صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۲۰۹۰۱
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۵
یک محقق قرآن و سلامت تشریح کرد؛

یک محقق قرآن و سلامت با اشاره به انجام تحقیقی با عنوان اثرات همبسته‌های الکتروفیزیولوژیک شنیدن آیات قرآن، از تأثیر گسترده آیات قرآن بر نواحی مغزی و سیستم اعصاب مرکزی خبر داد.

رضا کاظمی، استاد مدعو دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به انجام تحقیقات گسترده در حوزه علوم اعصاب معنوی، از انجام پژوهش بررسی اثرات همبسته‌های الکتروفیزیولوژیک شنیدن تلاوت قرآن بر اعصاب انسان خبر داد.

وی با پرداختن به تحقیقی که با محوریت دانشگاه علوم پزشکی ارتش و با همکاری دانشگاه اوزاکای ژاپن در رابطه با بررسی تأثیر تلاوت قرآن بر روی مغز انسان انجام شد، گفت: بر همین اساس دو گروه آزمایش و کنترل را تعیین کردیم و در معرض تلاوت آیات سوره مبارکه انسان و یک سوره ساختگی قرار دادیم. سؤال اصلی این پژوهش بررسی مکانیسم قرآن بر روی بیماران اعصاب، تأثیر آیات بر بهبودی آن‌ها و اثر‌گذاری آیات بر سیستم اعصاب مرکزی بود؛ لذا از این افراد پس از شنیدن این تلاوت‌ها نوار مغز گرفتیم تا دریابیم تلاوت‌ها چه تأثیری بر مغز آن‌ها دارد و چه تغییر معناداری میان این دو گروه به وجود آمده است.

کاظمی ادامه داد: قبلاً برای گروه‌های کنترل، صدای موسیقی را منتشر می‌کردند، اما برای این تحقیق به صدایی شبیه تلاوت قرآن نیاز داشتیم. بر همین اساس یک شرکت انگلیسی یک سوره ساختگی را با استفاده از کلمات قرآنی به وسیله هوش مصنوعی تولید کرده است با این فرض که می‌توانند آیه و سوره‌ای مانند قرآن بیاورد. بر همین اساس این سوره ساختگی را برای این تحقیق و تأثیر آن بر روی گروه کنترل در نظر گرفتیم و آن را به یک قاری قرآن دادیم تا آن را همانند قرآن بخواند.

این محقق قرآن و سلامت بیان کرد: دو گروه را در معرض تلاوت سوره مبارکه انسان از قرآن کریم و سوره ساختگی قرار دادیم؛ افراد گروه کنترل نمی‌دانستند آن چیزی که می‌شنوند قرآن نیست و در واقع سوره ساختگی است و در این شرایط مقایسه بین دو گروه انجام شد. پس از آنالیز نوار‌های مغزی، دریافتیم مغز گروه آزمایشی‌ای که در برابر آیات قرآن قرار داشتند در تمامی نواحی تحت تأثیر قرار گرفته است؛ اما در گروه کنترل که سوره ساختگی را شنیدند چنین اتفاقی رخ نداده است. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد در آیات قرآن نظم منطقی وجود دارد و می‌تواند اثرات قابل توجهی در مغز بگذارد، در حالی که این اثر مشابه را به هیچ وجه در گروه کنترل که در معرض سوره ساختگی بودند مشاهده نکردیم.

وی با اشاره به اینکه تمامی گروه‌های آزمون به صورت تصادفی انتخاب شدند، اظهار کرد: فعالیت‌های تحلیلی این تحقیق از سوی دانشگاه اوزاکای ژاپن ارائه شد؛ ضمن اینکه بنیانگذار رشته علوم اعصاب معنوی پروفسور لیونبرگ از دانشگاه پنسیلوانیا تا پایان این تحقیق چهار ماهه در کنار ما بود. 

این محقق قرآن و سلامت گفت: اخیراً نیز کار مشابهی را با محوریت سوره حمد آغاز کرده‌ایم و در پی آنیم که دریابیم آیا این سوره تأثیر متفاوتی نسبت به سوره انسان دارد که در تحقیق قبلی به آن پرداخته بودیم یا خیر؟ اگر تأثیر متفاوتی را مشاهده کنیم، می‌توان سیر مطالعاتی برای تأثیر متفاوت هر یک از سوره‌ها بر اعصاب انسان را آغاز کرد. دانشگاه هاروارد پروژه‌ای تحقیقاتی را با عنوان اثرات روز‌های هفته بر یادگیری تعریف و دنبال کرده و در مبانی دینی مسلمانان نیز روایاتی برای تلاوت آیات قرآن در روز‌های مختلف هفته ذکر شده است؛ بر همین اساس درصدد هستیم تا مطالعاتی را در این باره آغاز کنیم.
انتهای پیام