به گزارش ایکنا، کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت، در نشست خبری ویدیوکنفرانسی امروز ۹ اردیبهشتماه، در رابطه با موضع وزارت بهداشت در مورد طرح جدید ترافیک گفت: آنچه نسبت به همه مصوبات اولویت دارد، تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کروناست. تا امروز نظر وزیر بهداشت این است که موضوع طرح ترافیک را نخواهیم داشت و معتقدیم که طرح ترافیک ممکن است مشکلات بیشتری را در شیوع و انتقال بیماری کووید ۱۹ ایجاد کند. اگر پیشنهادهایی از شورای عالی ترافیک وجود داشته باشد، قابل عرضه و بررسی خواهد بود. تا این لحظه آنچه وزیر بهداشت اعلام کرده، برقرار است و آن لغو طرح ترافیک در شهرهای بزرگ است.
وی در رابطه با ادعای شبکههای فارسیزبان خارجی در مورد آمارسازی وزارت بهداشت در مورد کرونا اظهار کرد: برخی اظهارنظرها در خصوص کرونا سیاسی است؛ افرادی کارمند سرویسهای اطلاعاتی هستند که در گرداندن رسانههای فارسی زبان خارج از کشور نقش دارند. اما باید به این نکته توجه داشت که ارتباط این سامانهها آفلاین است و ممکن است بعضاً آمار هفتگی هم نداشته باشند. ما از مسیر دیگری و سامانه دیگری که این افراد از آن اطلاع ندارند، آمار به روز داریم، حداکثر اختلاف اطلاعات ما با اطلاعات آزمایشگاهی ۲۴ ساعت است. ما به هیچ وجه اطلاعات خود را از HIS بیمارستان نمیگیریم. در معاونتها سامانههای مختلف است که کاربرد خود را دارند. سامانهای که آنها اعلام کردند، بعضاً تا ۴۵ روز اطلاعات آن به روز نخواهد شد.
سخنگوی وزارت بهداشت در رابطه با ظرفیت آزمایشگاهی ایران برای تشخیص کرونا اظهار کرد: تستهای پیسیآر که به صورت رایگان از طریق موارد ارجاعی انجام میشود، ظرفیت ۱۵ هزار تست دارد، اما آنچه عملا شاهد هستیم رِنج ۱۰ تا ۱۲ هزار تست است. همکاران من به دنبال این هستند که هر روز ۱۰ برابر موارد مثبت روز قبل، تست انجام دهند، به نظر میرسد ۴۰ درصد تست منفی کاذب داریم که ممکن است بخشی از آن به نمونهبرداری بازگردد. پاسخ مثبت تست پیسیآر قطعی است و فعلاً هیچ جایگزینی برای آن نداریم.
وی در رابطه با آمار مبتلایان اچآیوی به کرونا نیز گفت: آمار مبتلایان اچایوی که به کووید ۱۹ مبتلا شده باشند، بسیار پایینتر از پیشبینیها و جامعه عادی بود. اینکه سه نفر از بیماران اچ آی وی مثبت به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند هم باید بگوییم که هزار و ۲۰۰ نفر از این افراد تست کرونا داده و تست این افراد منفی بود.
جهانپور ادامه داد: این افراد نقص نسبی در سیستم ایمنی بدن دارند و شاید به علت مصرف داروها، سطحی از ایمنی در بدن آنها وجود داشته باشد. به هر حال آمار تست مثبت کرونا در مورد مبتلایان به اچ آی وی کم بوده است. استفاده از داروهای آنتی ویروس برای بیماران مبتلا به اچ آی وی از روز اول مطرح بود و حتی در پروتکل اولیه هم از داروی کلترا استفاده میشد که برای بیماران مبتلا به اچ آی وی هم استفاده میشود. البته گزارشهایی که داریم، لزوماً اثربخشی کلترا در کنترل کووید ۱۹ نشان داده نشده است.
سخنگوی وزارت بهداشت در رابطه با برنامه وزارت بهداشت برای تعرفهگذاری ماسک و اقلام حفاظتی گفت: ما در وزارت بهداشت تولیدکننده ماسک نیستیم، تأمین و توزیع آن از سوی وزارت صمت انجام میگیرد، ممکن است بخشی را برای شبکه داروخانهای کشور در نظر بگیرند، در مورد قیمتگذاری هم قبلاً اداره کل تجهیزات پزشکی یک نمونه ماسک را قیمتگذاری کرده، اما قیمتگذاری جدیدی فعلاً انجام نشده است.
جهانپور در رابطه با وضعیت دستگاههای زبالهسوز در بیمارستانها نیز گفت: دستگاه زبالهسوز دستگاه خاصی نیست، این ویروس شاید در درجه حرارت ۷۵ درجه از بین برود و احتمالاً هر شرکت ایرانی میتواند این دستگاه را تولید کند و دستگاه خاصی نیست، رقابت خیلی زیادی نیز در ساخت چنین دستگاهی وجود ندارد.
سخنگوی وزارت بهداشت، در رابطه با اجباری شدن ماسک در مترو و حمل و نقل عمومی گفت: تأمین و تولید و توزیع ماسک مربوط به وزارت صمت میشود. برای قیمتگذاری هم قبلاً اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو موارد را قیمتگذاری کرده است، از طرفی ساخت ماسک در منزل هم به وسیله فیلمهای آموزشی از طرف سازمان غذا و دارو آموزش داده شده است. مردم میتوانند با سادهترین ابزارها در منزل، این ماسکها را تولید کنند. هرچند در حال حاضر بین ۲۰ تا ۲۵ برابر، تولید ماسک افزایش یافته و هرکسی که بتواند ماسک تهیه کند، ماسک موجود است.
وی در رابطه با اپلیکیشنهای همکار وزارت بهداشت نیز گفت: اپلیکیشنی که رسماً با وزارت بهداشت همکاری دارد، اپلیکیشن ماسک است؛ تقریباً اپلیکیشن دیگری را نمیشناسم که همکار وزارت بهداشت در مقابله با کرونا باشد.
سخنگوی وزارت بهداشت در رابطه با رفع محدودیت بیمارستانها در پذیرش بیماران دیگر تأکید کرد: با توجه به اینکه روند کرونا در استانهای مختلف متفاوت بوده، اگر چند بیمارستان در یک استان درگیر بیماری بودند، به ترتیب برخی از آنها از سرویس خارج میشوند. در تهران بیمارستانهایی داشتیم که بخش اختصاصی برای کرونا داشتند که به تدریج خارج شدند. در شهرهایی که یک بیمارستان دارند، کماکان یک بخش برای پذیرش کرونا در نظر گرفته میشود. ممکن است چند بیمارستان در یک شهر در اختیار بیماران کرونا بوده باشد، تعدادی از آنها خارج شوند.
سخنگوی وزارت بهداشت در رابطه با تمدید نسخههای بیماران مزمن نیز اظهار کرد: داروهای معمولی بیماران مزمن با نشان دادن همان نسخه قبلی، حتی تا ۶ بار قابل تحویل است. بیماران قلبی و عروقی، فشار خون و دیابتی میتوانند دارو را تحویل بگیرند. البته این موضوع مربوط به برخی داروهای آنتیبیوتیک نیست. بیماریهای مزمن که معمولاً بیماریهای غیرواگیر را شامل میشود، شامل این موضوع هستند. راهاندازی کلینیکها و درمانگاهها و بیمارستانها هم در دستور کار است و برای تجدید نسخه هم مشکلی در هفتههای آتی نخواهیم داشت.
انتهای پیام