صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۰۴۵۵۳
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۱
رحماندوست:

مصطفی رحماندوست یکی از داوران نهایی پویش نامه‌ای به سردار آسمانی گفت: امروز یکی از آفت‌های علاقه‌مندان به کتاب، به ویژه در گروه سنی کودک و نوجوان، فاصله گرفتن از عمیق‌خوانی است.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی حوزه هنری کودک و نوجوان، مصطفی رحماندوست، شاعر، نویسنده و مترجم کتاب‌های کودک و نوجوان با اشاره به وضعیت و سرانه مطالعه در میان کودکان گفت: متأسفانه سطح مطالعه بسیار پایین است و یکی از ایرادها و ضعف‌های ما این است که از زمان‌های خالی برای مطالعه استفاده نمی‌کنیم.

وی با بیان اینکه امروز با معضلی به نام استفاده بیش از اندازه از موبایل رو به رویم، گفت: متأسفانه نوجوانان و جوانان در همه جا از جمله مهمانی‌ها یا حتی در اتوبوس سرشان فقط در گوشی است، اما در جوامع پیشرفته، در بسیاری از این موقعیت‌ها کتاب جایگزین گوشی‌های موبایل است.

شاعر ترانه‌های نوازش با تأکید بر این نکته که در جوامعی که به لحاظ مطالعه سرآمد هستند، کودکان، نوجوانان و بزرگسالان در همه جا و هر فرصت کتاب می‌خوانند، گفت: البته ما هم نمونه‌های بسیار بارز و چشمگیری در این شیوه مطالعه داریم؛ به عنوان مثال استاد احمد آرام زبان فرانسه را در اتوبوس یاد گرفت.

رحماندوست با اشاره به معضل دیگر در حوزه مطالعه گفت: متأسفانه امروز سطحی‌خوانی در میان اهل مطالعه مد شده و عمیق‌خوانی فقط ویژه گروه خاص شده است؛ این نکته را هم اضافه کنم که در نگارش رمان و شعر هم سطحی‌نویسی رواج یافته است. البته باید این نکته را هم بگویم که سرانه کتاب نسبت به کودکی ما بسیار بهتر شده است. به طوری که بر اساس میانگین به هر کودک با سواد سالانه دو جلد کتاب کودکانه جدید می‌رسد.

شاعر مجموعه قصه‌های «پنج انگشت» با اشاره به ترجمه‌های بسیار در حوزه کودک و نوجوان نیز گفت: مترجمان ما بهترین آثار خارجی را ترجمه می‌کنند و مقایسه آثار متوسط ما با آثار درجه یک خارجی کار درستی نیست. ما هم کتاب‌های بسیار خوبی داریم که در این حوزه نوشته شده است.

رحماندوست افزود: باید به صورت کلان برنامه‌ریزی کرد که ادبیات ملی و بومی خودمان گسترش پیدا کند که این البته وظیفه حوزه هنری کودک و نوجوان و کانون پرورش فکری است.

وی یکی از ضعف‌های حوزه هنری را بی‌برنامگی در انتشار آثار دانست و گفت: گاهی چند سال طول می‌کشد که یک اثر در حوزه هنری منتشر شود. این ایراد بزرگی است که قطعاً با رفع آن و حمایت‌های این نهاد انقلابی می‌توان شاهد اثرگذاری بالاتر آن بود. 

انتهای پیام