صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۹۷۴۶۶
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۸
حریرچی تبیین کرد؛

معاون کل وزیر بهداشت در رابطه با وضعیت دارو‌های کرونا، گفت: متأسفانه در شرایط کنونی با سونامی اطلاعات غلط در مورد دارو‌های درمان کرونا مواجه هستیم و این شامل آحاد جامعه اعم از مردم و پزشکان می‌شود. اشتیاق مردم برای شنیدن خبر‌های خوب را درک می‌کنیم، اما نباید به امید‌های واهی دل بست.

به گزارش ایکنا، ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت، در نشست خبری ویدئو کنفرانسی که امروز ۲۰ اردیبهشت‌ماه، برگزار شد، با اشاره به وضعیت بیماری کرونا در استان خوزستان، اظهار کرد: نگرانی‌ها در مورد استان خوزستان هنوز وجود دارد و روند ورودی به بیمارستان‌ها همچنان صعودی است؛ اپیدمی در استان خوزستان نسبت به سایر نقاط کشور دیرتر آغاز شد؛‌ از مردم درخواست می‌کنیم که در استان خوزستان به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی توجه بیشتری کنند.

وی تأکید کرد: گرم شدن هوا یا گرم‌ بودن آب و هوای یک منطقه دلیلی برای از بین رفتن کرونا نیست که مثال آن استان خوزستان است، لذا باید اقدامات بهداشتی درمانی را در تمام استان‌ها رعایت کنیم.

حریرچی درباره بررسی آنتی‌بادی مردم استان گیلان نیز گفت: در مورد آنتی‌بادی در بعضی استان‌ها مثل گیلان مطالعاتی انجام شد و درصد بالایی از میزان درگیری ذکر شده است. مطالعاتی که انجام شده و تخمین‌هایی که زده می‌شود، درصد‌های دو رقمی پایین از ابتلای کم‌علامت و بی‌علامت است که اگر صحت کامل داشته باشد و ما ابتلای ۱۵ درصدی داشته باشیم و درصد مرگ و میر به این میزان پایین باشد، دستاورد مهمی برای ایران است.

قائم مقام وزیر بهداشت در رابطه با تغییر روند بازگشایی‌ها نیز گفت: تهران به دلیل جمعیت بالا، درصد بالایی از ابتلا‌ها را داشته است. اگر در جایی بازگشایی‌ها منجر به افزایش بیماری شود، حتماً تصمیم‌های سخت‌گیرانه‌تر و بازگشت به گذشته خواهیم داشت.

وی یادآور شد: اگر روند نزولی بیماری ادامه پیدا کند ممکن است بعد از ماه رمضان تصمیماتی در خصوص بازگشایی دانشگاه‌ها در ستاد مرکزی انجام شود. اگر دانشگاه‌ها باز شود، حضور در کلاس‌ها اختیاری خواهد بود. امیدواریم در پایان ترم بتوانیم امتحانات را حضوری برگزار کنیم.
 
سونامی اطلاعات غلط در مورد دارو‌های درمان کرونا
 
حریرچی در رابطه با وضعیت دارو‌های کرونا، گفت: متأسفانه در شرایط کنونی با سونامی اطلاعات غلط در مورد دارو‌های درمان کرونا مواجه هستیم و این شامل آحاد جامعه اعم از مردم و پزشکان می‌شود. اشتیاق مردم برای شنیدن خبر‌های خوب را درک می‌کنیم، اما نباید به امید‌های واهی دل بست.
 
حریرچی در ادامه در رابطه با موج دوم بیماری کرونا و وضعیت تهران نیز  اظهار کرد: باید شفاف و صریح بگویم که در تهران روند بیماری، تعداد بیماران بستری، مراجعان و آی سی یو و مرگ و میر، طی چند هفته اخیر نزولی بوده است، اما، هنوز آمار‌های بیماری در تهران می‌تواند قابل توجه و نگران‌کننده باشد.
 
وی افزود: پیش‌بینی‌ها می‌گویند روند نزولی طی یکی دو ماه آینده ادامه پیدا خواهد کرد، اما روند افزایشی در برخی استان‌ها را شاهد خواهیم بود؛ اگر چه این روند نمی‌تواند آمار کشوری را تحت‌الشعاع قرار دهد. اگر اتفاق غیر منتظره‌ای رخ ندهد، برای دو سه ماه آینده نگرانی از افزایش موارد ابتلا به کرونا نخواهیم داشت.

قائم مقام وزیر بهداشت در ادامه در رابطه با خدمات تله مدیسین(خدمات درمانی از راه‌دور) نیز گفت: اقدامات مناسبی برای تله مدیسین در برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌ها انجام شده است، اما در حال حاضر تعرفه جداگانه‌ای برای این خدمات وجود ندارد. بیشتر درمان‌های لازم، نیاز به حضور فیزیکی و معاینه دارد و در جلسه ستاد کرونا استان تهران هم در این زمینه بحث‌هایی مطرح شده است؛ اگرچه باید از تله مدیسین هم استفاده کرد، اما بیماری که به اقدام نیاز داشته باشد و برای مثال باید از او آزمایش گرفته شود، باید حضوری مراجعه کند.
 
وی افزود: در حال حاضر در بیشتر بیمارستان‌ها شرایط عادی حکم‌فرماست و بسیاری از بخش‌ها یا بیمار کرونایی ندارند یا اینکه بخش بیماران کرونایی جداسازی شده است. با سرعت بیشتر باید آماده شویم تا مردم به مراکز درمانی مراجعه کنند، ۹۰ درصد ظرفیت بیمارستانی در تهران و شهر‌های بزرگ دیگر آماده خدمت‌رسانی به مردم هستند.
 
مجوز بازگشایی به هتل‌ها و تور‌های مسافرتی اعطا نشده است
 
حریرچی در رابطه با راه‌اندازی تور‌های مسافرتی نیز گفت: هنوز مجوز بازگشایی به هتل‌ها و تور‌های مسافرتی اعطا نشده است؛ ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد ابتلا به کرونا بی‌علامت است. سنجش تب در کسی که علامت ندارد هم هیچ ارزشی ندارد. صنعت گردشگری از نظر اشتغال بسیار مهم است، اما تصمیم گیری در مورد آن باید در ستاد مقابله با کرونا انجام شود، هرگونه اقدامی بدون مجوز، غیرقانونی است.
 
حریرچی در ادامه با بیان اینکه شهرستان‌هایی که از نظر شیوع کرونا سفید هستند در دوره‌های پنج روزه بررسی می‌شوند، گفت: اگر در منطقه‌ای که سفید اعلام شده است، اتفاق غیرمترقبه‌ای رخ ندهد تا دو هفته اعتبار دارد و سپس دوباره ارزیابی می‌شوند. نسبت به چند هفته گذشته، روند نزولی ۶۰ تا ۷۰ درصدی در بستری و فوت مشاهده می‌شود. اگر در این روند نزولی، جایی دو درصد هم بالا برود، روند آن صعودی است. یعنی اگر جایی صد بستری روزانه داشته باشد، وقتی به ۳۰ می‌رسد و بعد به ۳۲ می‌رسد به معنی صعودی شدن روند است. البته این صعود‌ها براساس تجربه، کم قوت هستند و دامنه آن‌ها کم است.
 
معاون کل وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره ضعیف شدن ویروس گفت: به تازگی مقاله‌ها و تحقیق‌هایی از آمریکا و برخی کشور‌های دیگر منتشر شده که می‌گویند رفتار ویروس کرونا به میزان قابل ارزیابی، ضعیف شده است. معمولاً این انتظار وجود دارد. ویروس‌ها در شرایط عادی می‌توانند جهش یافته و تغییراتی کنند. در برخی مواقع این تغییرات بسیار قابل توجه است.
 
وی افزود: اگر ویروس تغییر ژنتیکی خیلی بدی نداشته باشد، چون در بدن افراد وجود دارد، با آن بدن وارد مبارزه می‌شود و هر فردی اثر جزئی روی ویروس می‌گذارد و در نتیجه در درازمدت ویروس‌ها ضعیف می‌شوند. موفقیتی که در مورد ویروس ایدز حاصل شده هم این است که هم درمان‌ها بهتر شده و هم ویروس ضعیف‌تر شده است.
 
معاون کل وزیر بهداشت در ادامه در رابطه با وضعیت اختصاصی یک میلیارد یورو از صندوق ذخیره ارزی برای مقابله با کرونا نیز گفت: از مبلغ یک ملیارد یورو صندوق ذخیره ارزی، نزدیک به ۱۳ هزار میلیارد تومان به بخش بهداشت و درمان برای مقابله با کرونا اختصاص دارد و حدود پنج میلیارد تومان به صندوق بیمه بیکاری اختصاص داده شده است. با همکاری سازمان برنامه و بودجه و دستگاه‌های دیگر، تقسیم‌بندی‌های مناسبی در این زمینه انجام شده و اقدامات پیشگیرانه و تقویت سیستم بهداشتی و درمانی کشور برای مقابله با کرونا اندیشیده شده است. حدود چهار هزار و چند صد میلیارد تومان هم به زودی در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌گیرد.
 
وی همچنین در رابطه با تست‌های کرونا در بخش‌های دولتی و خصوصی نیز گفت: تست کرونا در بخش دولتی رایگان است و انجام تست‌ها در بخش خصوصی براساس تعرفه‌های بخش خصوصی است. اگر رقم غیرمتعارف در بخش خصوصی دیده شود، سامانه ۱۹۰ به صورت ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی است.
 
قائم مقام وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه سند افتخار ما این است که هیچ بیمار غیرکرونایی در این دوران نبوده که مراجعه کرده و در درمان او کوتاهی شده باشد، گفت: برخی همکاران بخش خصوصی به علت کمبود‌ها یا کاهش مراجعه‌ها، فعالیت کمتری داشتند، اما بخش دولتی این موضوع را جبران کرد.

وی در رابطه با وضعیت دارویی کشور با توجه به تحریم‌ها نیز گفت: با توجه به اثر‌های اقتصادی تحریم‌ها و اینکه نمی‌توان تبادل بانکی انجام داد مجبوریم استفاده از دارو‌های تولید داخل را بیشتر کنیم. این موضوع هم از جهت خودکفایی اهمیت دارد و هم این‌که گاهی در مرحله انتخاب قرار می‌گیریم. حمایت از تولید داخل و اتکا به تولیدات صنعت داخلی سیاست اصلی وزارت بهداشت است.
 
ممکن است در آینده با پیک‌های قابل توجهی از کرونا به همراه آنفولانزا مواجه شویم
معاون کل وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه ممکن است در آینده با پیک‌های قابل توجهی از کرونا به همراه آنفلوآنزا مواجه شویم، تصریح کرد: به این دلیل باید اقدامات احتیاطی را انجام دهیم، به لحاظ نسبت تخت به جمعیت با وجود پیشرفت‌های طرح تحول سلامت، هنوز با شرایط ایده‌آل فاصله داریم. به همین دلیل تعدادی تخت مناسب در بخش‌های ویژه پیش‌بینی شده است.
 
وی در رابطه با تعرفه تست‌های کرونا در آزمایشگاه‌های خصوصی نیز گفت: براساس بخشنامه وزارت بهداشت، آزمایشگاه‌های خصوصی مجاز هستند که فقط از نمونه‌هایی که وزارت بهداشت به آن‌ها ارجاع می‌دهد، آزمایش انجام دهند. تعرفه انجام این تست هم ۱۸.۴ کا است که حدود ۴۹۰ هزار تومان می‌شود.
 
حریرچی در ادامه با بیان اینکه غربالگری کرونا سرعت بسیار خوبی دارد، گفت: تا امروز صبح در سامانه سیب حدود ۳۰ میلیون نفر در مرحله دوم غربالگری ثبت‌نام کرده‌اند که دستاورد بسیار مهمی است. در غربالگری قبلی افراد زیر ۱۵ سال هم ارزیابی شده بودند.
 
وی تأکید کرد: حدود ۷۰ درصد موارد جدیدی که کشف می‌شود کسانی هستند که یا بی‌علامت و کم‌علامت بوده یا در تماس نزدیک با مبتلایان قرار دارند، این امر از جمله دستاورد‌های غربالگری است چرا که این افراد در شرایط عادی شناسایی نمی‌شدند.
 
حریرچی بیان کرد: در اسفند‌ماه اگر کسی علامت داشت و مراجعه می‌کرد، اگر نیاز داشت بستری می‌شد. اما در غربالگری با مردم تماس گرفته می‌شود و اگر علامت کم هم داشته باشد، افراد را فراخوان می‌کنیم. اگر افراد کم علامت باشند و اطرافیان آن‌ها بیمار باشند، از آن‌ها هم تست گرفته می‌شود. روز گذشته بیش از هزار و ۱۰۰ نفر موارد شناسایی شده شامل افرادی بودند که با غربالگری کشف شدند.
 
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه غربالگری کرونا ادامه داشته و گسترش پیدا می‌کند، گفت: یکی از اهداف ما این است که حداقل ۱۰ نفر از اطرافیان هر بیمار را تست کنیم.
 
وی در رابطه با تغییر وضعیت شیوع کرونا در شهر‌ها از سفید به قرمز گفت: شهر‌های سفید از نظر شیوع کرونا می‌تواند به شهر‌های زرد یا قرمز تبدیل شود و حتی برعکس آن هم اتفاق می‌افتد.
انتهای پیام