صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۹۰۸۷۶
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۳

آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی در پاسخ به سؤالی در مورد روزه گرفتن در ایام کرونا گفت: اگر احتمال عقلائی مریض شدن به سبب روزه وجود داشت، در این صورت روزه واجب نیست و بطلان آن هم بعید نیست.

به گزارش ایکنا، متن پرسش و پاسخ از آیت‌الله فاضل لنکرانی به شرح زیر است:
محضر حضرت آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی (دام ظله)
سلام علیکم 
با احترام به استحضار می‌رساند با توجه به شیوع ویروس کرونا و اینکه برخی از مسئولین پزشکی گفته‌اند چنانچه افراد در هر چند دقیقه مقداری آب بنوشند از ابتلاء به آن محفوظ می‌مانند، حال در این صورت بفرمایید تکلیف مومنین نسبت به روزه ماه مبارک رمضان در صورت وجود این ویروس چیست؟
 
بسمه تعالی
بعد از سلام و تحیت
1- کسانی که مریض هستند و روزه موجب شدت مرض یا تأخیر در سلامتی آنان شود، روزه بر آنان واجب نیست و باید در زمان دیگر روزه بگیرند.
2-  کسانی که سالم هستند، اما احتمال عقلائی مریض شدن به سبب روزه را می‌دهند، در این صورت روزه بر آنان واجب نیست و بطلان آن هم بعید نیست. در برخی روایات وارد شده است «الصَّائِمُ إِذَا خَافَ عَلَى عَيْنَيْهِ مِنَ الرَّمَدِ أَفْطَرَ (روزه دار چنانچه خوف درد چشم به سبب روزه داشته باشد، باید افطار کند).
3- چنانچه اهل خبره در امور پزشکی لازم ببینند که هر انسانی برای عدم ابتلا به ویروس کرونا در هر چند دقیقه یک بار مقداری آب بنوشند، در این صورت هم وجوب روزه ساقط می‌شود، مگر آنکه در اثر ماندن در خانه از ابتلاء به آن مصون بمانند که در این صورت ماندن در خانه واجب می‌شود، الا اینکه به جهت کار اهم لازم شود که از خانه خارج شوند.
محمدجواد فاضل لنکرانی
23/1/1399
انتهای پیام