صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۵۵۷۲۲
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۱

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با اشاره به ویژگی‌های کالبدی و تاریخ مسجد جامع زنجان گفت: مسجد سید زنجان به علت داشتن محیطی مناسب، ظرفیت تبدیل شدن به موزه تعلیم و آموزش را دارد و می‌توان از این مکان فرهنگی برای به نمایش گذاشتن دستاوردهای فرهنگی استفاده کرد.

امیر ارجمند، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان در گفت‌وگو با ایکنا از زنجان، اظهار کرد: مسجد جامع زنجان یکی از شاهکارهای معماری دوران قاجار است و در طول تاریخ پایگاه تحولات مهم اجتماعی بوده و راه‌اندازی مدرسه علمیه و کتابخانه آن را به جزوی از خاستگاه فرهنگ و دانش تبدیل کرده است.

وی با اشاره به ویژگی‌های کالبدی و تاریخ مسجد جامع زنجان تصریح کرد: مسجد سید زنجان به علت داشتن محیطی مناسب، ظرفیت تبدیل شدن به موزه تعلیم و آموزش را دارد و می‌توان از این مکان فرهنگی برای به نمایش گذاشتن دستاوردهای فرهنگی استفاده کرد.

این مسئول همچنین از صدور پروانه فعالیت موزه اسناد، نسخ خطی و چاپ سنگی مسجد و مدرسه سید زنجان، از سوی اداره کل موزه‌ها و اموال تاریخی ـ فرهنگی خبر داد و گفت: مجوز فوق در راستای سیاست‌های وزارت میراث فرهنگی در زمینه توسعه موزه‌های بخش خصوصی و همچنین ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های استان در عرصه موزه‌داری صادرشده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان بیان کرد: کتاب‌ها و نسخ خطی تاریخی و قدیمی بسیاری در این مسجد و مدرسه تاریخی وجود دارد که باید در حفظ و نگهداری آن‌ها تلاش کرد و با فعالیت این موزه نگهداری از آن‌ها با روش‌های علمی‌تر انجام می‌شود.

وی یادآور شد: اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زنجان به‌عنوان متولی اصلی پاسداری از مواریث فرهنگی و هویتی منطقه در راستای توسعه این موزه مذهبی اقدامات لازم را در دستور کار خود قرار داده و در تلاش است تا با فراهم‌سازی شرایط مناسب حضور گردشگران و بازدید از این موزه غنی را تسهیل کند.

ارجمند ابراز کرد: راه‌اندازی موزه تعزیه در حسینیه اعظم زنجان نیز از دیگر برنامه‌هایی است که در دستور کار قرار دارد و در واقع موزه‌ها مکان‌هایی برای نمایش میراث گذشتگان به آیندگان است تا از فراموش شدن ارزش‌های تاریخی و فرهنگی جلوگیری کند.

انتهای پیام