صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۳۹۷۹۳
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۶

یکصد و سیزدهمین شماره از مجله «میقات حج» به صاحب امتیازی حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت با مقالاتی از جمله «رابطه ذکر تسبیحات اربعه با طواف» و «قبیله خزاعه و نقش سیاسی ـ اجتماعی آن در آغاز گسترش اسلام» منتشر شد.

به گزارش ایکنا، در این شماره از مجله علمی ـ ترویجی «میقات حج»، مقالاتی با عناوین «رابطه ذکر تسبیحات اربعه با طواف»،‌ «تبیین دیدگاه امام خمینی در مسئله اختلاف هلال ذی الحجة در موسم حج»، «واکنش ها به تخریب بقاع بقیع»، «مشاهیر علوی مدفون در بقیع»، «تغییر قبله در کدام مسجد، کدام ماه، و کدام نماز»، «حج مطلوب از منظر امام خمینی(ره)»‌، «معرفی، توصیف و بررسی کتاب [Records of the Hajj] (تاریخ مستند سفر حج)»‌ و «قبیله خزاعه و نقش سیاسی ـ اجتماعی آن در آغاز گسترش اسلام» منتشر شده است.

رابطه ذکر تسبیحات اربعه با طواف

در چکیده مقاله «رابطه ذکر تسبیحات اربعه با طواف» می‌خوانیم در طواف، به عنوان یکی از ارکان واجب حج، گفتن ذکر تسبیحات اربعه مستحب است. با توجه به اینکه دین اسلام بی‌دلیل به چیزی توصیه و سفارش نمی‌کند و احکام، تابع مصالح و مفاسد واقعی است، نوشتار پیش‌رو به روش نقلی و با استفاده از منابع کتابخانه‌ای در صدد است که به چرایی تأکید و سفارش بیشتر بر گفتن ذکر تسبیحات اربعه نسبت به اذکار دیگر در هنگام طواف، پاسخ دهد. یافته‌های این تحقیق، حاکی از آن است که وجود ویژگی‌های خاص مثل حاکی بودن این ذکر از اسمای حسنای الهی، دلالتش بر ابعاد توحید و عامل قبولی حج بودنش  باعث این تأکید شده است. آنچه آدمی در زمین می‌بیند، در عوالم بالاتر دارای حقیقتی است؛ همانند کعبه که در عالی‌ترین مرتبه‌اش از عرش سرچشمه گرفته و عرش تکون‌یافتة تسبیحات اربعه‌ای است که مشتمل بر اسما و صفات الهی است. بنابراین زائر در حالی کعبه را طواف می‌کند که هم در ظاهر، با ذکر تسبیحات اربعه زبان به توحید گشوده و هم در حقیقت طواف او در عالی‌ترین مرتبه خود بر چهار رکن تسبیحات اربعه استوار است و از به هم پیوستن این ارکان، توحیدِ کامل شکل می‌گیرد.

تبیین دیدگاه امام خمینی در مسئله اختلاف هلال ذی الحجة در موسم حج

نویسنده مقاله «تبیین دیدگاه امام خمینی در مسئله اختلاف هلال ذی الحجة در موسم حج» در طلیعه نوشتار خود آورده است مسئله اختلاف در هلال ذی‌الحجه یکی از مسائل مهم و تأثیرگذار در حج است و همواره این پرسش مطرح است که حکم تکلیفی و وضعی وقوف در عرفات با اهل سنت و سایر مناسک چیست؟ از دیدگاه امام خمینی، در شرائط تقیه، انجام مناسک حج با اهل سنت واجب بوده و چه در فرض شک در ثبوت هلال یا علم به عدم ثبوت هلال، مناسک انجام شده مجزی است؛ بلکه عدم همراهی با اهل سنت و صحت وقوف در روز عرفه حقیقی محل اشکال است. این پژوهش در تلاش است تا نقطه نظرات امام خمینی در این مسئله را تبیین کرده و مستندات آن را تشریح کند.

 

 

انتهای پیام