صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۱۷۲۳۵
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۹
رحیم قربانی مطرح کرد؛

عضو کمیته قرآن و عترت فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه مهمترین پیام نهضت حسینی(ع) احیای امر به معروف و نهی از منکر است، گفت: در شرایط حاضر احیای این فریضه در مراسم‌ محرم، امر به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و نهی افراد از اعمالی است که جان مردم را به خطر می‌اندازد، زیرا حق‌الناس محسوب می‌شود.

رحیم قربانی، عضو کمیته قرآن و عترت فرهنگستان علوم پزشکی، در گفت‌وگو با ایکنا، با بیان اینکه حکم کلی برای ما در برگزاری مراسم عزاداری محرم منویات مقام معظم رهبری است و هرچه ایشان حکم کند ما موظف هستیم که به آن عمل کنیم، گفت: به فرموده معظم‌له در اجرای مراسم محرم ملاک تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کروناست. رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی و نظارت بر اجرای آن‌ها به لحاظ شرعی، عرفی و عقلی، بر عهده تک‌تک شهروندان و حق‌الناس است و هر یک از ما باید خود را مسئول اجرای این پروتکل‌ها بدانیم.

این پزشک و قاری بین‌المللی قرآن کریم بیان کرد: فردی که عاشق امام حسین(ع) است، هیچ‌گاه موجب به خطر افتادن جان دیگران و عاملی برای بیمار شدن آن‌ها نمی‌شود. جو خاصی در بعضی از گروه‌های انحرافی وجود دارد و می‌گویند ما حاضریم در این مراسم حضور پیدا کنیم و در این راه شهید شویم، اما اینجا مسئله به خطر افتادن جان دیگران مطرح است. البته حضور در مراسم مذهبی اگر بدون رعایت موارد بهداشتی باشد و فرد جان خود را به خطر بیندازد، از منظر آیات قرآن و روایات خودکشی محسوب می‌شود و مورد مذمت است.

وی تأکید کرد: یکی از مهمترین پیام‌های نهضت امام حسین(ع) احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر است. یکی از مصادیق این فریضه در شرایط فعلی توصیه به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و نهی کسانی است که این دستورالعمل‌ها را رعایت نمی‌کنند. توصیه مدافعان سلامت همیشه این است که همه چیز در جای خود باید انجام شود، افراط و تفریط نباید باشد. با رعایت اصولی که برای هر قشر، صنف و مراسمی در نظر گرفته شده است، دچار مشکل خاصی نمی‌شویم.

رئیس اسبق مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت یادآور شد: اگر نگاهی به ابتدای دوران شیوع کرونا تا به امروز بیندازیم درمی‌یابیم که افراد مذهبی بیشترین میزان مراعات را داشته‌اند. دقت و حساسیت این‌ گروه بیشتر از سایرین بوده است. افرادی که دغدغه فعالیت‌های قرآنی و مراسم دینی دارند برای سلامت افراد جامعه نیز دغدغه زیادی دارند و در زمینه مراسم‌ محرم نیز قطعاً دقت و مراعات آن‌ها بیشتر خواهد بود.

وی تصریح کرد: نباید ملاک برگزاری مراسم عزاداری را گسترده بودن بدانیم. قطعاً مقبولیت مراسم عزاداری‌ به تعداد جمعیت نیست، ممکن است دو تا سه نفر دور هم جمع شوند و اقامه عزای حسینی کنند، اما در درگاه الهی مقبولیت آن‌ بیش از مراسمی با صدها نفر جمعیت باشد. اگر مراسم‌ محرم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی همراه باشد، به خوبی انجام می‌شود اما اگر با جمعیت زیاد و در هم فشرده برگزار شود و موجب به خطر افتادن جان بسیاری از افراد شود، از جهت شرعی و علمی معقول نیست.
انتهای پیام