صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۳۸۷۱۵
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۱

برخی مدیران کشور یک نهی از منکر ساده را تاب نمی‌آورند و بابت تذکر یک شهروند اقدام به شکایت می‌کنند. شکایت اداره کار شهرستان میانه از یک طلبه آذربایجانی از این جمله موارد است و ستاد امر به معروف خود را موظف به حمایت از این شهروند مسئول می‌داند.

به گزارش ایکنا به نقل از اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر، یک فعال فرهنگی اهل میانه اوایل آذرماه امسال با قرار دادن یک استوری در حساب اینستاگرام خود خطاب به فرماندار این شهرستان نسبت به عملکرد مدیر اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میانه انتقاد کرد. این پیام انتقادی اما به زودی با واکنش آقای مدیر رو به رو شد و به جرم توهین و نشر اکاذیب، از این آمر به معروف شکایت کرد.

یکی از وظایفی که عموماً در میان مسئولان کشور مورد غفلت واقع می‌شود، وظیفه پاسخگویی در برابر مردم است. به طور طبیعی آدمی از خطا و اشتباه مصون نیست و این عدم مصونیت مقتضی است که عموم مردم بر رفتار و عملکرد مسئولان رده‌های مختلف نظارت کنند. در واقع این نظارت عمومی برای مسئولان و صاحب منصبان یک فرصت است که توجه به آن ضامن حرکت در مسیر درست خواهد بود. با این حال، در کشور ما اغلب واکنش‌های مسئولان نسبت به تذکر و انتقاد عمومی مناسب و متناسب با شأن مردم نیست. در مورد اخیر نیز در حالیکه یک فعال فرهنگی از باب وظیفه عمومی مدیر اداره کار شهرستان را از یک منکر نهی می‌کند و خطای او را تذکر می دهد، اما با واکنش شدید او رو به رو می‌شود. نکته عجیب‌تر اینکه وقتی این طلبه و فعال فرهنگی از مدیر اداره کار به فرماندار شهرستان شکایت می‌برد، جناب فرماندار به جای اینکه پاسخگوی سؤال وی باشد و به خاطر مسئولیت‌پذیری این شهروند میانه‌ای از وی تشکر کند، او را به خاطر تماسی که گرفته مذمت کرده و از او می‌خواهد که دیگر تماس نگیرد.

ماجرا البته به همین‌جا ختم نشده و رئیس اداره کار شهرستان میانه که باید در مقام پاسخگویی به شهروندان خطای خود را اصلاح می‌کرد، با فرار به جلو اقدام به شکایت از مهدی ستاری، طلبه و فعال فرهنگی میانه‌ای کرد. این واقعه حاکی از آن است که برخی مسئولان در کشور ما به شأن خود واقف نبوده و مسئولیت را نه کرسی «خدمتگزاری» بلکه جایگاه «برتری» و «سروری» می‌دانند. این در حالی است که در فرمایشات امام خمینی(ره) خطاب به مسئولان آمده است: «شما نوکر مردم هستید، دولت‌ها خدمتگزار مردم هستند.» با این وصف، جای بسی تأسف است که برخی مدیران و مسئولان در کشور یک نهی از منکر ساده را تاب نمی‌آورند و بابت انتقاد و تذکر یک شهروند اقدام به شکایتی می‌کنند که به خاطر جایگاه حقوقی شاکی احتمالاً به نفع او تمام خواهد شد.

همچنین، ستاد امر به معروف و نهی از منکر بنابر وظیفه خود یعنی حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر، از این شهروند مسئول حمایت حقوقی خواهد کرد.

برای روشن‌تر شدن ماجرا در رابطه با واقعه اخیر در شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی به سراغ حجت‌الاسلام مهدی ستاری، طلبه اهل میانه رفتیم تا شرح ماجرا را از او جویا شویم. این فعال فرهنگی درباره دلیل اقدام خود و ماجرای شکایت بابک کبیری، گفت: حدودا از سال 1370 در میانه مشغول فعالیت‌های فرهنگی و در حال حاضر رئیس هیئت‌ امنای دانشگاه هستم. از این جهت مردم درد خود را به ما می‌گویند و می‌پرسند که مگر می‌شود در حکومت اسلامی مقام مسئول با مردم بد برخورد کند؟ اعتقاد دارم باید پاسخگوی مسائل مردم باشیم و سعی می‌کنیم حرف‌های مردم را به مسئولان منتقل کنیم.

وی افزود: مدتی پیش برخی کارمندان اداره کار شهرستان میانه با مراجعه به بنده گفتند که رئیس اداره کار خطاب به آن‌ها گفته که «شما حیوان هستید»! با این حال تذکرات حضوری ما به آقایان افاقه نکرد، از این جهت با فرماندار میانه تماس گرفتم، اما ایشان پاسخ ندادند. من برای ایشان پیامک ارسال کردم که چنین مواردی اتفاق افتاده است. دو دقیقه بعد آقای فرماندار تماس گرفتند و گفتند که «شما حق نداری با من تماس بگیری»!

ستاری در ادامه تأکید کرد: این رویکرد مسئولان باعث شد که من موضوع را رسانه‌ای کنم و در فضای مجازی از فرماندار میانه سؤال بپرسم. پس از انتشار این مطلب هزاران پیام حمایتی دریافت کردم و پس از آن یک لایو اینستاگرامی با همین موضوع داشتم که در شهر کوچکی مثل میانه 10 هزار نفر بازدیدکننده داشت که نشان می‌دهد مردم این شهرستان نسبت به چنین موضوعاتی تا چه اندازه حساسند.

این فعال فرهنگی اظهار کرد: چند روز پیش از پلیس فتا با من تماس گرفتند و خواستند که به آنجا مراجعه کنم. پس از مراجعه گفتند که از سوی مدیر اداره کار از شما شکایت شده است. برخی دوستان از من خواستند که به کلی موضوع را منکر شوم، اما پاسخ من این بود که کاری را که کردم حاشا نمی‌کنم. این موضوع در پلیس فتا صورت جلسه شده و به دادگاه فرستاده شد. وقتی هم که به دادگاه مراجعه کردم بازپرس محترمانه با من برخورد کرد و با اشاره به اینکه نمی‌دانست طلبه هستم، پرونده را به دادگاه ویژه استان ارجاع داد.

وی با اشاره به اینکه پنج نفر از کارمندان اداره کار شهرستان میانه حاضرند علیه مدیر این اداره در دادگاه شهادت بدهند،گفت: مردم میانه مطالبه دارند و می‌گویند که اگر ستاری را به خاطر یک سؤال و یک انتقاد دادگاهی می‌کنند، پس ما نمی‌توانیم هیچ اعتراضی نسبت به خطاهای مسئولان داشته باشیم. از این جهت چنانچه این امر به معروف و مطالبه از مسئولان به جایی نرسد باعث سرخوردگی مردم خواهد شد.

انتهای پیام