وی با اشاره به ویژگیهای کالبدی و تاریخ مسجد جامع زنجان تصریح کرد: مسجد سید زنجان به علت داشتن محیطی مناسب، ظرفیت تبدیل شدن به موزه تعلیم و آموزش را دارد و میتوان از این مکان فرهنگی برای به نمایش گذاشتن دستاوردهای فرهنگی استفاده کرد.
این مسئول همچنین از صدور پروانه فعالیت موزه اسناد، نسخ خطی و چاپ سنگی مسجد و مدرسه سید زنجان، از سوی اداره کل موزهها و اموال تاریخی ـ فرهنگی خبر داد و گفت: مجوز فوق در راستای سیاستهای وزارت میراث فرهنگی در زمینه توسعه موزههای بخش خصوصی و همچنین ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای استان در عرصه موزهداری صادرشده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان بیان کرد: کتابها و نسخ خطی تاریخی و قدیمی بسیاری در این مسجد و مدرسه تاریخی وجود دارد که باید در حفظ و نگهداری آنها تلاش کرد و با فعالیت این موزه نگهداری از آنها با روشهای علمیتر انجام میشود.
وی یادآور شد: ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان بهعنوان متولی اصلی پاسداری از مواریث فرهنگی و هویتی منطقه در راستای توسعه این موزه مذهبی اقدامات لازم را در دستور کار خود قرار داده و در تلاش است تا با فراهمسازی شرایط مناسب حضور گردشگران و بازدید از این موزه غنی را تسهیل کند.
ارجمند ابراز کرد: راهاندازی موزه تعزیه در حسینیه اعظم زنجان نیز از دیگر برنامههایی است که در دستور کار قرار دارد و در واقع موزهها مکانهایی برای نمایش میراث گذشتگان به آیندگان است تا از فراموش شدن ارزشهای تاریخی و فرهنگی جلوگیری کند.
انتهای پیام