صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۸۹۹۴۵
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۳
حمیدرضا ترقی:

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی تعطیل شدن مجلس در بحبوحه بحران کرونا را اقدامی بی‌سابقه توصیف کرد و گفت: این اتفاق به معنای حضور نداشتن مردم در صحنه اداره کشور و نظارت بر عملکرد دولت است و مجلس نباید زیر بار آن می‌رفت.

حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، درباره نقش ضعیف مجلس در شیوع کرونا و عدم نظارت بر تصمیمات دولت در مقابله با این بیماری گفت: مسئولان و نهادهای تصمیم‌گیر باید در این نوع بحران‌ها پیش‌مرگ مردم باشند.


بیشتر بخوانید:


وی ادامه داد: اینکه مجلس به خاطر تصمیم دولت تعطیل شد یک اتفاق بی‌سابقه بود و مجلس نباید زیر بار این تصمیم می‌رفت و تمامی فعالیت‌های خود را تعطیل می‌کرد، بلکه باید با دقت و حضور فعال‌تر و همراه با رعایت همه اصول بهداشتی بر تصمیمات و اقدامات دولت نظارت مؤثر و برای کمک به حل مشکلات کشور در تصمیم‌گیری‌ها خود را سهیم می‌کرد.

مجلس باید جلودار مبارزه با کرونا باشد

ترقی اظهار کرد: نباید مجلس پشت سر مردم باشد، بلکه باید جلودار بوده و در خط مقدم مبارزه با این ویروس حرکت کند. حتی مجلس با توجه به امکانات و اختیاراتش، جلسات خود را مجازی برگزار می‌کرد و هیئت رئیسه مجلس باید در این باره تصمیم سریعی می‌گرفت یا حداقل جلسات کمیسیون‌های تخصصی را مستمر برگزار می‌کردند.

این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: متأسفانه تا سه‌شنبه این هفته که جلسه علنی مجلس برگزار شد، عملاً هیچ خبری از مجلس نبود و این به معنای حضور نداشتن مردم در صحنه اداره کشور و نظارت بر عملکرد دولت است. لذا از این منظر، عملکرد مجلس بسیار ضعیف و مورد انتقاد بود. البته شاید رد صلاحیت برخی نمایندگان تأثیری بر بی‌انگیزگی آنها برای ادامه فعالیت داشته باشد، اما نباید تا آخرین لحظه دست از تلاش و فعالیت برای مردم بردارند.

ترقی یادآور شد: البته برخی نمایندگان برای کمک به مردم حاضر بودند و در برنامه‌هایی مانند نذر سلامت نقش‌آفرینی کردند و از ارتباط با مردم نترسیدند و با حفظ اصول بهداشتی ارتباط خود را با مسئولان دولتی در استان‌های مختلف حفظ و مسائل و مشکلات مردم را پیگیری کردند. البته برخی دیگر از نمایندگان برای حل مشکلات مردم اقدامی نکردند.

حرکت همگام اقتصاد و سلامت به عاقبت برجام دچار نشود 

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه درباره نظرات مختلف از جمله حفظ سلامت مردم در عین حرکت به سمت عادی‌سازی کشور و آغاز فعالیت‌های اقتصادی و همچنین اولویت دادن به سلامت مردم تا رسیدن به شرایط ثبات گفت: وضعیت پیش‌آمده برای کشور استثنایی و بی‌سابقه است تا بتوان آن تجربه را مورد استفاده قرار داد. لذا ضرورت استفاده از نظرات کارشناسان مختلف وجود دارد.

ترقی بیان کرد: در این باره مجلس می‌تواند نقش اساسی ایفا کند و از طریق کانون‌های تفکر و مراکز مطالعاتی داخلی، که خوشبختانه متعدد و توانمند هستند، به تصمیمی درست و منطقی برسد، زیرا دولت به طور طبیعی از مشاوران دولتی خودش استفاده می‌کند، اما دست مجلس برای استفاده از مشاوران و کارشناسان غیردولتی و مستقل، که نگاه عمومی‌تری به مسائل دارند، بازتر است.

وی تصریح کرد: شکی نیست که هم ضرورت دارد چرخ اقتصاد بچرخد و هم سلامت مردم حفظ شود و اینگونه نشود که مانند برجام نه چرخ اقتصاد بچرخد و نه چرخ صنعت هسته‌ای. اگر در این عرصه ناپخته عمل شود که هم سلامت مردم آسیب ببیند و هم کسب و کارها و اقتصاد به درستی فعال نشود، هزینه‌ها و خسارات به مراتب بیشتری به کشور وارد می‌شود.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: لذا اگر بناست فعالیت‌های اقتصادی در کشور آغاز شود، پروتکل‌های دقیق بهداشتی باید تنظیم و زمینه اجرای آن در بنگاه‌ها و کارخانه‌ها فراهم شود و در ادامه نظارت درست و مستمری بر رعایت این اصول و موازین بهداشتی انجام شود.

ترقی در پایان اظهار کرد: از طرفی دولت با کمک مجلس باید حمایت‌های لازم و کافی را از این بنگاه‌ها انجام دهد تا بتوان هم سلامت مردم را تضمین کرد و هم اقتصاد کشور را از وضعیت رکود خارج ساخت.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام