سیدمرتضی بنیهاشم، واقف کتابهای خطی به مدرسه علمیه سید، 1 شهریورماه در دیدار با مسئولان اوقاف زنجان درباره نیت اهدای این کتابها بیان کرد: هدف من از وقف این کتابها، ذخیره توشه آخرت و کسب صدقه جاریه و باقیاتالصالحات است و قصد داشتم پژوهشها و تالیفهای خود و دیگر بزرگان در اختیار فرهنگ دوستان و مولفان دیگر نیز قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه کتابهای وقف شده شامل 18 هزار جلد است، گفت: کتابهای وقف شده اکثرا کتابهای مرجع هستند و خوشبختانه مورد استقبال اهالی علم و تحقیق هم واقع شده است. یکی از شروط بنده در وقف این کتابها ایجاد امکان دسترسی اهالی تحقیق و پژوهش اعم از طلاب و دانشجویان به آنها بوده است.
حجتالاسلام مختار کرمی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به اینکه 2800 موقوفه در بخشهای مختلف وجود دارد، اظهار کرد: کمک به نیازمندان، ائمهاطهار، عزاداری امام حسین(ع) و بهداشت و درمان بیشترین نیت واقفان را تشکیل میدهد و امسال با توجه به شیوع کرونا وقف درمانی در استان افزایش یافته است.
وی توسعه وقف مشارکتی را راهکاری برای جلب کمکهای محدود خیران و انجام پروژههای بزرگتر دانست و گفت: مردم میتوانند با پرداخت هزینههای کمتر خود را در یک کار بزرگ سهیم کنند تا چالشهای اجتماعی و اقتصادی جامعه برطرف شود.
این مسئول با اشاره به اینکه طرح ملی وقف مشارکتی قرآن کریم یکی از طرحهایی است که همزمان با ماه مبارک رمضان با هدف چاپ، نشر و توزیع قرآن در مناطق محروم، مساجد و زندانها اجرا میشود، بیان کرد: در این طرح خیران میتوانند با تکمیل فرم وقفنامه و با پرداخت 7000 تومان به ازای یک جلد کلام الله مجید به عنوان واقف نام خود را جاودانه کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان به وقف 18 هزار جلد کتاب برای مدرسه علمیه سید زنجان در بخش موقوفات فرهنگی اشاره کرد و افزود: واقف این کتابها، خودش مولف بوده و کتابهای وقف شده توسط وی شامل اصول، تاریخ، ادبیات و کتابهای مرجع و ارزشمند است.
وی در مورد اثرات وقف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ابراز کرد: آثار علمی و کتابهای متعددی در کتابخانهها وجود دارند که منشا آنها وقف و منابع وقفی است و ماندگاری و اثرگذاری وقف کتاب در جامعه بر کسی پوشیده نیست؛ چراکه علاوه بر افزایش سرانه مطالعه ممکن است یک کتاب، زندگی و سرنوشت یک شخص را هم تغییر دهد.
کرمی با بیان اینکه وقف کتاب در فرهنگ دینی و ملی ما سابقه دیرینهای دارد، ادامه داد: هر فردی با وقف یک جلد کتاب میتواند اسم خود را به عنوان واقف ثبت کند و آثار و برکات وقف را برای خود همراه داشته باشد. هر کسی با وقف یک جلد کتاب میتواند واقف شود و در این سنت حسنه رسولالله که آثار و برکات فراوانی برای آن نقل کردهاند، از نعمت و حیات جاودانهای که با وقف شکل میگیرد بهرهمند شود.
وی با بیان اینکه تعداد موقوفات قرآنی در استان زنجان اندک است، تاکید کرد: از رسانهها، مبلغان، خیران و سایر اقشار تأثیرگذار درخواست داریم که مردم را به ایجاد وقفهای جدید در حوزههای قرآنی تشویق کنند، چراکه قرآن سرلوحه زندگی است و توسعه فعالیتهای قرآنی جامعه را از ابتلا به آسیبهای اجتماعی مصون میدارد.
انتهای پیام