وی با بیان اینکه پیامبران در حقیقت آموزگاران سبک زندگی هستند، افزود: آنان بایدها و نبایدهای زندگی را به ما میآموزند و مسیر رسیدن به بهشت و دوری از جهنم را برای ما به تصویر کشیده و نشان میدهند. البته وظیفه آنها نشان دادن راه هدایت و گمراهی است، ولی ممکن است برخی شاکر باشند و از آن هدایت بهرهمند شوند و ممکن است برخی کفر بورزند.
استاد حوزه علمیه اضافه کرد: طبیعتاً براساس آیات قرآن اگر کسی شکرگزار بود، نعمتش افزون میشود و اگر اهل کفر باشد، عذاب الیم دارد؛ البته این بهرهمندی از بهشت و نعمات و یا رفتن به جهنم، سود و ضرری برای خداوند ندارد، بلکه منفعتش به خود انسان میرسد.
آیتالله هادوی تهرانی بیان کرد: ما در خواب غفلت گرفتار هستیم و به زحمت لحظاتی بیدار میشویم و گاهی خودمان را به خواب میزنیم و این مشکل شدیدتری است.
وی با اشاره به آیه 57 این سوره «قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ إِلَّا مَنْ شَاءَ أَنْ يَتَّخِذَ إِلَى رَبِّهِ سَبِيلًا»، افزود: این آیه ناظر به آیه 23 سوره شوری است که در آنجا هم خداوند به همین مضمون فرموده، اما مودت فی القربی را اجر رسالت پیامبر قرار داده است و با کنار هم گذاشتن این دو آیه مشخص میشود که مودت فی القربی همان اجر برای کسی است که راهی به سوی خداوند بخواهد.
استاد حوزه علمیه اظهار کرد: در سوره سبأ هم تأکید فرموده است که اجر رسالت یعنی مودت فی القربی برای خود شما مفید است و همان راه رسیدن شما به قرب الهی است؛ این اجر هم برای پیامبر نیست و سودش برای خود مردم است؛ در آیات متعدد سوره شوری هم مکررا بیان شده که پیامبر اجری از مردم برای رسالت نمیخواهد و اجر او برای خداوند است.
آیتالله هادوی تهرانی اضافه کرد: براین اساس مودت فی القربی مودت عاطفی و احساسی صرف نیست که بگوییم به خاطر قد بلند و چشم زیباست؛ مقام معظم رهبری به یکی از معارف مداحان گفت که این مطالب چیست که بیان میشود و مگر اطاعت از ائمه و انبیاء به خاطر قد و بالایشان واجب شده است؟.
استاد حوزه علمیه تصریح کرد: ائمه(ع) و انبیاء یهدی الی الحق هستند و به تعبیر علامه طباطبایی کسی یهدی الی الحق است که معصوم باشد، بنابراین منظور از مودت، محبتی است که منشا اطاعت و تبعیت باشد؛ آنچه به کار میآید پیرو و شیعه بودن است، نه اینکه به به و چه چه بزنیم و کار خودمان را بکنیم و نه اینکه برای امام حسین(ع) گریه و به نفع جبهه یزید کار کنیم.
انتهای پیام