صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۳۹۰۹۷
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۱

وزارت دادگستری بلژیک با متهم کردن شماری از ائمه جماعت و خدمه مراکشی مسجدجامع این کشور به جرم جاسوسی برای حکومت پادشاهی مراکش، مانع بازگشایی این مرکز عبادی قدیمی در بروکسل شد.

به گزارش ایکنا به نقل از یورونیوز، هشت ماه پیش دولت بلژیک با هدف کاهش نفوذ امامان جماعت وهابی وابسته به عربستان سعودی، فعالیت کامل این مسجد را متوقف و اداره آن را به ‌طور موقت به نهاد اجرایی مسلمانان بلژیک واگذار کرد. این مؤسسه دینی برای به رسمیت شناختن ازسرگیری فعالیت دائمی مسجدجامع به دولت درخواستی را ارائه داده بود.

با وجود نظر مساعد بیشتر اعضای هیئت دولت بلژیک با این درخواست، ونسان وان کیکنبورن، وزیر دادگستری، روز گذشته، 14 آذر با استناد به گزارش نهادهای امنیتی اعلام کرد: شماری از امامان مساجد و خدمه فعال در مسجد به جاسوسی برای حکومت مراکش مظنون هستند. به این ترتیب درخواست ازسرگیری فعالیت مسجدجامع بروکسل رد شد.

دولت بلژیک از نهاد اجرایی مسلمانان خواسته است تا افراد مظنون را از مسجد اخراج کنند. به گزارش رسانه‌های محلی، نهادهای امنیتی به دولت گفته‌اند که مراکش سعی می‌کند جای عربستان را در مساجد بلژیک بگیرد.

پادشاهی بلژیک از دهه هفتاد قرن بیستم و پس از نخستین بحران نفتی، برای تضمین جریان انرژی‌های فسیلی در این کشور با عربستان سعودی به توافق رسید. نماینده دولت در آن زمان، کلید مسجدجامع بروکسل را به نماینده پادشاهی سعودی داد. از آن زمان به بعد و با نفوذ امامان وهابی اعزامی از عربستان، جریان‌های سلفی محافظه‌کار و متعاقباً تندرو قدرت بسیار زیادی را در میان مسلمانان بلژیک کسب کردند. بلژیک به‌ویژه محله مولنبک در مرکز بروکسل یکی از مبدأهای اصلی ارسال نیروهای داعش و جبهه نصره به سوریه و عراق بود.

انتهای پیام