وی افزود: برخی از فعالیتهای نهضت انقلاب اسلامی مانند زمینهسازی برای مرجعیت امام(ره) پس از رحلت آیتالله بروجردی، انتشار نشریات «بعثت»، «انتقام» و جلسات روحانیون فعال در مبارزه از همین منزل سازماندهی میشد. پس از درگذشت آیتالله هاشمی رفسنجانی و برای ترویج فرهنگ قرآنی، به ویژه استفاده از تفسیر ۲۳ جلدی راهنما و اثر ۳۱ جلدی فرهنگ قرآن، خانواده مرحوم، این خانه را برای استفاده پژوهشگران قرآنی و طلاب علاقهمند به علوم قرآنی اختصاص دادند.
فرزند ارشد آیتالله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: این خانه که قدمت شصتساله دارد و مدتی نیز در اختیار مرحوم آیتالله خسروشاهی بوده است، اکنون بازسازی و مرمت شده است و در آستانه ۱۹ دی، سالروز ارتحال آیتالله هاشمی رفسنجانی، به سرای فرهنگ و قرآن تبدیل میشود. برگزاری کلاسهای آموزشی قرآن کریم، دورههای مطالعاتی تفسیری و ... از جمله اقداماتی است که در این سرای قرآنی به انجام خواهد رسید.
بنابر گزارش ایکنا، مراسم افتتاحیه سرای فرهنگ و قرآن آیتالله هاشمی رفسنجانی، سهشنبه 16 دیماه با حضور محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای شهر اسلامی تهران و جمعی از اعضای خانواده و شاگردان آیتالله هاشمی رفسنجانی به دو شیوه حضوری(با ظرفیت محدود) و مجازی برگزار میشود.