صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۴۳۶۹۷
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۸

همایش علمی فرهنگی بررسی شاخصه‌های مکتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از سوی مجمع طلاب جانباز و آزاده حوزه‌های علمیه برگزار می‌شود.

به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین عادل ساریخانی، استادتمام دانشگاه قم و استاد سطح عالی حوزه علمیه، امروز، هفتم دی‌ماه در نشست خبری همایش بررسی شاخصه‌های مکتب سردار سلیمانی که در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برگزار شد، گفت: برگزاری این همایش با هدف پرهیز از اقدامات شعاری، سطحی و محدود و سیاسی‌کاری در مورد شخصیت سردار سلیمانی برگزار می‌شود تا بتوانیم فرایندی مستمر و پایدار در تبیین شاخصه‌های مکتب ایشان ایجاد کنیم.

دبیر عملی همایش بررسی شاخصه‌های مکتب شهید سلیمانی تصریح کرد: این همایش در سه بخش انجام می‌شود؛ بخش اول مصاحبه با اندیشمندان لشکری و کشوری، مراجع تقلید و شخصیت‌های حوزوی و دانشگاهی است. بخش دوم برگزاری وبیناری با حضور اندیشمندان و فضلا است.

ساریخانی اضافه کرد: این وبینار روز پنجشنبه، 11دی‌ماه از ساعت 18 تا 20 در دارالقرآن علامه طباطبایی در قم برگزار خواهد شد و سخنران اصلی این وبینار هم آیت‌الله احمد عابدی از استادان صاحب کرسی حوزه و دانشگاه است. وبینار مذکور به نشانی aparat.com/daralquran/live برگزار می‌شود.

استاد سطح عالی حوزه افزود: بخش سوم همایش هم منحصر به امسال نیست و در سال‌های بعد هم تداوم می‌یابد، این بخش شامل فراخوان مقاله، دلنوشته، شعر و دکلمه درباره شهید سردار سلیمانی و مهدی مهندس است که تاکنون مقالات بسیار خوبی هم ارسال شده که در روز 22 اسفند‌ماه از صاحبان آثار برتر تجلیل می‌شود.

دبیر علمی همایش تبیین شاخصه‌های مکتب شهید سلیمانی بیان کرد: مکتب سردار سلیمانی و سبک زندگی، مکتب حاج قاسم و ولایتمداری، مکتب حاج قاسم و صفات اخلاقی، مکتب حاج قاسم و جوامع بین‌الملل و ایثار و مقاومت در مکتب شهید سلیمانی، 5 محور تشکیل‌دهنده این همایش هستند که هر کدام از این محورها دارای ریزموضوعات هستند.

ساریخانی با بیان اینکه مراسم تجلیل از نفرات برتر در روز 22 اسفندماه برگزار می‌شود، افزود: علاقه‌مندان برای ارسال آثار خود به این همایش می‌توانند تا پایان بهمن‌ماه 1399 از طریق m.taali1399@gmail.com آثار خود را به همایش ارسال کنند. همچنین سایت mtaali.ir در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.

وحدت‌بخشی؛ بزرگترین ویژگی سردار سلیمانی

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه امام خامنه‌ای تعبیری را درباره شهید سلیمانی به کار بردند که بی‌سابقه است، اظهار کرد: این تعبیر در مورد کسانی مانند امام، علامه طباطبایی و شهید مطهری به کار رفته و آن تعبیر «مکتب» است که تبیین آن با غوغاسالاری و شعارزدگی و سیاسی‌کاری ممکن نیست، بلکه یک جمع فرهیخته علمی باید عهده‌دار این مسئله شوند، لذا جمعی از اندیشمندان حوزوی که در دوره جنگ افتخار دفاع از کشور را داشته‌اند، عهده‌دار این مسئله شده‌اند تا بتوانیم این مکتب را برای اقشار مختلف جامعه از جمله کودکان و نوجوانان و ... تبیین کنیم.

ساریخانی به یکی از شاخصه‌های محوری مکتب سردار سلیمانی اشاره کرد و افزود: مناطق جنوب شرق کشور یک ششم کشور را تشکیل می‌دهد و دارای تنوع بالای فرقه‌ای، قومی و مذهبی است؛ دغدغه مسئولان در اوایل انقلاب این بود که چه کسی را در رأس هرم مسئولیت در لشکر ثارالله کرمان بگذارند که بتواند محور وحدت همه اقوام و گروه‌ها و زبان‌های مختلف باشد که جمع‌بندی بر سر شخصیت ایشان صورت گرفت.

وی اظهار کرد: با حضور سردار سلیمانی، بسیاری از مشکلاتی که دشمن برای ما در این مناطق درست کرده بود، از سوی ایشان حل و رفع شد. این شاخصه خیلی مهمی است که انسانی بتواند کاری کند که همه این جریانات او را هدف و آمال خود بدانند. تمام جناح‌ها و گروه‌های مختلف سیاسی حول ایشان وحدت داشتند و این از شاخصه‌های مهم اندیشه و فکر و مبانی شهید سلیمانی است.

استاد دانشگاه قم با بیان اینکه نگاه به مشترکات براساس مبانی دینی که به ما می‌گوید، حتی با یهودی و مسیحی می‌توانیم اشتراکات داشته باشیم، از ویژگی‌های مهم سردار سلیمانی بود، اضافه کرد: نحوه عملکرد سردار به گونه‌ای بود که در محور مقاومت، از برادران افغان، عراقی، سوری، پاکستانی و ... وجود دارند؛ سردار توانست همه را جمع کند تا اخوت صددرصد داشته باشند و تفرقه‌ای ایجاد نشود، حتی در یمن و لبنان و سودان این وضعیت حاکم است و حتی توانست پوتین را حول محور مقاومت بیاورد.

ساریخانی تصریح کرد: وی در عمل می‌توانست برندی تولید کند که همه انسان‌ها با افکار و اندیشه‌ها و آمال مختلف، او را ملاک و محور زندگی خود قرار دهند.

انتهای پیام