صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۱۲۸۲۴
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۵

یک پژوهشگر اتیوپیایی به جمع‌آوری نسخه‌های خطی و کمیاب اسلامی و عربی، که قدمت آنها به قرن ۱۴ میلادی بازمی‌گردد، اقدام کرده است.  

به گزارش ایکنا به نقل از «العین»، «حسن محمد کاو»، پژوهشگر نسخه‌های خطی اسلامی و عربی در اتیوپی، درباره مجموعه نسخه‌های خطی که آنها را جمع‌آوری کرده است، گفت: کشور اتیوپی میراثی غنی از نسخه‌های خطی عربی دارد که قدمت آنها به قرن چهاردهم میلادی بازمی‌گردد و وجود این نسخ نشان‌دهنده عمق روابط منطقه شاخ آفریقا با جهان عرب است.
 
وی افزود: اتیوپی که در زمان هجرت، پذیرای صحابه رسول مکرم اسلام (ص) بود، بسیاری از آثار اسلامی را در خود جای داده است که برخی از این گنجینه‌های اسلامی در موزه «بلال» آدیس آبابا نگهداری می‌شود.
 
این پژوهشگر اتیوپیایی که در دانشگاه آدیس آبابا نیز سخنرانی می‌کند، تصریح کرد: هزاران نسخه‌ خطی نفیس و کمیاب اسلامی در نقاط مختلف کشور اتیوپی وجود دارد که بیشتر آنها به زبان عربی نوشته شده است.
 

وی اظهار کرد: علمای مسلمان اتیوپی در گذشته متون اسلامی به ویژه قرآن کریم، تفسیر، احادیث و احکام فقهی را با دست‌خط خود بر روی پوست می‌نوشتند و این دست‌نوشته‌ها علاوه بر زبان عربی، به ۱۱ زبان‌ محلی اتیوپی نیز نگاشته شده‌اند.
 
این پژوهشگر اتیوپیایی گفت: موضوعات نسخه‌های خطی مذکور شامل طب، ستاره شناسی و ادبیات است که با استقبال زیاد پژوهشگران و محققان داخل و خارج کشور روبرو شده است.
 
وی با اشاره به اینکه این نسخه‌های خطی مربوط به پیش از دوران چاپ بوده و بیشتر آنها درباره علوم اسلامی و دین و شریعت است، بیان کرد: آنچه امروز از این نسخه‌های خطی قدیمی در می‌یابیم، وجود تجارت بسیار قدرتمند میان اتیوپی و سایر کشورهای عربی به ویژه یمن و مصر بوده است.
 
 
 
 
انتهای پیام