صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۳۳۳۴۹
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۶
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه:

عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه گفت: اصحاب مجله شارلی ابدو را می‌توان جزو بنیادگرایان سکولار برشمرد و سکولاریسم بنیادگرا حق ندارد به مقدسات ادیان دیگر توهین کند.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحنیف طاهری، عضو هئیت علمی جامعةالمصطفی در نشست علمی «افول عقلانیت سکولار بنیادگرا» که به همت معاونت پژوهشی مجمتع آموزش عالی فقه برگزار شده بود، اظهارکرد: پیامبر اسلام‌(ص) معلم الهی بشریت و معلم آسمانی انسان‌ها هستند که در حق ایشان اهانت روا داشته شده است.

وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم که در شأن پیامبر‌(ص) نازل شده است، پیامبر اسلام‌(ص) را فقط مأمور ابلاغ رسالت به مردمان دانست، در حالی که ایشان از نپذیرفتن برخی از مشرکان به شدت غصه می‌خوردند.

عضو هئیت علمی المصطفی با بیان اینکه در این نشست به دنبال تحلیل هجمه‌های بنیادگرایان سکولار- لیبرال فرانسوی به ساحت قدسی رحمة للعالمین می‌باشیم، افزود: جای دارد ابتدا به مفاهیم کلیدی اندیشه لیبرالیسم و سکولاریسم اشاره‌ای داشته باشیم، به طوری که در اندیشه لیبرالیسم و سکولاریسم سه مفهوم کلیدی «آزادی بیان»، «رواداری» و «نظریه تساوی عقول» مطرح است.

وی بنیادگرایی را به همه مکاتب مربوط دانست و با اشاره به عقبه غربی بنیادگرایی، گفت: در عرصه بنیادگرایی، هر کس به شدت به اصول مورد قبول خویش پایبند است. بنیادگرایی می‌تواند به سکولاریسم وصل شود و می‌توانیم سکولاریسم بنیادگرا هم داشته باشیم.

استاد جامعةالمصطفی بیان کرد: اندیشمندان لیبرال و پیشگامان سکولاریسم متفق‌اند که آزادی محدود و مشروط است و آزادی مطلق نداریم و تا وقتی آزادیم که آزادی دیگران را محدود نکرده باشیم.

حجت‌الاسلام طاهری اظهار کرد: رئیس جمهور فرانسه اشتباه سیاسی فاحشی مرتکب شد که از نویسندگان مجله شارلی ابدو حمایت کرد. وی با توجه به گفته خویش که اذعان داشت همه ادیان در فرانسه آزادند، می‌توانست موضع بی‌طرفی اتخاذ کند.

انتهای پیام