فصل سوم به نقد و بررسی اشعار امینپور اختصاص یافته است. در فصل چهارم بسیاری از آرا و نظریات قیصر، درباره جوانب گوناگون و مهم ادبیات و هنر بود، در سرآغاز این فصل نیز، برخی از دیگر اندیشهها و دیدگاههای او را در این زمینه همچون ضرورت نوآوری در شعر و هنر و حد و مرز آن، کارکرد زبان و وزن شعر، رابطه لفظ و معنا و صورت و محتوا و تعهد در شعر آورده شده است تا زمینه هرچه بهتر برای مواجهه با اشعار او فراهم شود.
در ادامه، پس از نقد و بررسی موجز مجموعههای شعری امینپور، برای آشنایی بهتر با زوایای گوناگون شعر او، به تحلیل و واکاوی سبک شعری و عناصر اصلی شعر او در حوزههای گوناگون انواع عاطفه و معنی، تخیل، زبان، موسیقی و شکل پرداخته شده است.
در فصل پنجم، آثار منثور امینپور تحلیل و بررسی شده که بیگمان از دریچه همین آثار منثور و با مطالعه آنها، میتوان به درکی درست از نوع نگاه و اندیشه قیصر نسبت به هنر و ادبیات دست یافت که جلوههای عاطفی آن اغلب در سرودههای او انعکاس یافته است.
نویسنده در پژوهش حاضر کوشیده ضمن پرهیز از «پرگویی انشاهای توصیفی و میانتهی و هیاهوی جنجالهای ذوقی و احساساتی»، تا آنجا که حد و حدود این مجموعه کتابها ممکن میسازد، هم به تمام جوانب و رویدادهای مهم زندگی امینپور بپردازد و هم در بررسی و تحلیل آثار او، افزونبر مجموعههای شعری، به کتابهای پژوهشی و نثرهای ادبی او نیز توجه کند.
انتهای پیام