صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۵۴۸۱۹
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۱
نماینده ولی فقیه در حج و زیارت:

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه حج یکی از واجبات بین‌المللی اسلام و نماد قدرت نرم اسلام است؛ گفت: اگر حج واقعی اتفاق می‌افتاد، فلسطین هرگز غصب نمی‌شد و مسلمانان عالم به زیر سلطه مستکبران نمی‌رفتند و شاهد تقویت بنیه اعتقادی و معنوی مسلمین در سراسر جهان بودیم.

به گزارش ایکنا، همایش بین‌المللی دیپلماسی حج و زیارت، 30 بهمن ماه با حضور حجج اسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، سیدابوالحسن نواب؛ رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب و عابد اکبری، رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌الملل ابرار معاصر همچنین با قرائت پیام وزیر امور مذهبی پاکستان و دبیرکل مجلس اعلای شیعیان لبنان برگزار شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، با بیان اینکه حج تنها عبادت واجب در حوزه بین‌المللی اسلام است، گفت: بیش از هفت میلیون نفر از مردم ایران و چندین میلیون از سراسر جهان، از سال‌های گذشته در صف اعزام به حج و عمره هستند و هیچ سفری دردنیا وجود ندارد که این حجم از علاقه‌مندان را داشته باشد.

نماینده ولی در امور حج و زیارت با بیان اینکه ظرفیت‌های حج آن چنان زیاد است که می‌تواند بر سیاستمداران و زورگویان اثر بگذارد، اظهار کرد: مخاطبان حج فقط منحصر به مسلمین نیستند و همه انسان‌ها را شامل می‌شود و همین مسئله می‌تواند بر سیاست زورگویان تاثیر بگذارد.

نواب با بیان اینکه متأسفانه به علت اختلافات مسلمین شاهد برگزاری یک حج ظاهری هستیم، افزود: حج اثرگذاری عمیق فردی، اجتماعی و بین‌المللی در ابعاد معنوی، اقتصادی، اعتقادی، فرهنگی و سیاسی دارد که دستیابی به این ویژگی‌ها وابسته به اقامه حج واقعی است.

نماینده ولی فقیه در حج و زیارت همچنین به ظرفیت‌های دیپلماسی و بین‌المللی حج، اشاره و اظهار کرد: شکل‌گیری رشد اندیشه و آگاهی مسلمانان، افزایش قدرت تاب‌آوری و همزیستی مسالمت‌آمیز، رشد اخلاق اجتماعی و حفظ حدود و مقررات دینی، تجربه اهتمام به محیط زیست و حفظ آن و تمرین همدلی و همکاری اسلامی از جمله دستاوردهای حج است.

وی افزود: خودباوری و تقویت هویت اسلامی، تمرین عملی برای تشکیل امت واحد اسلامی، شناسائی بخش‌های آسیب‌پذیر و ترمیم آن و ارعاب دشمنان و برائت از مشرکان و استکبار از دیگر کارکردهای حج محسوب می‌شود.

نواب با بیان اینکه متاسفانه امروز شاهد اقامه پوسته و ظاهری از حج هستیم، تاکید کرد: اگر حج واقعی اتفاق می‌افتاد، فلسطین هرگز غصب نمی‌شد و مسلمانان عالم به زیر سلطه مستکبران نمی‌رفتند و شاهد تقویت بنیه اعتقادی و معنوی مسلمین در سراسر جهان بودیم.

وی، حج ابراهیمی را حجی دانست که در آن به همه کارکردهای این فریضه مهم و اثرگذار توجه شود، گفت: جامعه اسلامی از ظرفیت‌ها و دستاوردهای مهم و بی‌بدیل حج به دلیل بی‌اعتنایی به باطن آن و توجه به ظاهر این فریضه مهم اسلامی بی‌بهره است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: یکی از کارکردهای حج ایجاد نگاه بین‌المللی در میان زائران است، زیرا سبب می‌شود زائران از هر کشوری که باشند بعد از بازگشت فقط خود و محدوده مسلمین اطراف خود را مدنظر نداشته باشند.

وی افزود: جالب این است که امام رضا(ع) آیه «نفر» را در بحث حج به کار می‌برند؛ در آن آیه تاکید بر این بود که برخی افراد بروند علم دین و فقاهت در دین را بیاموزند و بعد به زادگاه خود بازگردند و مردم را از آن بهره‌مند کنند و به تعبیر امام زائر حج هم مصداق همین آیه شریفه «نفر» در سوره توبه است. 

یادآور می‌شود، بیش از ۴۵ مقاله به زبان‌های فارسی، عربی، انگلیسی و اردو به دبیرخانه این همایش ارسال شده که ۱۸مقاله برتر در کتاب مجموعه مقالات دیپلماسی حج و زیارت منتشر شده است.

همچنین در این نشست از سه جلد کتاب به نام‌های مجموعه مقالات همایش بین‌‌الملل حج و دیپلماسی، بررسی اسناد زیارت دولتمردان مسلمان از حرم رضوی و ماهنامه شماره (25)امنیت بین‌الملل رونمایی شد.

همایش بین‌المللی دیپلماسی حج و زیارت به همت پژوهشکده حج و زیارت و با همکاری ۱۲ مرکز و موسسه مرتبط در قم برگزار شد.

انتهای پیام