صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۳۵۶۰۷
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۲

شماره 714 ماهنامه «درس‌هایی از مکتب اسلام» از سوی مؤسسه تعلیماتی و تحقیقاتی امام صادق(ع) منتشر شد.

به گزارش ایکنا، مطالب منتشر شده در این شماره شامل «دروغ‌های طرفداران دموکراسی»، «پاسخ به پرسش‌های قرآنی»، «گفت‌وگوی اعتقادی با یحی بن اکثم»، «سوره فجر و سرگذشت سه قوم ستمگر»، «سیره اقتصادی پیامبر رحمت»، «کارنامه سادات در شبه قاره هند»، «پاسخ به چهار پرسش تاریخی»، «شکوفایی تشیع»، «طلوع و افول سلسله خلفای اموی»، «میلاد پیامبر رحمت (شعر)»، «خاطره‌ای در مورد تألیف یک مقتل»، «میکروب‌های سودمند» و «رحلت عالم ربانی، آیت‌الله میرزا ابوالفضل علمایی(ره)» هستند.

در مطلبی با عنوان «سیره اقتصادی پیامبر رحمت(ص)» به قلم فرج‌الله فرج‌اللهی آمده است: پیامبر رحمت(ص) هر از گاهی که گذرش به بازار می‌افتاد به کارهای بازاریان و خریداران توجه و تذکرات و دستورات لازم را به آنان گوشزد می‌کرد؛ از جمله آنها احتکار اجناس بود که گاهی توسط برخی از بازاریان اجرا می‌شد و یا گاهی گزارش می‌دادند که فلانی احتکار کرده و مردم در مضیقه‌اند. آن حضرت در اینگونه موارد دستور می‌دادند اجناس احتکار شده را به میان بازار آورده و در برابر دید همگان قرار می‌دادند و به قیمت عادلانه می‌فروختند.

امام صادق(ع) فرمودند: یکبار در دوران پیامبر غله نایاب شد. مسلمانان نزد ایشان آمدند و گفتند: ای پیامبر غله نایاب شد و هیچ چیزی باقی نمانده مگر نزد فلانی، به او فرمان بده تا آن را به مردم بفروشد. پیامبر(ص) آن شخص را دید، حمد و ثنای خدا را به جا آرد و سپس فرمود: ای فلانی! مسلمانان گفته‌اند که غله نایاب شده جز مقداری که در نزد توست، پس آن را بیرون بیاور و هرگونه که می‌خواهی، بفروش و آن را در بند نکن.

همچنین امیرالمؤمنین(ع) در نامه‌ای به مالک اشتر نوشت: با این همه بدان که بسیاری از آنان (بازرگانان) در داد و ستد، بیش از اندازه تنگ‌نظر و سخت‌گیرند و بخل‌ورزی ناپسند دارند و به منظور سود بیشتر، کالا را احتکار می‌کنند و به میل خود برای کالاها قیمت‌گذاری می‌کنند و اینکار برای توده مردم، زیانبار است. پس آنان را از احتکار بازدار چراکه پیامبر خدا(ص) از آن منع می‌فرمود.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: البته معلوم است که قیمت‌گذاری کمتر از قیمت عادلانه بر روی اجناس اگر با انگیزه‌های شیطانی و به خاطر نایاب شدن باشد و یا توسط بازرگانان به منظور بیرون راندن رقیب خود از صحنه باشد و کالای خود را به قیمت ارزانتر از قیمت عادلانه بفروشند اینکار قطعاً نکوهیده است؛ چنان‌که پیامبر گرامی اسلام(ص) چنین اشخاصی را از کارشان نهی می‌کرد و درباره کسانی‌که اجناس خود را به قیمت کمتر می‌فروختند و نیت پاداش از خدا را داشتند تشویق می‌کرد.

یادآور می‌شود، ماهنامه «درس‌هایی از مکتب اسلام» به صاحب‌امتیازی مؤسسه تعلیماتی و تحقیقاتی امام صادق(ع) و مدیرمسئول فرج‌الله فرج‌اللهی منتشر می‌شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02537742384 تماس برقرار کنید.

انتهای پیام