حمید نیلی، دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، در گفتوگو با ایکنا با بیان اینکه جشنواره در شرایط کرونایی به شکلی مطلوب در حال برگزاری است، اظهار کرد: این جشنواره همیشه در هفته بسیج برگزار میشد اما به دلیل شیوع کرونا موفق نشدیم که این رویداد را در موعد مقرر برگزار کنیم و صبر کردیم تا شرایط بهتر شود. راحتترین کار این بود که امسال جشنواره را برگزار نکنیم اما دلایلی باعث شد ما سختی برگزاری را به جان بخریم و به هر طریق ممکن این رویداد را با شکلی جدید اجرا کنیم.
وی افزود: برگزاری جشنواره به هر قیمتی صحیح نیست. پس تمام تلاشمان را کردیم تا با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی بالاترین ایمنی را برای برپایی این رویداد هنری مهیا کنیم. این خواسته خوشبختانه محقق و این جشنواره بدون هیچ آسیبی اجرا شد. دلیل برگزاری جشنواره این است که هنرمندان بسیاری آن را فرصتی برای روی صحنه بردن آثار خود میدانند، چون تئاتر مقاومت به آثاری با موضوع شهادت و ایثار نگاهی ویژه دارد.
مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس تأکید کرد: هنرمندان این حوزه متأسفانه آنچنان که باید در کانون توجه نیستند. پس اگر میخواستیم این جشنواره را که حامی آثار ارزشی است، تعطیل کنیم به هنر متعهد ظلم میکردیم. اگر بخواهیم بیماری کرونا را بهانهای برای تعطیلی همه اتفاقات هنری بدانیم، در حقیقت امید و زندگی را نادیده گرفتهایم و تسلیم شدن در مقابل کروناست. بسیاری از متخصصان تأکید دارند که حفظ روحیه و امید قادر است عاملی برای شکست کرونا باشد. البته تأکید میکنم که همه اتفاقات هنری باید با رعایت تمام دستورالعملهای بهداشتی رخ دهد.
نیلی اظهار کرد: مسائل مادی یکی از عوامل موفقیت در هنر است، چون حمایت مادی قادر است که شرایطی را فراهم آورد تا هنرمند در فضای بهتری کار خود را تولید کند. یک نکته در جشنواره مقاومت وجود دارد که در کمتر رویدادی میتوان آن را مشاهده کرد. هنرمندانی که در این حوزه فعالیت میکنند، شرط اولشان برای کار کردن مادیات نیست، وگرنه سراغ موضوعاتی میرفتند که برایشان سودآوری بهتر و بیشتری داشت. در حقیقت هنرمندانی که درباره شهدا تئاتر میسازند در پی این هستند که آرمانهای دفاع مقدس در هنر جاری باشد. برای همین سختیها را به جان میخرند تا به خواستهشان برسند. این جشنواره میکوشد که موقعیتی را فراهم آورد تا آنها به خواستهشان نزدیک شوند.
وی درباره نگاه جشنواره به سردار دلها چنین توضیح داد: در برخی از تئاترها شخصیت سردار شهید حاج قاسم محور اصلی قصه است. این امر به سفارش جشنواره صورت نگرفته بلکه هنرمندان خود علاقه داشتهاند که در این باره اثری را تولید کنند ولیکن شهدایی دیگری چون ابراهیم هادی، فکوری و برنسی هم در آثار جشنواره مدنظر هستند. نمایشهایی با محوریت شهدا هیچگاه تاریخ مصرف ندارند، چراکه در هر برهه زمانی اگر درباره ایثار و شهادت بهدرستی حرف زده شود، آن کار مقبول خواهد بود.
دبیر جشنواره تئاتر مقاومت در انتها تأکید کرد: ایثار و شهادت دو نام با یک معنا هستند. برای همین مرزی بین این دو وجود ندارد. وقتی نام این رویداد از دفاع مقدس به مقاومت تغییر کرد هیچ تفاوتی ایجاد نشد. امروز در بسیاری از کشورهای مسلمان فرهنگ مقاومت وجود دارد. سوریه، عراق، لبنان، غزه و... از جمله این کشورها هستند. پس فیلمهایی که این حوزهها را دربرگیرند نیز در دستهبندی این جشنواره قرار میگیرند.
انتهای پیام