صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۳۴۹۱۷
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۴

کتاب «رویکردهای معاصر قرآن و تفسیر آن در ایران» که توسط انتشارات راتلج منتشر شده است نحوه مواجهه محققان ایرانی معاصر با قرآن را در طول دهه‌های اخیر بیان می‌کند.

به گزارش ایکنا؛ کتاب «رویکردهای معاصر قرآن و تفسیر آن در ایران» اثر علی اکبر و عبدالله سعید در سال 2019 توسط انتشارات راتلج منتشر شده است.

این کتاب نحوه مواجهه محققان ایرانی معاصر با قرآن را در طول دهه‌های اخیر بیان می‌کند. این کتاب به‌طور ویژه با هدف قرار دادن بررسی مشارکت محققانی که پس از انقلاب 1979 (1357 ه.ش) ظهور یافته‌اند، روش‌های اصلی تفسیری و نظریه‌های بنیادین آنها را در مورد فهم قرآن ترسیم می‌کند.

این کتاب با بررسی موضوعاتی مانند وضعیت زنان، دموکراسی، آزادی دین و حقوق بشر به تحلیل مشارکت نظری چندین محقق ایرانی می‌پردازد، که برخی از آنها برای آکادمی انگلیسی زبان جدید هستند. رویکردهای هرمنوتیکی شخصیت‌هایی چون عبدالکریم سروش، محمد مجتهد شبستری، محسن کدیور، حسن یوسفی اشکوری، ابوالقاسم فنایی و مصطفی ملکیان ارائه شده‌ و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته‌اند تا نشان دهد رویکرد یک زمینه‌گرا به قرآن، در پاسخ به تأثیر خاورشناسی(استشراق) غربی چگونه شکل گرفته است. سپس نشان داده می‌شود که تأثیر این رویکرد به قرآن تاثیرات گسترده‌ای بر جامعه ایرانی دارد.

این مطالعه اندیشه‌های قرآنی را ظاهر می‌سازد که تا حد زیادی توسط غرب نادیده گرفته شده است. از این رو، برای دانشگاهیان در مطالعات دینی، اسلامی و قرآنی و همچنین افرادی که فرهنگ ایران و خاورمیانه را به‌طور کلی مطالعه می‌کنند، بسیار مورد استفاده قرار خواهد ‌گرفت.

انتهای پیام