالی خود را تجربه کرد، حمایت کند.

امضا‌کنندگان این بیانیه نسبت به پیامدهای طولانی‌‌مدت از بین رفتن اعتبار اروپا و آمریکا در چشم مردم ایران هشدار داده  و تصریح کردند: این مسئله در آینده هزینه سیاسی برای تعامل مسئولین ایران و آمریکا یا اروپا را به شدت افزایش خواهد داد.
انتهای پیام