صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۳۴۴۶۹
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۳

در نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری رویداد ملی ـ دانشجویی بزرگداشت سردار سلیمانی ضمن اعلام برگزاری این جشنواره طی روزهای سوم تا سیزدهم دی ماه سال جاری، پیشنهادهای مختلف در خصوص نحوه برگزاری و مشارکت نهادهای مختلف مطرح شد.

به گزارش ایکنا، اولین جلسه شورای سیاست‌گذاری رویداد ملی ـ دانشجویی بزرگداشت سردار سلیمانی، امروز سه‌شنبه، 20 آبان‌ماه، با حضور عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و نمایندگان تعدادی از نهادهای مرتبط در سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

در این نشست، مهدی عباسی، سرپرست سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، که برگزاری این رویداد ملی را برعهده دارد، به تشریح برنامه‌های پیشنهادی این رویداد پرداخت و گفت: هدف از برگزاری این رویداد شناخت علمی و دقیق ابعاد زندگی شخصی و حرفه‌ای سردار سلیمانی است.

وی اعلام کرد: رویداد ملی ـ دانشجویی بزرگداشت سردار سلیمانی در دو بُعد علمی ـ پژوهشی و فرهنگی ـ ترویجی 3 تا 13 دی‌ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود. برگزاری همایش علمی «سردار سلیمانی؛ حیات، زمینه و زمانه» با محورهایی از قبیل معرفی سردار به عنوان الگویی برای جوانان، آینده منطقه، پیامدهای شهادت سردار و ... از جمله برنامه‌های همایش است.

عباسی انتشار مجموعه مقاله‌ای همایش، انتشار ویژه‌نامه رایحه با محوریت سردار سلیمانی، تولید و انتشار 10 برنامه ویدئویی و تلویزیونی، انتشار هر شب یک گفت‌وگوی زنده با صاحب‌نظران در خصوص زندگی سردار، برگزاری مسابقه ملی کتابخوانی، تولیدات گرافیکی و اپلیکیشن در خصوص زندگی و وصیت‌نامه سردار، دیدار دانشجویان(در صورت امکان با توجه به شرایط کرونا) با خانواده سردار سلیمانی، برگزاری شب‌های شعر دانشجویی و ... از دیگر برنامه‌های پیشنهادی بیان کرد.

اجرای 30 برنامه استانی طی 10 روز

وی از برنامه‌ریزی اجرای 30 برنامه در استان‌ها طی 10 روز برگزاری این رویداد سخن گفت و اظهار کرد: هر روز دو تا سه برنامه در هر استان با پوشش رسانه‌ای اجرا می‌شود.

رشید جعفرپور، نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست با اشاره به اینکه زمانی سردار سلیمانی به شهادت رسید که گام دوم انقلاب آغاز شده بود، گفت: واکنش مردم و تشییع تاریخی شهید سلیمانی و احیای شعارهای انقلاب نشان داد که انقلاب موفق بوده است.

وی با تأکید بر لزوم گفتمان‌سازی مکتب سردار سلیمانی در دانشگاه‌ها به عنوان یک ضرورت، گفت: هم‌اکنون در دانشگاه‌‌های متعدد اقدامات مختلفی در خصوص معرفی و شناساندن مکتب سردار سلیمانی صورت گرفته است و در خصوص رویداد ملی ـ دانشجویی بزرگداشت سردار سلیمانی نیز ما آمادگی کامل برای همکاری داریم.

مهدی عباسی‌مهر، مدیر سیاسی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌‌ها، نیز مأموریت این نهاد در دانشگاه‌‌ها را تداوم حرکت و تفکر سردار سلیمانی عنوان و اظهار کرد: نوع نگاهی که در این رویداد مورد توجه قرار گرفته، خوب است و پیشنهاد می‌کنم تا حد ممکن از ظرفیت دانشگاه‌‌ها، اساتید و دانشجویان در این رویداد استفاده و گروه‌‌های دانشجویی را درگیر آن کنیم، به ویژه اینکه تولیدات علمی فاخر در این زمینه با فعال کردن کرسی‌های دانشگاهی امکان‌پذیر است.

سعید لشکری، نماینده رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، نیز به توصیف رهبری از روز شهادت سردار سلیمانی به عنوان ایام‌الله اشاره و خواستار توجه بیشتر به مسئله ایام‌الله بودن این روز کرد و گفت: حوزه هنری آمادگی دارد در زمینه تولیدات هنری، داوری و فضای تخصصی مورد نیاز در این زمینه همکاری لازم را انجام دهد.

فاروئی، نماینده مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلابی اسلامی، به جایگاه سردار سلیمانی نزد مقام معظم رهبری، جایگاه ملی سردار سلیمانی و جایگاه بین‌المللی ایشان اشاره و بیان کرد: براساس نظرسنجی‌ها سردار سلیمانی قبل از شهادت نیز بین مردم از محبوبیت بالایی برخوردار بودند. جنبه بین‌المللی و تاریخی سردار چند جنبه دارد، از جمله نقش ایشان در اعتلای جبهه مقاومت و کارنامه ایشان در حوزه بین‌المللی که باید در این رویداد مورد توجه قرار گیرد.

وبینار‌های علمی در محور مقاومت

فاروئی پیشنهاد برگزاری وبینار‌های علمی در سطح کشورهای مقاومت با محوریت عملکرد سردار سلیمانی را مطرح کرد و گفت: آموزش زبان فارسی برای دانشجویان جهان اسلام و کشورهای محور مقاومت به عنوان یک زبان مورد استقبال و نیاز نیز می‌تواند مورد توجه باشد.

رضا میان‌دره، نماینده وزارت امور خارجه، نیز در این نشست، به اقدامات وزارت امور خارجه از جمله ارسال 254 یادداشت اعتراضی به وزارتخانه‌‌های کشورهای مختلف اشاره و برای همکاری با رویداد ملی ـ دانشجویی، بزرگداشت سردار سلیمانی اعلام آمادگی کرد.

معرفی به عنوان مدیر جهادی تراز انقلاب اسلامی

محسن صادقی، نماینده بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس، به عملکرد جهادی سردار سلمانی به عنوان یک مدیر اشاره و پیشنهاد کرد: ایشان به عنوان مدیر جهادی تراز انقلاب اسلامی معرفی و کتابی در این خصوص تألیف شود.

کلانتری، نماینده فرهنگسرای شید سلیمانی، در ادامه این جلسه گفت: فرهنگسرای بهاران به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی منطقه 17، پس از شهادت سردار سلیمانی تغییر نام داد و از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران میز کار فرهنگ ایثار و شهادت در این فرهنگ‌سرا راه‌اندازی شد.

وی با اشاره به راه‌اندازی جایزه ادبی سردار سلیمانی و ارکست سمفونی به عنوان سرباز در این فرهنگ‌سرا، برای همکاری کامل با رویداد ملی ـ دانشجویی بزرگداشت سردار سلیمانی اعلام آمادگی کرد.

حمایت از پایان‌نامه‌‌های دانشجویی مرتبط با سردار

حامد علی‌اکبرزاده، سرپرست سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، نیز گفت: سه دهه است که جشنواره پایان‌نامه‌‌های دانشجویی در حال برگزاری است و می‌توانیم پروژه‌ای را تعریف و از پایان‌نامه‌‌های دانشجویی مرتبط با سردار سلیمانی حمایت کنیم.

در پایان نیز عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، با تأکید بر اینکه معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی براساس نیاز اقدامات خود را طی دهه‌ها فعالیت انجام داده است، گفت: باید مراقبت کنیم سطح اقدامات و اتفاقاتی که رخ می‌دهد به اصل موضوع صدمه وارد نکند.

نگاه علمی و واقع‌بینانه به اسطوره مقاومت

وی ادامه داد: در ادبیات همه کشورها مسئله اسطوره و اسطوره‌سازی مطرح است؛ اسطوره موجب امید ملت‌ها و پشتوانه هویتی کشورهاست. در دوران جنگ تحمیلی اسطوره‌ها عینیت پیدا کردند، ولی باید از آنها مراقبت و اجازه نداد در خصوص آنها افراط و تفریط صورت گیرد و این تصور ایجاد شود که اسطوره‌ها دست‌نیافتنی هستند.

علیزاده افزود: قدر مسلم از سوی نهادهای مختلف به مناسبت اولین سال شهادت سردار سلیمانی برنامه‌های بسیاری انجام خواهد شد، اما تفاوت اقدام ما مبتنی بودن آن بر نگاه علمی و واقع‌بینانه است.

وی با تأکید بر اهمیت استفاده از هنر در معرفی ملی و بین‌المللی سردار سلیمانی، گفت: متأسفانه در این زمینه ضعف داریم و باید بیشتر تلاش کنیم.

گزارش تصویری رویداد ملی ـ دانشجویی بزرگداشت سردار سلیمانی

انتهای پیام