صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۴۱۶۴۷
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۰

بیست‌و‌دومین جلسه ارتقای قاریان ممتاز قرآن کریم که با تعامل مجازی دوسویه قاریان همراه بود، با کارشناسی قاسم رضیعی و کریم دولتی برگزار و تلاوت سیدمحمد طاهایی از آمل به عنوان تلاوت برگزیده این جلسه انتخاب شد.

به گزارش ایکنا، بیست‌و‌دومین جلسه ارتقای قاریان ممتاز قرآن کریم، چهارشنبه، ٢۶ آذرماه، از ساعت ١٧:۴۵ تا ١٩:۴۵ با رعایت تدابیر بهداشتی، به صورت مجازی و به میزبانی شورای عالی قرآن برگزار شد.

این جلسه که پیش از این فقط از طریق تارنمای آپارات پخش می‌شد، به منظور برقراری تعامل دوسویه با قاریان و جلب مشارکت بیش از پیش ایشان، در کنار آپارات، از طریق نرم‌افزار گوگل میت نیز به صورت زنده پخش شد و قاریان حاضر در این ارتباط تصویری، در خلال برنامه به ارائه نقطه‌نظرات خود پرداختند.

در این جلسه که محمودرضا بیژنی، دبیری آن را عهده‌دار بود، قاسم رضیعی و کریم دولتی، از استادان و داوران بین‌المللی قرآن به ارائه نکات و تحلیل قرائت قاریان پرداختند.

سیدمحمد طاهایی از مازندران، مرتضی یادگاری از تهران و محمدعلی عنبری از گیلان قاریانی بودند که تلاوتشان مورد نقد و نظر اساتید حاضر در جلسه قرار گرفت.

اهمیت فضاسازی در القای معنا

قاسم رضیعی، قاری و داور بین‌المللی در بخشی از این جلسه اظهار کرد: باید سعی کنیم در بحث تجوید، حروف استفال را به درستی ادا کنیم تا قوام تلاوت بیشتر شود، برای این منظور تلاوت‌های استاد کامل یوسف بهتیمی نمونه مناسبی است. همچنین فضاسازی و مانور لحنی نیز از نکاتی است که ما قاریان ایرانی باید بیشتر به آن توجه کنیم و برای القای معنا از تأکیدات و دوباره‌خوانی بهره ببریم.

وی افزود: باید اسلوب تلاوت خود را بر مبنای صدایی که داریم، تنظیم کنیم. اگر روزی صدایمان آماده نیست یا توانایی ادای تحریرهای تیز را نداریم، تلاوتی ملایم در حد ظرفیت صوت خود ارائه دهیم، استماع تلاوت‌های استاد محمود علی‌البنا به این منظور بسیارمفید است. پیش از آنکه بر ارائه الحان زیبا تمرکز کنیم، باید بر درست‌خوانی و پرهیز از ناکوکی صدا که موجب آسیب به تلاوت می‌شوند، پرهیز کنیم.

کریم دولتی نیز در خلال این جلسه ضمن بیان نکات معنایی و وقف و ابتدا اظهار کرد: لزومی ندارد که به شیوه قاریان معاصر مصری حتماً تلاوت خود را با قصارالسور(سوره‌های جزء 30) به پایان ببریم، بلکه می‌توان تلاوت را در همان سوره‌ای که انجام می‌دهیم، به پایان ببریم و بر القای کامل معنا در همان آیات تأکید و تکرار داشته باشیم.

هنر تلاوت در خدمت عبادت

در بخشی از این جلسه ارتقا که «پیام استاد» نام دارد، محمدرضا ستوده‌نیا، داور بین‌المللی قرآن کریم، در ارتباطی تصویری از اصفهان، ضمن مغتنم و مؤثر دانستن برگزاری این جلسات ویژه قاریان ممتاز به بیان نکته‌ای مهم پرداخت و گفت: قاریان قرآن باید در کنار پرداختن به ابعاد هنری تلاوت، به بعد عبادی آن توجه ویژه داشته باشند، اساساً بعد هنری تلاوت باید در خدمت بعد عبادی آن باشد و باید ترویج دهنده این اصل باشیم.

ستوده‌نیا با اشاره به تلاوت‌های خاشعانه و تأثیرگذار برخی قاریان متقدم مصری که از همان بسم‌اللهِ تلاوت، دل‌ها را منقلب می‌کند، آن را ناشی از همین ویژگی دانست که ضامن بقای یک تلاوت خداپسندانه است.

براساس این گزارش، با نظر کارشناسان جلسه، تلاوت سیدمحمد طاهایی، به عنوان تلاوت برگزیده بیست و دومین جلسه ارتقاء انتخاب شد.

انتهای پیام